wb_sunny

Öğrenci Öğretmen Destek Sistemi (ÖDS) Ne İşe Yarar ve Nasıl Çalışır?

Öğrenci Öğretmen Destek Sistemi (ÖDS) Ne İşe Yarar ve Nasıl Çalışır?

Öğrenci Öğretmen Destek Sistemi (ÖDS) Ne İşe Yarar ve Nasıl Çalışır?

Öğrenci/ Öğretmen Destek Sistemi'nin tanıtım programı Bakanımız Sayın Mahmut ÖZER'in katılımlarıyla 13 Ekim Perşembe günü MEB Şûra Salonunda gerçekleştirildi. 



"Öğrenci/ Öğretmen Destek Sistemi (ÖDS)" ile öğrenci ve öğretmenler öğrenme-öğretme süreçlerinde zaman ve mekâna bağlı kalmaksızın sistemin içeriğinde yer alan materyalleri ve içerikleri kullanabilecekler.

Sistemde ortaokul ve lise düzeyinde 62 derse ait 62 konu anlatımlı ders kitabı, yaklaşık 60 bin çoktan seçmeli soru, 2550 ders anlatım videosu ve 13 bin soru çözüm videosu yer alıyor.

Sistemde yer alan tüm içerikler sınıf, ders, ünite, konu, kazanım, ders anlatım videosu, ders kitabı ilgili sayfaları ile ilişkilendirilmiş. Ayrıca her sorunun taksonomik değeri ve zorluk derecesi de belirlenerek bu sorular ilgili içeriklerle ilişkilendirildi.
Sistem, öğrencinin çözdüğü sorulara göre öğrencinin eksikliklerini belirleme ve bu eksiklikleri gidermeye yönelik olarak geliştirilmiş bir algoritmaya göre çalışıyor.
Öğretmen/Öğrenci Destek Sistemi'ne öğretmenlerimiz MEBBİS şifreleri ile öğrencilerimiz eba şifreleri ile giriş yapabileceklerdir.

ÖĞRENCİ ÖĞRETMEN DESTEK SİSTEMİ 3 MODÜLDEN OLUŞUYOR:

* Okul Dersleri Modülü
* Destekleme ve Yetiştirme Kursları Modülü
* LGS Hazırlık, YKS Hazırlık Modülü

Okul Dersleri Modülü ile öğrencilerin akademik açıdan desteklenmesi amaçlanıyor. Modülü, 5. sınıftan 12. sınıfa kadar öğrenim gören öğrencilerin tamamı ve tüm öğretmenler kullanabilecek. Modülde ortaokul 5.6.7.8. Sınıflara ait Türkçe, Sosyal Bilgiler, Matematik, Fen Bilimleri, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri; Ortaöğretim 9.10.11.12. Sınıflara ait Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri bulunuyor.

LGS Hazırlık ve YKS Hazırlık Modülü üzerinden belirli periyotlarla online deneme sınavları yapılarak öğrencilerin öğrenme eksikliklerini görmelerini sağlanacak. Modül LGS için 8. sınıflara, YKS için 11 ve 12. sınıflara ve tüm öğretmenlerimize açık olacak. Modül hem LGS hem de YKS sınav sistemi içindeki tüm dersler ve konular sınav sistemine uygun olarak tasarlandı. LGS'de çıkmış sorular ve YKS'de çıkmış soruların tamamının video çözümleri hazırlanarak sisteme eklendi. LGS'de Bakanlığımız tarafından aylık olarak yayımlanan örnek sorular konularına göre tasnif edildi. YKS modülünde eşit ağırlık, sözel ve sayısal alanlar ders ve konularına göre tasnif edildi.

Destekleme ve Yetiştirme Kursları Modülü, DYK'ye devam eden öğrencilerimize ve DYK'de görev alan öğretmenlerimize açık olacak. Öğrenciler, DYK'de hangi dersten veya derslerden kurs alıyorsa o derse ait içeriklere erişebilecek. DYK'de görev alan öğretmenler DYK'de girdikleri şubelerin öğrencilerine hazırladıkları testleri gönderebilecek ve ilerlemelerini takip edebilecek. Modül üzerinden DYK'ye devam eden öğrencilerimize belirli periyotlarda çevrim içi deneme sınavları yapılarak öğrenci ilerlemesi izlenecek ve iyileştirme konusunda gerekli tedbirler alınacak. 
Modül ile DYK'ye devam eden öğrencilerin yardımcı kaynak ihtiyacı giderilerek 

DYK'lerin verimliliği artırılacak.
Öğrenci/ Öğretmen Destek Sistemi ile öğrenciler;
Sistemin hazırlamış olduğu hazır testleri çözebilecek, testlere ait karneler alabilecek,

Soruların zorluk düzeylerine göre soru sayılarını da belirleyerek kendi testlerini oluşturacak soru çözümü yapabilecek, öğretmeninin göndermiş olduğu ödevleri kendi ekranında görebilecek, ödev testini çözebilecek. Ödev olarak gönderilen test sonuçları hem öğrenci ekranında kayıt altına alınacak hem de anlık olarak öğretmene gönderilecek.

Sorulan soruya ilişkin öğrenci yanıtının doğruluğu ya da yanlışlığı ile ilgili sistem anında kendisine geri dönüt verebilecek. 

Sistem, öğrenci ödev testini veya kendi oluşturduğu testi çözdükten sonra öğrencinin yanlış yaptığı sorularla ilgili ders kitabından ve ders anlatım videolarından öğrenciye konu önerisinde bulunacak ve böylece öğrenci kendi eksikliklerini kendisi tamamlayabilecek. 

Sorular, kolaydan zora veya birbirinin önkoşulu olacak şekilde sıralanabilecek. 

Öğrenci bu sıralamanın mantığını öğrenip kavradıktan sonra öğretme-öğrenme sürecinde aşamalı olarak ilerleyebilecek. 

Öğrencinin ve şubenin tüm verileri öğretmene iletileceğinden öğretmen öğrencisinin eksik olduğu ünite ve konuları görerek derslerini bu yönde düzenleyebilecek.

Sınıf ortamını ve öğrenci ihtiyaçlarını bilen alanında uzman öğretmenler tarafından hazırlanan içeriklerin yer aldığı sistem ile alandaki ihtiyaç önemli ölçüde karşılanmış, bilgi teknoloji ile birlikte sunulmuş olacak.

Öğrenci / Öğretmen Destek Sistemine (ÖDS) erişim için tıklayınız. 

Tags

E-Posta Abonelik

Yayınlarımızdan haberdar olmak için abone olunuz.

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR