468x60

SON YAZILAR

latest

LGS'nin İçeriği Değişirse Ne Olur?

LGS'nin İçeriği Değişirse Ne Olur? Öğrenciler tüm konulardan sorumlu olacaklar mı, yoksa konu sınırlamasına gidilecek mi? Selçuk, “"Bunu söyleyemeyiz.

11/23/2020

/ by okulsoru
LGS'nin İçeriği Değişirse Ne Olur? Öğrenciler tüm konulardan sorumlu olacaklar mı, yoksa konu sınırlamasına gidilecek mi? Selçuk, “"Bunu söyleyemeyiz. Geçen sene sadece birinci dönemin konularından sorumlu oldular. Zaten o en uç nokta, önümüzdeki haftayı bekleyelim. Çocuklarımızın lehine bir karar olabileceğini söyleyebilirim” dedi.

2021 LGS VE YKS NASIL DEĞİŞECEK? KONU SINIRLAMASI GELİR Mİ?
Bu yıl ise öğretim yılı başında öğrencilerin tüm konulardan sorumlu olacakları söylenmişken, tekrar tüm sınıf kademeleriyle uzaktan eğitime geçilince sınavların içeriği de merak edilmeye başlandı. Bakan Selçuk, 31 Aralık 2020 tarihine kadar sürecek uzaktan eğitim ile ilgili ilk yaptığı açıklamada, sınav müfredatında değişiklik olacağının sinyalini de verdi. Selçuk, sınav müfredatının  uzaktan eğitime uyumlu hale getirilmesiyle ilgili çalışmanın yapıldığını dile getirdi.

Ardından da katıldığı bir televizyon programında bunu yineledi. Sınavlara girecek 8 ve 12'nci sınıf öğrencileri için sınav müfredatının uzaktan eğitime nasıl uyumlu hale getirileceğini tekrarladı. Selçuk, olağanüstü bir süreçten geçtiklerini söyleyerek, şunları dile getirdi:

ÖĞRENCİLERİN YÜKÜ NASIL AZALIR?
“Biz bu dönemde hep öğrencilerimizin lehine düşünmeye çalışıyoruz. Onların da karşılaştığı bu dünya çapındaki problemle baş etmelerini kolaylaştırmak için birtakım avantajlar sağlıyoruz.  Bu çocuklarımızın sınavla ilgili içerikler konusunda yüklerini azaltmak noktasında da bir çalışma var. Önümüzdeki hafta bununla ilgili bir açıklama yapılacak. Daraltılacak mı? Nasıl bir çerçeve çizilecek? Bu çok teknik bir konu.”

ÖĞRENCİ LEHİNE BİR KARAR
Peki öğrenciler tüm konulardan sorumlu olacaklar mı, yoksa konu sınırlamasına gidilecek mi? Selçuk, “"Bunu söyleyemeyiz. Geçen sene sadece birinci dönemin konularından sorumlu oldular. Zaten o en uç nokta, önümüzdeki haftayı bekleyelim. Çocuklarımızın lehine bir karar olabileceğini söyleyebilirim” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı geçen hafta aldığı kararla, 23 Kasım ila 31 Aralık tarihleri arasında uzaktan eğitime geçileceğini belirtti. Açıklamada ayrıca LGS sınav içeriğinin değişebileceği ve bu konudaki kararın da bu hafta içinde açıklanacağı belirtildi.

LGS sınavlarına hazırlık kitapları yayınlayan yayınevleri ise sınav içeriğinin değişmesi halinde bastıkları ve şuan satışta olan 5 milyona yakın kitabın iade alarak geri dönüşüme vermek zorunda kalacaklarını belirtti. Sektör yetkilileri, kağıtların ithalat yoluyla alındığını, çöpe gidecek kitaptan dolayı milyonlarca TL'lik bir zararın oluşacağını vurguladı.



Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo