468x60

SON YAZILAR

latest

6. Sınıf Din Kültürü Dörtel Yayınları Sayfa 14 Cevapları

6. Sınıf Din Kültürü Dörtel Yayınları Sayfa 14 Cevapları

9/23/2020

/ by okulsoru

6. Sınıf Din Kültürü Dörtel Yayınları Sayfa 14 Cevapları 

Aşağıdaki cümlelerde eksik bırakılan bölümleri verilen örnekten de yararlanarak tamamlayınız. Peygamberlerde sıdk özelliği olmasaydı insanlar onların vahiy getirdiğine, peygamber olduğuna ve dinle ilgili söylediklerine inanmazlardı.

Peygamberler emanet sıfatına sahip olmasaydı

CevapEmanet güvenilir olmak demektir bir yandan aslında...

Peygamberleri bizler örnek alırız. Onlar eğer Güvenilir olmasaydı onları örnek alamazdık. Peygamberimiz İslamı anlatırken ona inanan hiç olmazdı. Hiç kimse güvenemez, emanet edemezdi hiç bir şeylerini.


Peygamberlerde tebliğ sıfatı olmasaydı

CevapBu sıfat, peygamberlerde bulunmasaydı, insanların inanacakları bir şey kalmazdı ve peygamberlerden bir bilgi alamadıkları için onlara inanmazlardı.

Bir şey iletilmezdi ve dini anlamaz, kavrayamazlardı.


Peygamberler fetanet sıfatına sahip olmasaydı

Cevap: karşılaştıkları sorunlara akılcı çözümler bulamazlardı.


Peygamberler ismet sıfatına sahip olmasaydı

Cevap: büyük küçük günahları işlemekten alıkonulamazlardı. tüm peygamberler günah işlemekten masumdur, küçük-büyük, günah, küfür ve çirkin hallerden uzaktırlar.

Peygamberler ismet sıfatına sahip olmasaydı, hayatta çok daha fazla sıkıntı içerisinde yer alırlardı. Kimse onlara itimat etmezdi. Peygamberlere duyulan güven azalırdı. Herkes Allah'ın varlığına, birliğine, dirliğine inanmayabilirdi. Bu durum son derece tehlikeli hallere yol açabilirdi. Bundan dolayı İsmet kavramı son derece önemlidir.


Ders ve çalışma kitaplarının cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. Bu yıl da ödevlerinizde size yardımcı olacağız.  Sitemizde yayınlanan ders ve çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız    ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.


Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo