468x60

SON YAZILAR

latest

Okulların Açılmasıyla İlgili Farklı Bir Fikir

Eğitim açısından bu yılın en önemli meselesi COVİD-19'dan dolayı okulların nasıl açılacağı meselesidir. Önümüzdeki bir ay boyunca konuyla ilgili herkes her gün bir şeyler söylemeye devam edecek. Bu söylemler kafaları daha çok karıştıracak ve ailelerin endişesini arttıracaktır.
Eğitim açısından bu yılın en önemli meselesi COVİD-19'dan dolayı okulların nasıl açılacağı meselesidir. Önümüzdeki bir ay boyunca konuyla ilgili herkes her gün bir şeyler söylemeye devam edecek. Bu söylemler kafaları daha çok karıştıracak ve ailelerin endişesini arttıracaktır.

eğitim

Peki nasıl bir yol çizilmeli. Neler yapılmalıdır. Maddeler şeklinde sıralayalım:
1. Her kafadan ayrı bir ses çıkmamalı. Sadece MEB Bakanı açıklama yapmalı.

2. Her gün okullar açılacak veya açılmayacak şeklindeki beyanlardan vazgeçilmelidir.

3. Milli Eğitim Bakanı 2020-2021 eğitim öğretim yılı için uygulanacak sistemi şimdiden açıklamalı. Değişik planlarımız var demekten vazgeçmelidir.


4. Bize göre sağlık ile ilgili endişelerin ortadan kalkması ve eğitimin sürekliliği için en iyi sistem HİBRİT sistemdir. Yani ana derslerin okulda diğer derslerin internet üzerinde verileceği sistem uygulanmalıdır.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bütün iyi niyeti ve çabasıyla okulların açılmasını istiyor. Ancak her gün artan Corona vakaları okulların açılmasını riskli hale getiriyor.


Bakan Ziya Selçuk'un okulların açılmasıyla ilgili son beyanatı:
Bakan Selçuk'tan maske uyarısı: Okulları açmak için gerçekten çabalayamaz mıyız? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çocukların birbirleriyle sosyal mesafesini korumak ve okulları sağlıkla açmak için gece gündüz çalıştıklarına işaret ederek, "Çocukları ve yetişkinleri bayramda denizde, plajda, parkta, sokakta bu kadar yakın temaslı maskesiz görmek üzücü. 'Okulları birlikte açacağız' diyoruz. Bunun için gerçekten çabalayamaz mıyız?" uyarısında bulundu.

Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"Sınıf mevcutlarını azaltmak, teneffüste çıkacak öğrenci sayısını ayarlamak, sabahçı ve öğlencilerin karşılaşmasını engellemek, çocukların ortak alanlarda aynı zamanda bulunmaması için planlama yapmak, sıralar arasında boşluk sağlamak. Kısacası çocuklarımızın birbirleriyle sosyal mesafesini korumak ve okullarımızı sağlıkla açmak için gece gündüz çalışıyoruz. Çocukları ve yetişkinleri bayramda denizde, plajda, parkta, sokakta bu kadar yakın temaslı maskesiz görmek üzücü. 'Okulları birlikte açacağız' diyoruz. Bunun için gerçekten çabalayamaz mıyız?"

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo