468x60

SON YAZILAR

latest

2020 LGS Yerleştirme Sonuçlarını Öğrenme Linki ve Açıklanma Saati

2020 LGS Yerleştirme Sonuçlarını Öğrenme Linki ve Açıklanma Saati. 2020 LGS yerleştirme sonuçlarının 22 Temmuz’da açıklanacağı duyurulmuştu. Yüz binlerce 8. sınıf öğrencisi heyecanla Milli Eğitim Bakanlığından gelecek açıklamayı bekliyor. Peki, LGS sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak? Detaylar haberimizde

2020 LGS Yerleştirme Sonuçlarını Öğrenme Linki ve Açıklanma Saati. 2020 LGS yerleştirme sonuçlarının 22 Temmuz’da açıklanacağı duyurulmuştu. Yüz binlerce 8. sınıf öğrencisi heyecanla Milli Eğitim Bakanlığından gelecek açıklamayı bekliyor. Peki, LGS sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak? Detaylar haberimizde 

Yaklaşık 1 Milyon 470 bin 8. sınıf öğrencisi 20 Haziran Cumartesi günü LGS sınavına girdiler. MEB'in sınav takvimine göre LGS sonuçları 24 Haziran'da açıklandı. MEB LGS yerleştirme sonuçlarını 10 Ağustos tarihinde açıklayacağı duyurdu. Hemen akabinde boş kontenjanlar ilan edilecek.

2020 LGS SONUÇLARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?
Milli Eğitim Bakanlığı LGS sonuçlarının seçim sonrası 22 Temmuz’da açıklanacağını duyurmuştu. 8. sınıf öğrencileri büyük bir merakla "LGS sonuçları saat kaçta açıklanacak?" sorusunu soruyorlar. MEB sonuçları genel olarak saat 10:00 civarında açıklıyor.Sonuçlar açıklanır açıklanmaz aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.


E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNDEN LGS TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?
2020LGS tercih sonuçlarını öğrenmek için E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine giriş yapmanız (https://eokulyd.meb.gov.tr) adresini ziyaret etmeniz gerekiyor. Akabinde açılan sayfada “VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ” yazan bölümde yer alan “Resimdeki Rakamlar”, “Öğrenci TC Kimlik Numarası”, "Öğrenci Okul Numarası” yazan boşlukları doldurmanız ve “Giriş” butonuna tıklamanız gerekiyor.
E-Okul sisteminde karşınıza çıkacak ikinci kısımda ise öğrenciye ait bilgiler isteniyor. Bu kısımda Öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe bilgisi, öğrencinin doğum tarihi, öğrencinin okuduğu şube gibi bilgileri doğru bir şekilde doldurmanız gerekiyor. Bu işlemlerin ardından E-Okul giriş tamamlanıyor.

E-Okul'a başarılı bir şekilde giriş yaptıktan sonra LGS tercih sonuçlarını "2020 Merkezi Yerleştirme ve Yerel Yerleştirme Tercih Başvuru Sonu Giriş Ekranı" öğrenebilirsiniz.

NAKİL BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması 10-14 Ağustos 2020 
Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı 17 Ağustos 2020

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması 17-21 Ağustos 2020 
Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı 24 Ağustos 2020

Peki kimler yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilir?
1. Hiçbir tercihine yerleşemeyen adaylar. Bu adayların hem yerel yerleştirme hem merkezi yerleştirme hem de pansiyonlu okullar için tercih yapabilecekler.
2. Merkezi yerleştirme ile bir okula yerleşmiş olan öğrenciler yeniden merkezi yerleştirme tercihi yapabilirler. Yeni tercihlerinden herhangi birine yerleşemeyen adayların kayıtları daha önce yerleştirildikleri okulda devam eder.
3. Yerel yerleştirmeyle bir okula yerleşen öğrenciler merkezi yerleştirme için başvuruda bulunabilirler, yerleşemezlerse kayıtları daha önce yerleştirildikleri okulda kalır.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo