468x60

SON YAZILAR

latest

LGS Liselere Yerleştirmede Yüzdelik Dilim mi Tercih Sırası mı Önceliklidir?

LGS Liselere Yerleştirmede Yüzdelik Dilim mi Tercih Sırası mı Önceliklidir? 20-29 Temmuz tarihleri arasında yapılan LGS tercihleri sonucunda 10 Ağustos'ta yapılacak olan yerleştirmede tercih sırası ne kadar önemlidir?

7/22/2020

/ by okulsoru
LGS Liselere Yerleştirmede Yüzdelik Dilim mi Tercih Sırası mı Önceliklidir? 20-29 Temmuz tarihleri arasında yapılan LGS tercihleri sonucunda 10 Ağustos'ta yapılacak olan yerleştirmede tercih sırası ne kadar önemlidir?
lgs tercih

Adaylar tercihlerini yaparken tercih sırasının mı yüzdelik dilimin mi  daha öncelikli olduğunu karıştırıyorlar. Bir çok takipçimiz yüzdelik dilimi daha iyi olduğu halde herhangi bir bölümü son sıralara yazarsa yüzdelik dilimi kendisinden daha düşük ancak o bölümü ilk sıralara yazan kişilerin kendilerinden önce yerleşeceklerini zannediyorlar.

Sevgili adaylar liselere yerleştirmede öncelik, her zaman puan ve yüzdelik dilim üstünlüğündedir. MEB yerleştirmeyi yaparken puanı ve yüzdelik dilimi daha iyi olanı önce yerleştirir. Şimdi bir örnek üzerinde inceleyelim.

* A kişisinin yüzdelik dilimi 10,00
* B kişisinin yüzdelik dilimi 10,01 olsun 
* her ikisi de aynı liseyi yazsınlar. 
   - A kişi bölümü 5. tercihine 
   - B kişisi bölümü 1. tercihine yazsın.

Yerleştirme yapılırken önce puanı ve yüzdelik dilimi daha iyi olan A kişisinin tercihlerine bakılır. 1. tercihten itibaren tek tek tercihlerine bakılır ve diyelim ki 5. tercihine yerleştirilsin. A kişisi yerleştikten sonra B kişisine bakılır ve kontenjan kalmışsa aynı bölüme yerleştirilebilir.

SONUÇ:
Size tavsiyemiz illaki yerleşeyim diye çok düşük sıralamaya sahip bir liseyi ilk sıraya yazıp daha iyi liselere yerleşme şansınızı yok etmeyin. Unutmayın ki 10 tercih hakkınız var ve bu yüzden ilk 2-3 tercihinizi yüzdelik diliminizden çok daha iyi yerlere ayırabilirsiniz.
Burhan Demir

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo