468x60

SON YAZILAR

latest

Hibrit Eğitim Modeli Nedir?

Hibrit Egitim Modeli Nedir? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın hibrit eğitim modeli açıklamasının ardından 2020-2021 eğitim öğretim döneminin nasıl gerçekleşeceği merak konusu oldu. Peki, tam olarak hibrit eğitim modeli nedir, hibrit ne demek ve okullar ne zaman açılacak?

7/10/2020

/ by okulsoru
Hibrit Eğitim Modeli Nedir? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın hibrit eğitim modeli açıklamasının ardından 2020-2021 eğitim öğretim döneminin nasıl gerçekleşeceği merak konusu oldu. Peki, tam olarak hibrit eğitim modeli nedir, hibrit ne demek ve okullar ne zaman açılacak?


Hibrit eğitim modeli ile ilgili son dakika açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan gelmişti. Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Koca 2020-2021 eğitim öğretim dönemine ilişkin ihtimalleri değerlendirmişti. Bugünse Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların açılacağı tarihe ve eğitim modellerine ilişkin değerlendirmeler yaptı.

HİBRİT EĞİTİM MODELİ NEDİR?

Karma öğrenme, hibrid öğrenme, karışık öğrenme olarak da bilinen harmanlanmış öğrenme en sade tanımıyla geleneksel eğitim metodunun çevrimiçi (online) eğitim materyalleriyle zenginleştirilmesi yani harmanlanması olarak tanımlanmaktadır. Kullanılan teknolojilerin yanı sıra farklı eğitim felsefelerinin geleneksel öğrenme ortamında birlikte kullanılması da harmanlanmış öğrenme olarak tanımlanmaktadır


Online : Bu kısım daha çok öğrenmeye yönelik ilk kısımlardır ki bunlar bilgi ve kavrama olarak düşünülebilir. Ayrıca bilginin kazanılması, tekrara ve bilgiye yönelik egzersizlere bağlı olduğu söylenebilir.

Yüz yüze : Bu kısım ise öğrenmeye yönelik daha ileri basamakları kapsamaktadır. Sentez, analiz ve değerlendirme öğrenmenin ileri basamakları olarak sayabiliriz. Bu kısım etkileşimlerle desteklenmelidir.

Harmanlanmış Öğrenme : Harmanlanmış öğrenme geleneksel eğitimi desteklemek amacıyla teknolojik materyallerin kullanılması olarak düşünülmemelidir. Harmanlanmış öğrenmedeki denge çevrimiçi ağırlıklı eğitim veren bir kurumun verimliliği arttırmak amacıyla çevrimiçi eğitime ek olarak yüz yüze ders vermesi olarak da düşünülebilir.


HİBRİT NE DEMEK?

Kısaca hibrit ‘İki farklı güç kaynağının bir arada bulunması’ şeklinde ifade edilmektedir. Yani karışım sonucu ortaya çıkan şey olarak da adlandırılabilir.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo