468x60

SON YAZILAR

latest

2020 Yaz Dönemi Nakil Süreci Hakkındaki Tüm Ayrıntılar

2020 Yaz Dönemi Nakil Süreci Hakkındaki Tüm Ayrıntılar. 2020 LGS Yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra lise adaylar için başka bir aşama olan naki

7/23/2020

/ by okulsoru
2020 Yaz Dönemi Nakil Süreci Hakkındaki Tüm Ayrıntılar. 2020 LGS Yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra lise adaylar için başka bir aşama olan nakil aşamasına geçtik. Bu yıl yaz ayında yapılacak 2 defa yapılacak nakil başvuruları için kafaya takılan bütün sorulara cevap vermek için madde madde açıklayacağız.

Nakil Başvuru Tarihleri
Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması 10-14 Ağustos 2020 
Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı 17 Ağustos 2020

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması 17-21 Ağustos 2020 
Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı 24 Ağustos 2020

Maddeler halinde nakil işlemleri:

1.Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

2. Nakil için boş kontenjan olması gerekmiyor. Yerleştirmeye bağlı nakil işlemlerinde kontenjan az olduğu için geçişler daha az oluyor.

3. Nakil başvurusunda bulunan öğrencilerin yerleştiği liselerdeki kayıtları devam eder. Ancak nakil başvurusu sonucunda yerleşirseniz kaydınız yeni okulunuza geçer. Yerleştirmeye esas nakil döneminde herhangi bir tercihine yerleşen öğrenci önceki yerleştiği okul hakkından vazgeçmiş sayılır.

4. Merkezi Sınav Puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3 (üç), yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3 (üç), pansiyonlu okullar için de en fazla 3 (üç) okul tercihi yapılabilecektir.

5. Nakil başvurularında Merkezi Sınav Puanı ile öğrenci alan okullar için puan üstünlüğüne, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için OBP'ye (6. 7. 8. sınıf yıl sonu puanı) bakılıyor.

6. Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullara, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ya da pansiyonlu okullara yerleşen öğrencilerden okul değiştirmek isteyenlerin, yerleştirmeye esas nakil döneminde tekrar yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulları tercih etme zorunluluğu bulunmayacaktır.

7. Sınavla ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan hiçbirine yerleşemeyen öğrenciler il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurmaları halinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan kontenjan durumları uygun olan okullara 24-26 Ağustos 2020  tarihlerinde komisyonca yerleştirilecektir.

8. Yerleştirmeye bağlı nakiller dışında yıl içerisinde her ayın son cuma gününe kadar nakil başvurusu yapılabiliyor. Yıl içerisinde yapılan nakil başvuruları kaydınızın bulunduğu liselere yapılıyor. 

Unuttuğumuz ama sormak istediğimiz bir soru varsa alt taraftaki yorum kısmına yazabilirsiniz.

BURHAN DEMİR

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo