468x60

SON YAZILAR

latest

2020-2021'de bambaşka bir eğitim sistemi olacak

2020-2021'de bambaşka bir eğitim sistemi olacak. İşte olası senaryolar...

7/01/2020

/ by okulsoru

2020-2021'de bambaşka bir eğitim sistemi olacak. İşte olası senaryolar...



Okullara 3 formül. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), COVİD-19 nedeniyle tüm planlarını yaptı. Yeni eğitim yılı için 3 farklı senaryo hazırladı. Takvim'in haberine göre, yeni öğretim yılına ilişkin 3 senaryo gündeme geldi. Teorik dersler okulda, projeler evde yapılacak. 

Seyreltilmiş sınıflarda çocukların yarısı sabahçı, yarısı öğlenci olacak. Okullar hiç açılmazsa tam zamanlı uzaktan eğitim sürecek.

TERS YÜZ SINIF MODELİ

Bu modelde, eğitimin bir kısmı yüz yüze bir kısmı uzaktan yapılacak. Bazı derslerde teorik eğitim okulda, pratik eğitim evlerde yapılacak. Öğrenciler, okullarda derslerini dinledikten sonra verilen proje ve ödevlerle konuyu evlerinde pekiştirecek.

SEYRELTME SINIF

40 öğrencilik bir sınıf, yarı yarıya azaltılacak. 20 öğrenciye sabah, 20 öğrenciye ise öğlen eğitim verilecek. Okulların tekrar ara vermesi ihtimaline karşı da tam zamanlı uzaktan eğitim planı çalışılıyor.

UZAKTAN EĞİTİM

Söz konusu içerikler, yüz yüze eğitime geçilse dahi EBA TV ve EBA uygulaması üzerinden öğrencilere uzaktan eğitimle sunulmaya devam edilecek. Bu kapsamda, e-sınav merkezlerinin kullanılması da gündemde.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo