468x60

SON YAZILAR

latest

2020 LGS Tercihleri Adım Adım Nasıl Yapılacak? (Ayrıntılı Anlatım)

2020 LGS Tercihleri Adım Adım Nasıl Yapılacak? (Ayrıntılı Anlatım)

6/30/2020

/ by okulsoru
2020 LGS Tercihleri Adım Adım Nasıl Yapılacak? (Ayrıntılı Anlatım) 2020 LGS’de tercihler nasıl yapılacak? Yüksek puanlarınızı yanlış bir tercihle etkisiz hale getirmemek için bu yazımızı muhakkak okuyunuz.



2020 LGS’de Tercihler Nasıl Yapılacak?
Arkadaşlar Merhaba, 8 sınıf öğrencileri olarak yoğun bir maratondan geçtiniz bu maratonun en önemli parkurların dan birisi de tercih sürecidir. 2020 LGS’de tercihler nasıl yapılacak? Yüksek puanlarınızı yanlış bir tercihle etkisiz hale getirmemek için bu yazımızı muhakkak okuyunuz.

8.Sınıf tercihlerinin nasıl yapılacağına yönelik yazdığımız bu yazımızda LGS Tercih yapılırken nelere dikkat edilmelidir, LGS tercihte hangi okulları tercih edebilirim, Tercihler hangi siteden yapılacak, Kaç tane tercih hakkım var, LGS tercihleri hangi yüzdelik dilime göre yapılacaktır, tercihlerimi neye göre yapmalıyım, tercih sıralaması neye göre yapılmalıdır? Tüm bu soruların cevaplarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Tercih işlemleri nasıl yapılacak?

Tercih sürecinde üç farklı yerleştirme işlemi uygulanacaktır:
·         1-) Merkezi Yerleştirme: Sadece sınava giren öğrencilerin yapabileceği LGS sınav puanına göre yapılacak tercih işlemidir.
·         2-) Yerel Yerleştirme: Sınava giren veya girmeyen tüm öğrencilerin yapması gereken tercihdir.
·         3-) Pansiyonlu Okullar: İsteğe bağlı tüm öğrenciler tarafından yapılabilir.

Tüm öğrencilere önce yerel yerleştirme işlemi açılacaktır. Yerel yerleştirme yapmadan merkezi tercih işleminizi yapamazsınız.
Yerel yerleştirme, adres bölgenizdeki okullar içinden tercih edebileceğiniz bir yerleştirmedir. Yerel tercih işlemlerinde en fazla 5 tercih yapabilirsiniz. Bu bölümde ilk 3 tercih kayıt alanından seçilmelidir. Aynı okul türünden en fazla 3 tercih seçilebilir. Yani 5 tercihin tamamını Anadolu Lisesi yazamazsınız toplamı 5 olacak şekilde ve her biri 3’ü geçmeyecek şekilde Anadolu LisesiAnadolu İmam Hatip Lisesi ve Meslek Lisesi okul türünden tercih yapılmalıdır.
Yerel yerleştirme işlemi yapıldıktan sonra sınava giren öğrenciler merkezi yerleştirme için tercih yapabileceklerdir. Merkezi yerleştirme ile de en fazla 5 okul tercih edilebilecektir.

LGS tercihlerinde hangi okullar tercih edilebilir?
LGS tercihlerinde Fen Lisesini, Sosyal Bilimler Liselerini, Anadolu Liselerini, Anadolu İmam Hatip Liselerini ve Meslek Liselerini kısacası tüm okul türlerini tercih edebilirsiniz. Merkezi yerleştirme ile sadece sınavla öğrenci alan okullar tercih edilebilir.

LGS tercihleri hangi siteden yapılacaktır?
LGS tercih işlemleri e-okul.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılacaktır.

LGS tercihleri kendi okulumuzda yapmak zorunlu mu?
Tercih işlemleri bireysel olarak veya Türkiye’de herhangi bir ortaokul müdürlüğünce yapılabilir. Burada önemli olan şudur: tercihler muhakkak bir ortaokul müdürlüğünde onaylanmalıdır. Onaylanmayan tercihler geçerli değildir. Onay işlemi sadece öğrencinin mezun olduğu ortaokul değil 81 il ve ilçelerdeki herhangi bir ortaokul müdürlüğünce onaylatılabilir. Yani tatile gittiğimizde bu durum sorun olmayacaktır.

LGS de kaç tane tercih hakkı vardır?
·         1-) Merkezi Yerleştirme için 5 adet
·         2-) Yerel Yerleştirme için 5 adet
·         3-) Pansiyonlu Okullar için 5 adet tercih hakkınız olacaktır.

LGS tercihler hangi yüzdelik dilime göre yapılmalıdır?
Puan sıralaması, il yüzdelik dilimi ve genel yüzdelik dilim olmak üzere iki şekilde verilir. Bu konu çok önemlidir. Tercihler muhakkak genel yüzdelik dilime göre yapılmalıdır. Aksi halde beklediğiniz okullar gelmeyebilir veya hiçbir okula yerleştirme işlemi yapılmayabilir.

LGS de herhangi bir tercihe yerleşemeyenler
Bu öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurusu yapabileceklerdir. Bu konu başka bir yazımızda ayrıca ele alınacaktır.
  
LGS tercih sürecinde sıkça sorulan soruları cevaplamaya çalıştık. Ayrıca yerleştirme işlemi için yol haritasını kısaca açıklayıp sizleri bilgilendirmek istedik. Tercih süreci çok önemlidir. Yorumlar kısmından soracağınız sorulara içtenlikle cevap verilecektir. Şimdiden hayırlı olması dileklerimizle…

NOT: Bu yazımızda bahsettiğimiz tüm durumlar bir önceki eğitim öğretim dönemi tercih ve yerleştirme kılavuzuna göre yapılmıştır. Yeni kılavuz yayınlandığında bir değişiklik olması durumunda gerekli düzeltmeler yapılacaktır.

( Hide )
  1. Emeğer saygı açısından kaynak link eklediğiniz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim

    YanıtlaSil

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo