468x60

SON YAZILAR

latest

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Öğün Yayınları Ders Kitabı Sayfa 26 Cevapları

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Öğün Yayınları Ders Kitabı Sayfa 26 Cevapları

9/01/2019

/ by okulsoru
10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Öğün Yayınları Ders Kitabı Sayfa 26 Cevapları
10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 26 Cevapları Öğün Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz


.10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Öğün Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 26

1. Dile etki eden unsurlar sizce nelerdir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
CevapDil, kültür unsurlarının başında gelir. Çünkü dil olmadan öteki unsurların meydana gelmesi mümkün değildir. Dil bir milletin ses dünyasıdır. Her millet kainatı değişik şekillerde algılamış ve yorumlamıştır. Aynı zamanda dil kültüre ait bütün değerleri bünyesinde barındıran bir kültür hazinesidir. Bir dil, onu kullanan milletin kafa yapısını, nasıl düşündüğünü, zihninin nasıl çalıştığını ve mantığını ortaya koyar.


2. Bir milletin kültürel değerlerini oluşturan unsurların neler olduğunu sözlü olarak ifade ediniz.
CevapKültürü, “insan toplumuna özgü bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ile bu bütünün parçası olan maddi nesneler”dir şeklinde tanımlamıştır. İşte bu maddi nesnelerin neler olduğu konusunda çeşitli yorumlar yapılabilir. Ancak bu yorumlardan ortak bir paydaya ulaşmak istersek kültürün unsurlarını, en başta dil olmak üzere, din, gelenek ve görenek, sanat, dünya görüşü, tarih şeklinde sıralayabiliriz. Bu unsurlar bir milletin ortak kültürel değerler geliştirmesine yardımcı olurlar. Örneğin Türk toplumunda evlerde, televizyon, telefon gibi cihazlar üzerine annelerimizin işlediği oyalar, danteller sermek gibi bir adet vardır. İşte bu adet Türk toplumunun bir parçasıdır. Kültürümüzün bir unsurudur.


3. Bir dilin korunması ve gelişmesi için bireylere düşen görevler nelerdir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
CevapBizlere düşen en büyük görev dilimizi koruyup ona sahip çıkmaktır. Türkçe karşılığı olan yabancı kelimeleri kullanmamalı, Türkçe'yi  yabancı dillerin etkisinden korumalıyız. Yazım kurallarına dikkat etmeli ve güzel bir Türkçe konuşmalıyız. Unutmayalım ki dil bir milleti bir arada tutan en büyük etkenlerden biridir.
Türk dilinin yabancı dillerin etkisinden korunması ve Türk dilinin geliştirilmesi eğitimle ilgilidir. Bu nedenle cumhuriyetin ilan edilmesinden bu yana sürekli olarak eğitime ve dil alanında yapılan çalışmalara ağırlık verilmiştir. Özellikle harf inkılabından sonra dil alanında ciddi reformlar yapılarak yabancı kelimelerin dilden uzaklaştırılması ve yerine yeni kelimelerin kullanılmasının zorunluluk haline getirilmesi söz konusu olmuştur.
Bu kapsamda yeni ders kitapları, kültür kitapları, ansiklopediler ve bilim kitapları basılarak eğitim ve öğretim kurumlarında kaynak eserler olarak kullanılmıştır. Yabancı kelimelerin dilden atılması konsunda çeşitli ciddi toplantılar ve çalıştaylar yapılmıştır.


10. Sınıf Öğün Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 26 Cevabı


Ders ve çalışma kitaplarının cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. Bu yıl da ödevlerinizde size yardımcı olacağız.  Sitemizde yayınlanan ders ve çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız    ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.


Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo