468x60

SON YAZILAR

latest

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Öğün Yayınları Ders Kitabı Sayfa 15 Cevapları

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Öğün Yayınları Ders Kitabı Sayfa 15 Cevapları Edebiyat tarihi, edebi eserleri incelerken nelere dikkat eder? Araştırınız. Ulaştığınız sonuçları aşağıya yazınız.

9/01/2019

/ by okulsoru
10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Öğün Yayınları Ders Kitabı Sayfa 15 Cevapları
10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 15 Cevapları Öğün Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz


.10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Öğün Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 15

Edebiyat tarihi, edebi eserleri incelerken nelere dikkat eder? Araştırınız. Ulaştığınız sonuçları aşağıya yazınız.
CevapEdebi eserleri ve bu eserleri ortaya koyan sanatçıları dönemleriyle birlikte inceleyen bilim dalına “Edebiyat Tarihi” denir. Diğer bir ifadeyle edebiyat tarihi, edebiyatın konusu içine giren eserleri, kişileri, tarih sırasına göre inceleyen ve değerlendiren bilim dalıdır. Edebiyat tarihi alanında çalışanlara “Edebiyat Tarihçisi” denir. 
    
     Edebi eser, edebiyat tarihinin en önemli konularındandır. Her eserin ortaya çıkış tarihi, dönemi, süreci vardır. Her eser ortaya çıktığı dönemin özelliklerini taşır. Edebi eserler ulusların yaşamına tanıklık eder. Edebi eser ait olduğu toplumun duygu ve düşüncelerini yansıtır. Yazıldığı dönemin tarihi izlerini taşır. Edebiyat tarihi; edebi eserleri tarihi bir sıra içinde inceler. Bunu yaparken edebi esere, eseri ortaya koyan sanatçıya, dönemin özelliklerine mercek tutar. Bu süreçte edebi akımları, akımların ortaya çıkış nedenlerini ve sonuçlarını araştırır. Aynı dönemlerde farklı ülkelerdeki edebi gelişmeleri ve değişmeleri karşılaştırmalı olarak değerlendirir. Edebiyat tarihi incelemelerinde, eserlerden hareketle ulusların yaşamıyla ilgili tespitler yapılır. Bu tespitlere edebi eserler delil olarak gösterilir. Bu bağlamda edebi eser, belge niteliğindedir. Edebi eserler bakılarak ulusların zaman içinde nasıl değişimler yaşadıkları belirlenebilir. Edebiyat tarihinin temel kaynaklarından olan edebi eserler, uygarlık tarihinin de en canlı belgelerindendir. Bu nedenle edebiyat tarihi, uygarlık tarihinin de en önemli kollarından biri sayılır.


10. Sınıf Öğün Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 15 Cevabı


Ders ve çalışma kitaplarının cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. Bu yıl da ödevlerinizde size yardımcı olacağız.  Sitemizde yayınlanan ders ve çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız    ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.


Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo