468x60

SON YAZILAR

latest

8. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Nev Kitap Yayınları Ders Kitabı Sayfa 31 Cevapları

8. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Nev Kitap Yayınları Ders Kitabı Sayfa 31 Cevapları
8. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Nev Kitap Yayınları Ders Kitabı Sayfa 31 Cevapları

Mustafa Kemal Atatürk okuyan, araştıran bir liderdi. Atatürk’ün hayatı boyunca yaklaşık olarak 4000 adet kitap okuduğunu biliyor muydunuz?
Atatürk, resmi kayıtlara göre 3 bin 997 kitap okumuş
Atatürk'ün okuduğu 3 bin 997 kitabın analizi ile ilgili 'Atatürk'ün Okuduğu Kitaplar' ismi ile 24 ciltlik kaynak eserin bulunduğunun altını çizen Oktay, sergi ile gençlere kitap okumayı sevdirmeyi amaçladıklarını kaydetti. Oktay, "Kaynak eserler, Atatürk'ün okumaya çok önem verdiğini gösteriyor. Atatürk, okuduğu kitaplarda önemli gördüğü konuların altını çizerek (d) dikkat ve önemli (ö) diyerek notlar düşmüş. Resmi kayıtlara göre, Ata'nın okuduğu kitap sayısı 3 bin 997. Okuyup kayda geçmeyen çok sayıda eserin olduğu biliniyor. Atatürk, kitap okumada bize en güzel örnek." diye konuştu.

Mustafa Kemal’in aşağıda verilen sözlerini ve gerçekleştirdiği olayları inceleyiniz. Verilen kişisel ; özellikleri tabloda boş olan yerlere yerleştiriniz.
İleri görüşlü – vatan sevgisi – açık sözlülük – bağımsızlık – birleştirme ve bütünleştirme gücü – liderlik – mantıklı oluşu
Söz veya durum
Kişisel özellik
Yurt toprağı! Sana herşey feda olsun. Kutlu olan sensin.
Vatan sevgisi
Çanakkale Cephesi’nde düşmanın nereden karaya çıkarma yapacağını önceden bilmesi.
İleri görüşlü
Bizim akıl, mantık ve zekâ ile hareket etmemiz en belirgin özelliğimizdir.
Mantıklı oluşu
Ben düşündüklerimi, sevdiklerime olduğu gibi söylerim. Bağımsızlık benim karakterimdir.
Açık sözlülük
Bağımsızlık benim karakterimdir.
Bağımsızlık
Millî Mücadele’de bütün cemiyetleri birleştirerek tek çatı altında
Birleştirme ve bütünleştirme gücü
Sakarya Savaşı öncesi ordunun başına geçmesi ve savaştan sonra cumhuriyeti kurarak cumhurbaşkanı seçilmesi.
Liderlik

ABD’li General Mc Arthur, sizce neden Mustafa Kemal’i görmek istediğini söylüyor? Görüşünüzü i söyleyiniz.
General Mac Arthur… ABD Kara Kuvvetleri Komutanı. 27 Eylül 1932 tarihinde Dolmabahçe Sarayı’nda Atatürk ile bir araya gelmiştir.
Görüşme sırasında Mac Arthur, Ankara'yı överek, ‘On sene sonra büyük ve yüz sene sonra pek büyük bir şehir olacağını’ söyler. Ayrıca Atatürk Orman Çiftliği hakkında da övgü dolu ifadeler kullanır. Atatürk de çiftliğin kısa süre önce çıplak ve batak bir yerken, işe bir aygır ve iki küçük traktörle başlandığını ve bunu tereddüt edenlere Ankara'da yerleşmenin mümkün olduğunu ispat amacı ile yaptığını anlatır.
General Mac Arthur, dünya ekonomik buhranından, Amerika'da on milyon işsiz bulunduğundan ve durumun güçlüğünden bahseder. Türkiye'de ise ekonomik buhranın yok denecek kadar hafif olduğunu belirtir ve bunun sebebini de ülkenin ziraat ülkesi olmasına bağlar.
Ulu Önder ise ekonomik buhranın ilim, fen ve gayret sayesinde çaresinin bulunacağını ve durumun normale doğru gideceğini ümit ettiğini, Türkiye'nin buhrandan daha fazla etkilenme pahasına olsa bile gelişmiş bir sanayiye sahip olmayı hedeflediğini söyler.
Atatürk, Mac Arthur ile yarım saat kadar baş başa görüştükten sonra, konuğunu o sırada Dolmabahçe Sarayı’nda toplanan Türk Dil Kurultayı’na götürür. 



Ders ve çalışma kitaplarının cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. Bu yıl da ödevlerinizde size yardımcı olacağız.  Sitemizde yayınlanan ders ve çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız    ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.


Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo