468x60

SON YAZILAR

latest

5. Sınıf Fen Bilimleri SDR Dikey Yayınları Ders Kitabı Sayfa 53 Cevapları

5. Sınıf Fen Bilimleri SDR Dikey Yayınları Ders Kitabı Sayfa 53 Cevapları Beslenme alışkanlıklarımızı bir düşünelim. En çok ne tür yiyeceklerden hoşlanıyoruz?
5. Sınıf Fen Bilimleri SDR Dikey Yayınları Ders Kitabı Sayfa 53 Cevapları

Beslenme alışkanlıklarımızı bir düşünelim.

En çok ne tür yiyeceklerden hoşlanıyoruz?
Cevap
: Genellikle meyve, çikolata, dondurma tarzı yiyeceklerden hoşlanıyorum.

Sağlıklı besleniyor muyuz?
Cevap:
Evet sağlıklı beslendiğimi düşünüyorum.

Sağlıklı beslenmeye önem veriyor muyuz?
Cevap:
Evet veriyoruz.

Okula gelirken hazırladığımız beslenme çantamıza koyduğumuz yiyecekleri seçerken nelere dikkat ediyoruz?
Cevap:
Sağlığım için yararları yiyecekleri seçiyorum.

Öğünlerimizde tükettiğimiz besinleri seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Arkadaşlarımızla tartışalım.
Cevap
: Sağlığımız için yararlı olan yiyecekleri seçmeliyiz. Abur cuburlardan çokça tüketmemeliyiz. Aşırı baharatlı yiyecekleri fazla tüketmemeliyiz.

Besinlerin tazeliğinin ve doğallığının sağlıklı yaşam için önemini çeşitli kaynaklardan araştıralım. Araştırma sonuçlarını sınıfta arkadaşlarımıza aktaralım.
Canlıların vücutlarında bağışıklık sistemi bulunur. Dışarıdan aldığı besinlerin tazeliği ve doğal olması canlının sağlığını korumasında önemlidir. Sağlıklı yaşam için taze ve doğal besinler tüketerek vücut sağlığı korunmalı, büyüme ve gelişme desteklenmelidir.
Taze olmayan besinlerde mikroorganizmalar türeyerek vücudumuz için zararlı sağlıksız hal alabilir. Besinler tazeliğini kaybettikçe faydaları olan özelliklerini de kaybederler. Besinler taze ve doğal tercih edilerek faydalanılmalıdır. Besinler insan vücudu için önemli olmasına rağmen korunması gerekmektedir. Doğal besinlerin yetiştirilmesi doğasında olduğu gibi olmalıdır. Genetiği değiştirilmiş besinlerin faydaları azalmaktadır. Doğal besinlere herhangi bir ilaçla müdahale edilmediğinden dolayı vücudumuz için faydalıdır.

Örneğin günümüzde karpuz yetiştiriciliğinde genetiği değiştirilmiş tohumlar kullanılır. Kabak aşısı yapılarak karpuzların daha büyük olması sağlanır. Karpuz genetik olarak özelliğinin bir kısmını kaybettiğinden besin değeri de azalır. Kabak ve karpuz genetik özelliklerine sahip karpuz görünümlü meyve ortaya çıkar. Sağlıklı olmak için besinlerin taze ve doğal olarak korunmuş olması gerekmektedir. Vücut sağlığı için yediğimiz ve içtiğimiz yiyeceklere çok dikkat etmeliyiz.


Ders ve çalışma kitaplarının cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. Bu yıl da ödevlerinizde size yardımcı olacağız.  Sitemizde yayınlanan ders ve çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız    ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.


Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo