468x60

SON YAZILAR

latest

4. Sınıf Fen Bilimleri SDR İpekyolu Yayınları Ders Kitabı Sayfa 25 Cevapları

4. Sınıf Fen Bilimleri SDR İpekyolu Yayınları Ders Kitabı Sayfa 25 Cevapları Kayaçların benzer ve farklı özellikleri nelerdir?
4. Sınıf Fen Bilimleri SDR İpekyolu Yayınları Ders Kitabı Sayfa 25 Cevapları
4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 25 Cevapları SDR İpekyolu Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.


4. Sınıf Fen Bilimleri SDR İpekyolu Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 25

Etkinlik Basamakları
> Getirmiş olduğumuz kayaç örneklerini büyüteç yardımıyla inceleyelim. Bu kayaçların benzerlik ve farklılıklarını defterimize yazalım.
> Kaşık, pense, takı eşyaları ve bıçak yapımında kullanılan maddeleri tahmin ederek bu maddelerin özelliklerini belirlemeye çalışalım.
> Sınıfa getirdiğimiz ampulün içindeki teli inceleyerek gözlemlerimizi defterimize kaydedelim. Telin hangi maddeden yapılmış olabileceğini tahmin edelim.
> İncelediğimiz kayaç örneklerinin özelliklerini belirleyelim.

Sorular
> İncelediğimiz kayaçlar içerisinde hangileri ekonomik değer taşıyor olabilir?
Cevap:

> Getirdiğimiz kayaç örneklerinin özellikleri nelerdir?
Cevap:

> Kayaçların benzer ve farklı özellikleri nelerdir?
CevapKayaçların birbirinden farklı olmasını sağlayan özellik şöyledir;
- Kayaçların yapısında bulunan minerallerdir. Çünkü yer kabuğunu oluşturan ve dünyamızı sarsan yapı olan kayaç, bir çok mineralin bir araya gelmesi ile oluşmuştur.
Yeryüzünde kayaçlar, farklı madenler ve zengin mineraller sayesinde oluşmaktadır. 
Kayaçların benzer özelliği, farklı minerallerin birleşimiyle oluşmalarıdır.
Kayaçlar birbirlerinden farklı renklerde, parlaklıkta ve sertlikte olabilirler. Kayaçların farklı olmasını sağlayan yapısındaki minerallerdir. Örneğin Pamukkale Travertenleri’nin beyaz renkte ve yumuşak bir yapıda olması bu mineraller sayesindededir.
Kayaçların bazıları çok değerlidir. Altın, gümüş, bakır, bor, demir, kurşun, civa, linyit ve mermer değerli kayaçlara örnek olarak verilebilir.



4. Sınıf SDR İpekyolu Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 25 Cevabı


Ders ve çalışma kitaplarının cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. Bu yıl da ödevlerinizde size yardımcı olacağız.  Sitemizde yayınlanan ders ve çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız    ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.


Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo