468x60

SON YAZILAR

latest

2019 LGS 1. Nakil Başvuruları Sona Eriyor

2019 LGS 1. Nakil Başvuruları Sona Eriyor. Liseye Geçiş Sistemi(LGS) kapsamında iki kez yapılacak nakil uygulamasının ilki 2 Ağustos’ta bitiyor. Bu yıl iki kez nakil uygulaması yapılacak.

2019 LGS 1. Nakil Başvuruları Sona Eriyor. Liseye Geçiş Sistemi(LGS) kapsamında iki kez yapılacak nakil uygulamasının ilki 2 Ağustos’ta bitiyor. Bu yıl iki kez nakil uygulaması yapılacak.

29 Temmuz’da başlayan ilk nakil uygulaması başvuruları için son tarih 2 Ağustos’ta son bulacak. Yerleştirme sonuçları 5 Ağustos’ta açıklanacak.

5-8 Ağustos tarihleri arasında ise 2 nakil uygulaması yapılacak. Bunun da sonuçları 10 Ağustos’ta açıklanacak.

KİMLER NAKİL UYGULAMASINA KATILABİLİR?
Sınavla ya da sınavsız yerleşmiş tüm öğrenciler katılabilir. Açıkta kalan öğrenciler katılabilir. Özel okula kesin kayıt yaptırmış öğrenciler yine nakil uygulamasına katılabilir. Her nakil döneminde 3 sınavla, 3 sınavsız, 3 pansiyonlu okul tercih hakkı var. Yerleşen öğrenciler için nakil döneminde yerel yerleştirmede geçerli olan okul türü ve kayıt alanı zorunluluğu bulunmuyor.

NAKİLLERDE SIKINTI YAŞIYORLAR
Bu arada bazı özel okullar öğrencilerinin kayıtlarını “kesin” kayıta dönüştürüp, e-okul sistemine işlemediği için bu okulların öğrencileri nakil başvurusunda bulunamıyor.
Bazı okullar velilerine “Bize kayıt oldunuz, nakillere katılamazsınız. İstiyorsanız 19 Ağustos’tan sonra nakil alın” diyor. Oysa iki kez yapılacak nakil dönemi 8 Ağustos’ta son bulacak. Şikayetler üzerine Milli Eğitim Bakanlığı bu okulları öğrencilerin kayıtlarının “kesinleştirilmesi” ve nakil başvuru yapmalarına engel olunmaması gerektiği konusunda uyardı.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo