468x60

SON YAZILAR

latest

LGS Nakiller İçin Anlık Olarak Boş Kontenjanlar Artıyor. İşte Nedeni

LGS Nakiller İçin Anlık Olarak Boş Kontenjanlar Artıyor. İşte Nedeni. Özel okulların cazip teklifleri, burs imkanları ve çeşitli vaatleri nakil isteyecek öğrenciler için boş kontenjanların oluşmasına neden oluyor.

7/26/2019

/ by okulsoru

LGS Nakiller İçin Anlık Olarak Boş Kontenjanlar Artıyor. İşte Nedeni. Özel okulların cazip teklifleri, burs imkanları ve çeşitli vaatleri nakil isteyecek  öğrenciler için boş kontenjanların oluşmasına neden oluyor. 


MEB https://eokulyd.meb.gov.tr/SinavIslemleri/BasvuruIslemleri/OKSTERCIH/SNV08008.ASPX linkinde bulunan kontenjan durumuyla ilgili sayfasında şöyle bir uyarı ekledi:
Özel okullara nakil geçişleri sürekli açık olacağı için boş kontenjan değerleri ayrılan öğrencilerden dolayı anlık değişebilir.

Biz de bu durumla ilgili iki ekran görüntüsü ekledik. 1. görüntü Antalya, 2. görüntü İstanbul'daki fen liseleriyle ilgili olacak. 

LGS Nakiller İçin Anlık Olarak Boş Kontenjanlar Artıyor. İşte Nedeni



Özel okullar devrede. Galatasaray’da bile 3 kontenjan boşaldı. 22 Temmuz’da Liseye Geçiş Sistemi (LGS) yerleştirme sonuçları açıklandı. Anadolu, fen ve sosyal bilimler liselerinde boş kontenjan kalmadı. Bu okullar yüzde 100 doldu. Ancak yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından özel okullar da harekete geçti.

2019 LGS: ÖZEL OKULLAR DEVREDE. GALATASARAY'DA BİLE 3 KONTENJAN BOŞALDI
Tüm şampiyonların yerleştiği Galatasaray Lisesi başta olmak üzere özel okullardan da “şampiyon transferleri” başladı. Değişik burs seçenekleri ile 3 öğrenci Galatasaray Lisesi’nden özel okula geçince bu okulda 3 kişilik boş kontenjan oluştu.

BURS TEKLİFLERİ İKNA EDİYOR
Her yıl olduğu gibi bu yıl da lise yerleştirme sonuçlarından sonra özel okula geçişler başladı. Şampiyon ve yüksek puanlı öğrenciler cazip burs teklifleriyle özel okullara geçmeye başladı. Bazı veli ve öğrencilerin de yerleştikleri okulları beğenmeleri ve özel okullardan da indirim almaları özel okula geçmelerine neden oluyor.
LGS’de iki kez yapılacak nakil uygulamasının ilki 29 Temmuz’da başlayacak. Ama şimdiden Anadolu ve fen liselerinde boş kontenjan oluşuyor. Örneğin Galatasaray Lisesi’ndeki 3 boş kontenjanın yanı sıra Yine Kadıköy Anadolu’da 2, Kadıköy Atatürk Fen, Vefa, Cağaloğlu Anadolu, Pertevniyal gibi liselerde boş kontenjanlar da oluştu.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo