468x60

SON YAZILAR

latest

2019 LGS Nakil İşlemleri Adım Adım Nasıl Yapılacak? ( Yerleştirmeye Dayalı)

2019 LGS Yerleştirmeye Dayalı Nakil İşlemleri Adım Adım Nasıl Yapılacak? Nakil işlemleri yapılmadan önce MEB 2019 Nakil kılavuzunu yayınlayacaktır. Kılavuzda ayrıntıları bulabileceğiz.

7/19/2019

/ by okulsoru
2019 LGS Yerleştirmeye Dayalı Nakil İşlemleri Adım Adım Nasıl Yapılacak? Nakil işlemleri yapılmadan önce MEB 2019 Nakil kılavuzunu yayınlayacaktır. Kılavuzda ayrıntıları bulabileceğiz.

LGS yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra istediği liseye yerleşemeyen öğrenciler nakil talebinde bulunabileceklerdir. Nakil başvuru işlemlerinin nasıl yapılacağını madde madde yazacağız:

1. Nakil Başvuru Tarihleri
- 29 Temmuz - 02 Ağustos 2019 Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
- 05 Ağustos 2019 Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının ilanı
- 05-08 Ağustos 2019 Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
-10 Ağustos 2019 Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlan

2. Nakil Tercihleri Nasıl Yapılacaktır?
8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan, açık öğretim ortaokulundan mezun durumda olanlar ile herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleşen/yerleşemeyen öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir. 
Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

3. Nakil Tercih Sayısı
Yerleştirmeye esas nakiller, “Tercih ve Yerleştirme Takviminde” belirtilen tarih ve sürelerde 2 (iki) dönemde yapılacaktır. Her dönemde; Merkezî Sınav Puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3 (üç), yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3 (üç), pansiyonlu okullar için de en fazla 3 (üç) okul tercihi yapılabilecektir.


4. Yerleşmeyen Öğrencilerin Nakil Durumu
Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin, yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde Kayıt Alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacaktır. Ancak, tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 (iki) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla en fazla 3 (üç) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 2 (iki) okul seçilebilecektir.

5. Nakillerde Kontenjan Durumu
Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, tercih edilecek okulun boş kontenjanına bakılmaksızın herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlüğüne başvurarak yapılabilecektir.

6. Özel Liselere Yerleşenlerin Durumu
Yerleştirmeye esas nakil tercih başvurularının alınması sürecinde özel ortaöğretim kurumlarına kayıt ve nakil işlemleri yapılabilecektir.

7. Nakil Sonuçlarının Açıklanma Tarihi
Yerleştirmeye esas nakil sonuçları her nakil döneminin sonunda, 5 Ağustos 2019 ve 10 Ağustos 2019  tarihlerinde ilan edilecektir.

8. Nakil Komisyonu
Sınavla ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan hiçbirine yerleşemeyen öğrenciler il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurmaları hâlinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan kontenjan durumları uygun olan okullara 19-23 Ağustos 2019 tarihlerinde komisyonca yerleştirilecektir.
BURHAN DEMİR/LGS MERKEZİ

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo