468x60

SON YAZILAR

latest

2019 LGS Sonuçlarını Bu Adresten Öğreneceksiniz

2019 LGS sonuçlarının 24 Haziranda açıklanacağı duyurulmuştu. Yüz binlerce 8. sınıf öğrencisi heyecanla Milli Eğitim Bakanlığından gelecek açıklamayı bekliyor. Peki, LGS sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak? Detaylar haberimizde

6/23/2019

/ by okulsoru

2019 LGS sonuçlarının 24 Haziranda açıklanacağı duyurulmuştu. Yüz binlerce 8. sınıf öğrencisi heyecanla Milli Eğitim Bakanlığından gelecek açıklamayı bekliyor. Peki, LGS sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak? Detaylar haberimizde


Yaklaşık 1 Milyon 8. sınıf öğrencisi 1 Haziran Cumartesi günü LGS sınavına girdiler. MEB'in sınav takvimine göre LGS sonuçları 24 Haziran'da açıklanacak.

2019 LGS SONUÇLARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?
Milli Eğitim Bakanlığı LGS sonuçlarının seçim sonrası 24 Haziran'da açıklanacağını duyurmuştu. 8. sınıf öğrencileri büyük bir merakla "LGS sonuçları saat kaçta açıklanacak?" sorusunu soruyorlar. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?
MEB adrese dayalı sistemle liselere yerleştirme tercihleriyle sınavla öğrenci alacak liselere yerleştirme tercihleri ve pansiyonlu okullara tercihler, aynı anda tahminen 2 Temmuz-12 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?
MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, liselere yerleştirmeler için adrese dayalı sistemde tercihler, yerelde oluşturulan Ortaöğretim Kayıt Alanları'na göre yapılacak. Kayıt alanları, ortaokulların kontenjanları göz önünde bulundurularak, öğrencilerin evlerine en yakın olan liseler çerçevesinde belirlenecek. Kayıt alanında bütün lise türleri (Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Anadolu Lisesi, Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) yer alacak.
Tercih ekranı üç bölümden oluşacak ve öğrenciler sınavla girilecek okullar ile yerel yerleştirmede kayıt alanları içindeki okullar ve pansiyonlu okullar için aynı anda tercihte bulunabilecekler. Yerel yerleştirmede okullara devam-devamsızlık da etkili olacak.
Sınavla öğrenci alan okullara yerleşemeyen yüzde 90 oranında 8'inci sınıf öğrencisi ise yerel yerleştirmeyle liselere yerleşecek. Bu yerleştirmede öğrencinin evinin adresi ve okuduğu okul kadar, o ortaokuldaki devam-devamsızlığı da etkili olacak.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo