468x60

SON YAZILAR

latest

2018 LGS Matematik Sorularının Çözümleri

2018 LGS Matematik Sorularının Çözümleri

6/02/2018

/ by okulsoru
8. sınıf öğrencilerinin “Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav”ı bugün gerçekleşti. Uzmanlar sınavda matematiğin belirleyici olduğunu kaydetti.
2018 LGS Matematik Sorularının Çözümleri

Bugün gerçekleştirilen liseye giriş sınavı uzmanlar tarafından değerlendirildi. Sınavın TEOG’a göre daha eleyici bir sınav olduğunu kaydeden uzmanlar, Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Dil bölümünü içirik bakımından ayrıntılarıyla ele aldı.

“Sınavın tamamını dikkate aldığımızda bu sınavın belirleyici dersinin matematik olduğu görülmektedir” diyen Bahçeşehir Koleji Matematik Bölüm Başkanı Alaattin Gülmez ise , “Matematik testinin tamamı göz önüne alındığında öğrencilerden okuduğunu anlaması, analiz etmesi ve yaptığı çıkarımlarla çözüme ulaşması beklenmektedir. Bununla birlikte TEOG sınavıyla kıyasladığımızda bir soru içerisinde birden fazla kazanımın sorgulandığı sorular bu sınavın çoğunluğunu oluşturmaktadır. Sınavının yarısının zor geri kalanının ise orta güçlükte olduğunu söylemek mümkündür. Sınavda ‘ en az ve en çok’ ifadelerinin sıklıkla yer alması, soru köklerinin ve işlem adımlarının uzunluğundan dolayı öğrenciler matematik testinde zorlanmış ve zaman problemi yaşamışlardır.

2018 LGS Matematik Sorularının Çözümleri 1-10

2018 LGS Matematik Sorularının Çözümleri 12

2018 LGS Matematik Sorularının Çözümleri 13

2018 LGS Matematik Sorularının Çözümleri 15

KAYNAK: https://twitter.com/oktay_hoca

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo