wb_sunny

9.Sınıf Fizik MEB Yayınları Ders Kitabı 108.Sayfa Cevapları 3. Ünite (Yeni Müfredat)

9.Sınıf Fizik MEB Yayınları Ders Kitabı 108.Sayfa Cevapları 3. Ünite (Yeni Müfredat)


9.Sınıf Fizik MEB Yayınları Ders KitabıGüncellenen öğretim programlarına uygun olarak Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 9. Sınıf MEB yayınlarının etkinlik cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. 2017-2018 Lise ders ve çalışma kitaplarının cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. Bu yıl da ödevlerinizde size yardımcı olacağız. Sitemizde yayınlanan ders ve çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

HAREKET VE KUVVET  (3.Ünite)


9.Sınıf Fizik MEB Yayınları Ders Kitabı 108.Sayfa Cevapları 3. Ünite  (Yeni Müfredat)

1. Evrende hareketsiz cisim var mıdır?
Cevap: Evet, vardır. Hareketsiz cisimler, cansız varlıklardır. Cansız olmaları, hareket etme yeteneğini ortadan kaldırmıştır. Bu cisimler, dışarıdan bir kuvvet uygulanmadıkça hareket etmezler. Örneğin bir sehpa. Biz onu çekmediğimiz sürece yerinden kıpırdamaz. Veya anahtarı çevirmediğimiz sürece araba çalışmaz. 
Hareket eden cisimler ise canlılardır. Örneğin insan, hayvan, bitki vs. Bitkiler yer değiştiremez belki ama yine de hareket ederler. Örneğin büyürler. Bitkilerin büyümesi, yani uzaması yukarı doğrudur ve yukarı doğru hareket eder. Ayçiçeği ise güneş ışığına bağlı olarak yönünü değiştirebilir. Bu da kısmi olarak hareket sayılabilir.

2. Cisimler öteleme, titreşim ve dönme hareketlerini birlikte yapabilir mi? Cevap: Sorunun cevabı, hangi cisimlerin sorulduğuna göre değişir.
Öteleme, yani dağılma hareketine bakalım. Odanın bir köşesinde parfüm sıkarsak, bunu odanın diğer ucundan da duyabiliriz. Bu öteleme olayıdır. Gazlar ve sıvılar, tanecikleri arasındaki boşluklar sayesinde öteleme hareketi yapabilirler ancak katılar yapamazlar.
Titreşim hareketi: Tüm cisimlerin tanecikleri titreşim hareketi yapabilirler.
Dönme hareketi: Bu hareket de ötelemeye benzerdir. Sıvı ve gazlarda, tanecikleri arasındaki boşluklardan dolayı dönme hareketi görülür.

Tags

E-Posta Abonelik

Yayınlarımızdan haberdar olmak için abone olunuz.

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR