wb_sunny

6. Sınıf Dörtel Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı 26. 27. 28. 29. Sayfa Cevapları

6. Sınıf Dörtel Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı 26. 27. 28. 29. Sayfa Cevapları

6. Sınıf Dörtel Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları6. Sınıf Dörtel Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları. 2017-2018 eğitim-öğretim yılı ders ve çalışma kitaplarının cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. Bu yıl da ödevlerinizde size yardımcı olacağız. Sitemizde yayınlanan ders ve çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

6. Sınıf Dörtel Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı 26. 27. 28. 29. Sayfa Cevapları 

2017-2018 6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Dörtel Yayıncılık 2. Ünite Namaz İbadeti Sayfa 26, 27, 28, 29 Cevapları

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Dörtel Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 26 Cevabı

1. Namaz ibadetinin önemini ifade eden bir ayet ve bir hadis öğrenip bunları defterinize yazınız.
Ayet; (Ey Muhammed!) Kitaptan sana vahyolunanı oku, namazı da dosdoğru kıl. Çünkü namaz, insanı hayâsızlıktan ve kötülükten alıkor. Allah’ı anmak (olan namaz) elbette en büyük ibadettir. Allah, yaptıklarınızı biliyor.(Ankebut Suresi 45)
Hadis: Namaz dinin direğidir.

2. Gusül, teyemmüm, ezan ve kamet kavramlarının anlamlarını araştırınız.
REKLAM
ads by AdMatic
Gusül; Bütün bedenin, hiçbir tarafında iğne ucu kadar kuru yer kalmayacak şekilde yıkanması demektir.
Teyemmüm; Abdest ya da boy abdesti almak için su bulunmadığı veya bulunup da kullanma imkanı olmadığı durumlarda, niyet edilerek temiz toprak veya toprak cinsinden bir şeye elleri sürüp yüzü ve kolları meshetmektir.
Ezan; Farz namazlarının vaktinin girdiğini belli sözlerle ve özel bir şekilde ilan etmek, bildirmek demektir.
Kamet; Farz namazlardan önce, namazın başladığını bildiren ve ezan lafızlarına benzeyen sözlerdir.

3. Abdestin niçin ve nasıl alındığını aile büyüklerinizle konuşup öğreniniz.
Abdest bazı ibadetleri yapabilmek için emredildiği için yapılan bir temizlik çeşididir. Abdest şu şekilde alınır;Mümkünse kıbleye dönülür, yüksek bir yere oturulur. Eûzü ve Besmele çekilir.Niyet ettim Allah rızası için abdest almaya” diyerek niyet edilir. Ağza üç defa su verilir ve ağız boşaltılır. Ardından yüzümüz üç defa yıkanır.
Sonra dirseklerle beraber önce sağ sonra sol kol yıkanır. Başın dörtte biri meshedilir. Kulaklar Yıkanır. Son olarak sol elle önce sağ ayak sora sol ayak yıkanır. Abdestten sonra da dua edilir.

4. Namazın dışındaki farzların neler olduğunu ilmihâl kitaplarından araştırınız ve defterinize yazınız.
Namazın dışındaki farzlar şunlardır;
1. Hadesten taharet:
2. Necasetten taharet:
3. Setr-i avret:
4. İstikbal-i kıble:
5. Vakit:
6. Niyet:

5. Bayram namazının dinî hükmünü, ne zaman, nasıl ve kaç rekât kılındığını araştırınız.
Bayram namazının hükmü vaciptir. Kurban ve Ramazan Bayramının ilk günü güneş doğduktan 45-50 dakika sonra kıılınır. Bayram namazı iki rekat kılınır. Bayram namazının kılınışı şöyledir;
1) Öncelikle niyet edilir “Niyet ettim Allah rızası için Ramazan yada Kurban Bayramı namazını kılmaya, uydum imama”
2) İmam “Allahu Ekber” deyip ellerini yukarıya kaldırınca. Cemaat de “Allahu Ekber” diyerek ellerini yukarıya kaldırıp göbeği altına bağlar.
3) Hem imam, hem de cemaat gizlice “Sübhaneke”yi okur. Bundan sonra üç kere tekbir alınır. Tekbirlerin alınışı şöyledir:
Birinci Tekbir: imam yüksek sesle, cemaat da onun peşinden gizlice “Allahu Ekber” diyerek (iftitah tekbirinde oldugu gibi) ellerini yukarıya kaldırıp sonra aşağıya salıverirler. Burada kısa bir süre durulur.
ikinci Tekbir: ikinci defa “Allahu Ekber” denilerek eller yukarıya kaldırılıp yine aşağıya salıverilir ve burada da birincide oldugu kadar durulur.
Üçüncü Tekbir: Sonra yine “Allahu Ekber” denilerek eller yukarıya kaldırılır ve aşağıya salıverilmeden bağlanır.
4) Bundan sonra imam, gizlice “Euzü Besmele”, açıktan Fatiha ve bir sure okur .(Cemaat bir şey okumaz, imamı dinler)

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Dörtel Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 27 Cevabı

Namazı neden kılmamız gerekir?
İbadetle ortaya çıkan bir netice var: “İnsanın takva mertebesine erişmesi.” İnsan o ibadetle “takva mertebesine”, yani Allah’tan korkma, yasaklarından sakınma, haram kıldıklarından kaçınma makamına eriyor. Demek oluyor ki, ibadetin faydası insana aittir.
“Namazlara ve orta namaza devam edin. Allah’a saygı ve bağlılık içinde namaz kılın.” (Bakara suresi, 238. ayet.) Yorumlayınız.
Namazını Allah’a bağlılık için kılın hiç bir başka beklenti için ne kendinizi kandırın ne de onu kandırabileceğinizi zannedin demektedir.

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Dörtel Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 28 Cevabı

“İslam beş temel üzerine bina edilmiştir: Allah’tan başka ilah olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın resulü olduğuna şahitlik etmek, namazı dosdoğru kılmak, zekâtı hakkıyla vermek, Allah’ın evi Kâbe’yi haccetmek ve ramazan orucunu tutmak.” Yorumlayınız.
İslam’ın şartları vardır. Sadece ben İslam’ı kabul ediyorum demekle bu iş olmaz. Bunun için bu beş şartı yerine getirmek zorunludur. Bu beş şart şöyledir:
İslam’ın beş şartı, İslam Dîni’nin Sünnilik ve Caferiyye Şiîliği mezheplerine göre büyük önem arz eden beşâmeli (ibâdet) bütüne verilen isimdir. Bu şartlar sırasıyla: Şehâdet etmek, namaz kılmak, zekât vermek, oruç tutmak ve hacca gitmektir.

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Dörtel Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 29 Cevabı

Aşağıya, akrostiş tekniğine uygun olarak namazla ilgili bir şiir yazınız.
Niyet ile kaldırırım elimi
Allah’a niyaz ederim
Merhamet de ondan derim
Affetmek de ondan
Zaman benim için mutluluğa döner sonra.
“Namazın şartları” , “Namazın farzları” ifadesinden ne anlıyorsunuz?
Namazın şartları ve namazın farzları ifadesinden bir namazın kılınabilmesi ve sahih yani geçerli olabilmesi için gerekli olan şartları anlıyorum. Bu şartlar 12 tanedir.
Su bulunmadığı zaman namaz kılmak için nasıl abdest alabiliriz?

Suyun bulunmadığı durumlarda teyemmüm alarak namazları namazlarımızı kılabiliriz. Teyemmüm toprakla yapılan bir temizlik çeşididir.

Tags

E-Posta Abonelik

Yayınlarımızdan haberdar olmak için abone olunuz.

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR