468x60

SON YAZILAR

latest

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi Çalışma Kitabı 12. Sayfa Cevapları Cepheler ve Mustafa Kemal Konusu

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi Çalışma Kitabı 12. Sayfa Cevapları Cepheler ve Mustafa Kemal Konusu

9/15/2017

/ by okulsoru
1. Ünite BİR KAHRAMAN DOĞUYOR8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Çalışma Kitabı Cevapları. 2017-2018 eğitim-öğretim yılı ders ve çalışma kitaplarının cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. Bu yıl da ödevlerinizde size yardımcı olacağız. Sitemizde yayınlanan ders ve çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

1. Ünite BİR KAHRAMAN DOĞUYOR

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi Çalışma Kitabı 12. Sayfa Cevapları Cepheler ve Mustafa Kemal Konusu

Aşağıda Mustafa Kemal’in askerlik hayatıyla ilgili bilgiler verilmiştir. Bu bilgilerin Mustafa Kemal’in hangi askeri görevi ile ilgili olduğunu karsılarında yer alan boşluklara yazınız.
Bu olayları sayfa sonunda kronolojik olarak yer alan tarih seridine rakamları
kullanarak sıralayınız.


1. 16. Kolordu Komutanlığı’na atanan Mustafa Kemal, gerekli tedbirleri alarak Ruslar karşısında dağınık hâlde bulunan askerî kuvvetleri bir araya getirdi. Muş ve Bitlis’i geri aldı.
CEVAP: Kafkas Cephesi-1916

2. Fransa’da İngiliz ve Fransız birliklerinin ortaklaşa düzenledikleri manevralardır. Osmanlı ordusunu temsilen Mustafa Kemal ve Fethi Bey, gözlemci olarak görevlendirilmiştir.
CEVAP: Picardie (Pikardi) Manevraları 1910

3. Mustafa Kemal gibi bazı subaylar, kimlik ve kılık değiştirerek gizlice gitmişlerdir. Harp Okulunda öğrendiği bilgileri uygulayarak İtalyanlara karşı başarı kazandı. Bu başarılar onun ilk askerî başarılarıdır.
CEVAP: Trablusgarp Savaşı 1911

4.Türk tarihinde anayasal devlet düzenine karşı girişilen ilk ayaklanmadır. Ayaklanma, Mustafa Kemal’in ismini verdiği ve kurmay başkanı olarak görev aldığı Hareket Ordusu tarafından bastırıldı.
CEVAP: 31 Mart Olayı 1908

5.Daha önce Balkan Savaşları sırasında bu bölgede görev yapmış olan Mustafa Kemal; Arıburnu, Anafartalar ve Conkbayırı’nda İtilaf birliklerinin ilerleyişini durdurdu ve onları yenilgiye uğrattı.
CEVAP: Çanakkale Savaşı 1915

6. Oluşturduğu savunma hattıyla Arap çetelerini ve İtilaf birliklerini durdurmayı başaran Mustafa Kemal, Anadolu’ya yönelecek saldırıları da önlemiş oldu.
CEVAP: Suriye-Filistin Cephesi 1917-1918

KRONOLOJİK SIRA:  4-2-3-5-1-6



8.SINIF İNKILAP TARİHİ DERSİ TOP YAYINLARI ÇALIŞMA  KİTABI DİĞER SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ
( Hide )

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo