468x60

SON YAZILAR

latest

9.Sınıf Fizik MEB Yayınları Ders Kitabı 28.Sayfa Cevapları Fiziğin Alt Dalları (Yeni Müfredat)

9.Sınıf Fizik MEB Yayınları Ders Kitabı 28.Sayfa Cevapları Fiziğin Alt Dalları (Yeni Müfredat)
FİZİK BİLİMİNE GİRİŞ (1.Ünite)Güncellenen öğretim programlarına uygun olarak Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 9. Sınıf MEB yayınlarının etkinlik cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. 2017-2018 Lise ders ve çalışma kitaplarının cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. Bu yıl da ödevlerinizde size yardımcı olacağız. Sitemizde yayınlanan ders ve çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

9.Sınıf Fizik MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları (Yeni Müfredat 2018-2019)

FİZİK BİLİMİNE GİRİŞ (1.Ünite)
Fizik Bilimi
9.Sınıf Fizik MEB Yayınları Ders Kitabı 28.Sayfa Cevapları Fiziğin Alt Dalları (Yeni Müfredat)

SIRA SİZDE
• Fizik ile ilgili,
I. Yıldızların oluşumu
II. Yıldızlarda enerji üretimi
III. Yıldızların yörüngeleri
konularından hangisi ya da hangileri yüksek enerji ve plazma fiziği ile ilgili değildir?


CEVAP: Plazma kelimesi, maddenin dördüncü hali olarak bilinen ve iyonize gaz anlamına gelen bir kelimedir. Plazma fiziği ise en basit tanımıyla bu gazları inceler. 
Yüksek enerji ve plazma fiziğinin temel araştırma alanı, evren ile ilgilidir. Evrenin ne zaman doğduğu, evrenin nasıl oluştuğu gibi konularda araştırmalar yapılır. Bunun için atom altı parçacıklarının incelenmesi uygun görülmüştür. Bu alanda çalışma yapan ve en bilinen örnek, CERN laboratuvarıdır. Bu yüzden I. madde doğrudur.
Plazma fiziği enerji üretimi ile de ilgilenmektedir. Bu yüzden II. madde doğrudur. 
Yörüngeler ilse plazma fiziği değil, astronomi ilgilenmektedir. III. madde yanlıştır.
Cevap: Yalnız III


ARAŞTIRINIZ
• CERN’de yapılan deneyler hakkında araştırma yapınız.

CEVAP: CERN'de yürütülen araştırmaların esas amacı maddenin yapısını ve maddeyi bir arada tutan kuvvetleri anlamaktır. İnsanlığın asırlardır yürüttüğü maddenin yapısını anlamak amaçlı büyük faaliyetin modern altyapısı parçacık hızlandırıcılarıdır. Parçacık hızlandırıcılarında çok yüksek enerjilere ve çarpışma sayılarına erişmek, çarpışmalardan çıkan çok sayıdaki parçacığı algılayabilmek mevcut teknolojinin sınırlarını zorlamaktadır. Bu bağlamda CERN, temel bilim araştırmalarının yanında, yarının teknolojilerini geliştirmekte de çok önemli bir rol oynamaktadır.
Süper iletken teknolojisinin CERN hızlandırıcıları sayesinde ilerlemesi, yeni temiz enerji kaynaklarının araştırılması, yeni reaktör sistemlerinin geliştirilmesi, bilgisayar teknolojisi, tıpta tedavi ve teşhis uygulamaları, yeni elementlerin bulunuşu en önde gelen araştırmalardır. Parçacık fiziği araştırmaları lazer fiziği, plazma fiziği, elektronik, telekomünikasyon, nanobilim, malzeme bilimi, nükleer tıp ve radyoterapi, bilişim teknolojisi (yazılım geliştirme, bilgisayar mimarisi, bilgisayar ağ bilimi vb.), savunma sanayi ve mühendisliğin çeşitli dallarındaki yeni gelişmelerin lokomotifidir. Örneğin, bugün dünyadaki bilgisayar iletişiminin kalbi olan World Wide Web (www), pek çok ülkeye dağılmış olarak çalışan parçacık fizikçilerinin hızlı ve kolay iletişim kurmalarını sağlamak amacıyla, CERN'de bir bilgisayar programcısı olan Tim Berners-Lee'nin "HTML" adlı bilgisayar dilini bulup geliştirmesiyle oluşmuştur. Diğer bir örnek ise hızlandırıcılar sayesinde ilk defa olarak anti-hidrojen üretiminin gerçekleşmesidir. Bu kapsamda CERN, temel bilimin en ileri saflarında yeni bilgi üretmeye çalışan bilim adamlarına teknolojinin izin verdiği en ileri deneysel olanakları ve çözümleri de sunmaktadır.


MEB Yayınları 5.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları9.SINIF FİZİK MEB YAYINLARI DERS KİTABI CEVAPLARI  DİĞER SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo