468x60

SON YAZILAR

latest

Puan Türü Değişen Bölümlerin Yaklaşık Sıralamaları Kaç Olur?

Puan türü değişen bölümlerin 2016 yerleştirme sonuçlarına göre yaklaşık sıralamaları şu şekildedir. Bu liste devlet üniversiteleri içindir:

7/19/2017

/ by okulsoru
Tercih yapılırken dikkat! Bu yıl kılavuzda puan türü değişen bölümler var. Yükseköğretime Geçiş Sınavı’yla (YGS) girmeyi da düşmemenin yolu da kılavuzu iyi incelemekten geçiyor. YGS ile öğrenci alan 14 bölümün puan türünü tercih listesi oluştururken bir daha gözden geçirmekte yarar var. Çünkü bu bölümlere artık Lisans Yerleştirme Sınavları’yla (LYS) yani TM, TS, MF puan türüyle öğrenci alınıyor. Bilgisayar ve öğretim teknolojileri, beden eğitimi ve spor, kimya, okul öncesi ile özel eğitim öğretmenliği bu alanlardan sadece birkaçı.

Özel yetenekle öğrenci alan iç mimarlık ve endüstri ürünleri tasarımı bölümleri de artık LYS ile öğrenci kabul edecek. Açıköğretim lisans eğitimi almak isteyenlerin de LYS puanına bakılacak. İlahiyat fakültelerine de artık YGS ile değil, LYS ile girilecek.


Puan türü değişen bölümlerin 2016 yerleştirme sonuçlarına göre yaklaşık sıralamaları şu şekildedir. Bu liste devlet üniversiteleri içindir:

1. Okul öncesi öğretmenliği:  8-30 bin arası

2. Özel Eğitim Öğretmenliği: 12-25 bin arası

3. İlahiyat: 10-60 bin arası

4. İslami Bilimler: 15-45 bin arası

5. Kimya Öğretmenliği: 50-250 bin arası

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo