468x60

SON YAZILAR

latest

Öğretmenlere 2. İller Arası Yer Değiştirme Hakkı Neden Veriliyor?

Öğretmenlerin ikinci il dışı atama talepleri artarken Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin 2.il dışı atama hakkında açıklamada bulundu.

7/20/2017

/ by okulsoru
Öğretmenlerin ikinci il dışı atama talepleri artarken Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin 2.il dışı atama hakkında açıklamada bulundu.

İkinci il dışı ataması için umut, Yusuf Tekin’den 2.il dışı ataması açıklaması. İkinci il dışı yer değiştirme ataması yapılacak mı sorusuna yanıt veren MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, Ağustos 2017 özür grubu ataması sonrasında bu konunun değerlendirilebileceğini açıkladı. 2.il dışı atama isteyen öğretmenler için de Müsteşar Yusuf Tekin tarafından yapılan bu açıklama bir umut oldu. Gözler şimdi ikinci il dışı atama için atılacak adıma geldi.

YUSUF TEKİN; DÜŞÜNEBİLİRİZ
Geçtiğimiz gün yapılan öğretim programları tanıtım toplantısından sonra memurlar.net site yöneticileri tarafından sorulduğu belirtilen ikinci il dışı atama olacak mı sorusuna Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin tarafından üstü kapalı olumlu cevap geldi. MEB Müsteşarı gelecek ay yapılacak olan eş özrü ve sağlık özrü atamalarından sonra 2.il dışı atama konusunu düşebiliriz ifadesini kullandı.

İKİNCİ İL DIŞI ATAMA
okulsoruİl dışı atama iptal hakkı verilen öğretmenler belirlenen tarihe kadar isteğe bağlı iptal dilekçelerini kurumlarına teslim edecekler. Daha sonrasında ise öğretmenlerin yaz dönemi özür grubu atama başvuruları alınacak. Başvurulardan sonra binlerce öğretmenin özür grubu atamaları gerçekleşecek. İkinci il dışı atama olursa da özür grubu atamasından sonra yapılabilecek. Özür grubu atama sonuçları 29 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacak olup ilişik kesme işlemleri ise Kurban Bayramı sonrasında 5 Eylül itibari ile yapılacak.

Geçtiğimiz yıllarda bazı senelerde MEB öğretmenlere 2.il dışı yer değiştirme hakkı vermişti. Eylül ayında yapılan ikinci il dışı atamalarda birinci il dışı atamaya göre öğretmenler daha düşük hizmet puanları ile daha iyi yerlere yerleşmişlerdi. Birinci atamada yerleşen ve 2.il dışı atama hakkından yerleşemeyen öğretmenler bu konuda tepki gösterirken, 2.il dışı atama ile atananlar ise sevinmişlerdi.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo