468x60

SON YAZILAR

latest

İzmir'de 17 Öğretmene Terörle İlişkili Gözaltı

İzmir'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda, örgütle ilişkili olduğu tespit edilen 17 öğretmen gözaltına alındı.

1/25/2017

/ by okulsoru
İzmir'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda, örgütle ilişkili olduğu tespit edilen 17 öğretmen gözaltına alındı.

Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, "PKK terör örgütünün çağrısına uyup, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde sürdürülen operasyonları protesto etmek amacıyla savaşa karşı barışı savunacağız, 29 Aralık'ta hizmet üretmiyoruz, savaş ve baskı politikalarına hayır" sloganıyla 29 Aralık 2015'te düzenlenen mitinge katılan, PKK/KCK terör örgütü ile ilişki ve irtibatı olduğu değerlendirilen ve "Derslere girmeyip boykot eden" 22 öğretmen hakkında gözaltı kararı verildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, hakkında yakalama kararı bulunan 17 öğretmeni gözaltına aldı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerindeki aramalarda, çok sayıda yasaklanmış yayın ve dijital malzemeye el konuldu.

Şafak Yel

EĞİTİM-SEN'DEN AÇIKLAMA

Bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) başta olmak üzere, mülki amirler ve hukuku yasalara göre uygulamakla yükümlü olan savcılar, sendikal hakların kullanılması ve sendikal faaliyetlerimiz ile ilgili olarak çok sayıda hukuk dışı girişimde bulunmuştur. Bu tür hukuk dışı girişimlerin birisi de İzmir Kemalpaşa’da yaşanmış, adresleri ve meslekleri belli olan, ifade vermeye çağrıldıklarında gelebilecek durumda olan 37 Eğitim Sen üyesi gözaltına alınmıştır.
Devlet kurumları bütün kararlarını alırken ve uygularken hukuk ilkelerine bağlı olmak ve herhangi bir konuda soruşturma yürütürken tarafsız ve adil davranmak zorundadır. Ancak özellikle OHAL süreciyle birlikte Türkiye’de yaşananlar, idari ve siyasi kararlar ile hukukun nasıl katledildiğini, sendikal hak ve özgürlüklerin kullanılmasının bile keyfi olarak “suç” olarak değerlendirilmek istendiğini göstermektedir. İzmir’in pek çok ilçesinde aynı sendikal faaliyetler nedeniyle takipsizlik kararı verilirken, aynı gerekçeyle Kemalpaşa’da farklı bir uygulama yapılması ve gözaltı kararı verilmesi dikkat çekicidir.
Sendikal faaliyetlerin çeşitli baskı ve soruşturmalara konu yapılması, hukuki dayanaktan yoksun gözaltılar üzerinden ülkede yaşanan baskıcı otoriter uygulamalara itiraz eden herkese yönelik açık bir gözdağıdır. Ortada sayısız mahkeme ve AİHM kararı olmasına karşın ısrarla sendikal faaliyetlerin gözaltı gerekçesi yapılması en temel sendikal hak ve özgürlükleri yok saymak anlamına gelmekte, bu yöndeki tüm hukuk dışı kararları alanlar “sendikal faaliyeti engelleme” ve “görevi kötüye kullanma suçu” işlemektedir.
Eğitim Sen üyelerini yıldırmak amacıyla yapıldığı belli olan ve hiçbir hukuki nitelik taşımayan gözaltı kararı kaldırılmalı, gözaltına alınan üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır. Bizleri baskı altına almaya çalışan, haklı mücadelemizden döndürmeyi amaçlayan her türlü hukuk dışı kararın alınmasında ve uygulanmasında rol alanlar, işledikleri suçlar nedeniyle bir gün mutlaka hukuk önünde hesap vereceklerdir.
Üyelerimize yönelik her türlü baskı, tehdit ve göz altıların durdurulması için örgütsel ve hukuksal mücadelemizi sürdüreceğimiz bilinmelidir!

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo