468x60

SON YAZILAR

latest

8.Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 67.Sayfa Cevapları

1/23/2017

/ by okulsoru
SAYFA  67 CEVAPLARI 8.Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı

Ders ve çalışma kitaplarının cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. Bu yıl da ödevlerinizde size yardımcı olacağız. 

Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.


8.Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 67.Sayfa Cevapları

8. ETKİNLİK

Konuşmanıza göre bu etkinliği kendiniz yapınız.

9. ETKİNLİK

Örnektir
ESKİ TÜRKLERDE TOPLUM HAYATI
Türk toplumunun temeli Oguş denilen aileye dayanırdı. Ailelerin bir araya gelmesiyle urug (aileler birliği, sülale) oluşurdu. Urugların birleşmesiyle boy, Boyların birleşmesiyle budun (kavim, millet) oluşurdu.
Budunların bir araya gelmesi ile de Türklerin -il- dedikleri devlet meydana gelirdi. Türklerde aile, kalabalık olmayıp küçük aileler şeklinde ortaya çıkmıştır. Evlenen çocuk kendine ev kurardı. Soyu sürdürmek en küçük çocuğa kalırdı. Göçebe yaşantı Türk toplumunda büyük ailelerin oluşmasını engellemiştir.
Doğan çocuğa hemen isim verilmezdi. Çocuğun isim alabilmesi için bir yiğitlik göstermesi gerekirdi. İsim koyma işini boyun en bilge kişisi yapardı.
Halkın sınıflara ayrılmadığı Türklerde soyluluk ve kölelik gibi kavramlar ortaya çıkmamıştır. Din adamları da ayrıcalıklı bir sınıf oluşturmamışlardır.
Türk toplumunun mücadeleci ve pratik zekalı olma sebebi; Yarı göçebe ya da konar göçer dediğimiz hayat tarzından kaynaklanmaktadır. Bu hayat tarzında meselelere ani ve pratik çözüm bulmak ve hayatta kalmak için mücadele etmek gerekirdi.

Geçim kaynağı genellikle hayvancılıktır. At ve koyun önemli yere sahiptir. Türk’ün yaşantısında at önemli bir yere sahiptir; Atı ilk evcilleştiren Türkler onu binek ve savaş aracı olarak kullandılar. Atın sütünden ve gerekirse etinden de yararlandılar. Günün büyük kısmını at üzerinde geçirirlerdi.
Yazın yaylakta, kışın da kışlakta yaşayan Türkler de av da önemli bir faaliyetti; Av hem bir geçim kaynağıydı, hem de her an savaşa hazırlanmak demekti.

8.SINIF TÜRKÇE DİKEY YAYINLARI ÇALIŞMA KİTABI DİĞER SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo