468x60

SON YAZILAR

latest

6.Sınıf Dörtel Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 84.Sayfa Cevapları

1/23/2017

/ by okulsoru
SAYFA 84  CEVAPLARI 6.Sınıf Dörtel Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 

Ders ve çalışma kitaplarının cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. Bu yıl da ödevlerinizde size yardımcı olacağız. 

Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

6.Sınıf Dörtel Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 84.Sayfa Cevapları

5. ETKİNLİK

Hikayenin Tamamlanması
Örnektir
Hava çok sıcaktı. Canım sıkılıyordu. İşsiz güçsüz oturmak, yaşamaya çalışmak zoruma gidiyordu. Ben böyle düşünürken birden acı bir fren sesi ile bir araba evimizin önünde durdu. Benim kafamda kurmaya başladığım hayaller de o anda yok oldu. Gerçek hayatım bundan sonra başladı.
Arabadan inen adam, Mustafaaa!.. Mustafaaa, diye bana sesleniyordu. Adamın bağırışı üzerine korkmaya başladım. Acaba köyden acı bir haber mi vardı?..
Adam yaklaştıkça, yüzü netleşmeye başladıkça, korkumun yerini heyecan aldı. Evet, bu gelen İsmail’in ta kendisiydi. İsmail, geçen sene bir düğünde tanıştığım, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde memur olarak çalışan bir arkadaşımdı.
İsmail, heyecandan ölecek gibi bağıra bağıra yanıma geldi. “Ne oldu İsmail? Ne bu telaş?” diye sordum. İsmail heyecandan konuşamıyordu bile: “Prof… Sen… Çok… Kazandın…”
Ne dediğini anlamıyordum ama “Kazandın.” kelimesini duyunca ben de heyecandan zangır zangır titremeye başladım. Evet, iki ay önce girdiğim sınavı kazanmış, artık bu üniversitede profesör olarak çalışmaya başlayabilecektim. Çocukluğumdan beri kurduğum hayal gerçek olmuştu…


6.SINIF TÜRKÇE DÖRTEL YAYINLARI ÇALIŞMA KİTABI DİĞER SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo