468x60

SON YAZILAR

latest

4.Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 37.Sayfa Cevapları

4.Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 37.Sayfa Cevapları

10/29/2016

/ by okulsoru
SAYFA  37.CEVAPLARI 4.Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 

Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

4.Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 37.Sayfa Cevapları


CUMHURİYETİN ÖNEMİ
23 Nisan 1920’de TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi)’nin açılması ile Türk devleti yeniden kurulmuştur. Fakat o zamanki siyasi ortam uygun olmadığı için rejimin adı açıklanmamıştı.
Cumhuriyetin ilan edilmesi ile devlet rejiminin ismi belli oldu. Meclis tarafından seçilen hükümet yerine, halk tarafından seçilen kişiler hükümeti oluşturdu.

Cumhuriyetin temeli demokrasiye dayanır. Bu da halkın kendi kendini yönetebilmesi demektir. Ülkeyi yönetecek kişileri halk seçer. Seçme ve seçilme hakkı için hiç kimseye ayrıcalık tanınmaz. Bütün oylar eşittir.
Seçimle başa gelenler, millet için çalışırlar, onların iyiliğini gözetirler. Yani cumhuriyet, halkın iyiliğini gözeten bir yönetim şeklidir. Bu yönetimle ülke tek bir kişinin hakimiyetine bırakılmaz. Bu yönetim gücünü millet iradesinden alır.
Cumhuriyet yönetimi milletimize çok şeyler kazandırmıştır. Her şeyden önce devlet ve siyasi hayatımıza egemenliğin bir kişiye ya da topluluğa değil değil, millete ait olduğu gerçeğini kazandırmıştır.
Cumhuriyet yönetimi, ülkemizde bütün vatandaşları kanun önünde eşit sayar. Hiç kimseye ayrıcalık tanımaz. Herkesin temel hak ve hürriyetini korur. Bu yönetim şekli insana verdiği değerle, çağı yakalamak ve gelişmek için en iyi ortamı oluşturmuştur.
Atatürk, cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim gününü en büyük bayram olarak ilan etmiştir. (29 Ekim 1923) Görüldüğü gibi cumhuriyetin anlam ve önemi oldukça büyüktür. Atatürkve Türk halkı, çok büyük mücadeleler ve fedakarlıklar göstererek cumhuriyeti kurmuşlardır. Bize düşen görev cumhuriyeti canımız pahasına korumak, ona sahip çıkmaktır.
Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanı anısına her yıl 29 Ekim’de kutlanan milli bir bayramdır. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına coşku içerisinde katılarak, birlik ve beraberliğimizi bütün dünyaya göstermeliyiz.
4.SINIF TÜRKÇE ÖZGÜN YAYINLARI ÇALIŞMA KİTABI DİĞER SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo