468x60

SON YAZILAR

latest

2016 Üniversite Kayıtları Adım Adım Nasıl Yapılır?

2016 Üniversite Kayıtları Adım Adım Nasıl Yapılır?
Üniversite yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra 15-19 Ağustos arasında yapılacak. Kesin kayıtlar öncesinde mutlaka e-kayıt yapınız. E-kayıtlar https://www.turkiye.gov.tr adresinde 12-16 Ağustos arasında yapılacak. ÖSYM kayıt tarihlerini ve kayıtlar için gerekli belgeleri yayınladı. Bu yazımızda amacımız: kayıtlar öncesinde adaylara yardımcı olmak için sırasıyla ne yapılması gerektiğini anlatmak.

1.ÖSYM'nin belirlediği belgeleri önceden hazırlayın.Bu belgelerden birden fazla örnek yanınızdan bulundurmayı unutmayın.Özellikle diplomanızın aslı gibidir örneğini ya da  noterden tasdikli birkaç örneğini almayı unutmayın.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
b) Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
d) Harç ücretinin ödenmesi ile ilgili belge (ikinci öğretimler)
e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri  ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından http://www.turkiye.gov.tr İnternet adresinde görülebilecektir.

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.
Anadolu Üniversitesi merkezi açık öğretim programlarını kazanan adayların, kayıt işlemleri ve kayıt tarihi için Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne başvurmaları gerekmektedir.
Kazanan adayları gösteren fotoğraflı sınav sonuçları adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.
- Harç ücretini ödediğinize dair banka dekontu.
- Sizin kazandığınız üniversite tarafından belirlenip kayıtlardan önce ilan edilerek istenen belgeler.

2.Yukarıdaki belgeler dışında üniversitenizin sitesinde ya da iletişim numaralarını arayarak başka belge istenip istenmediğini öğrenin.

3. İkinci öğretimler için HARÇ parasını bankaya yatırdıktan sonra dekont almayı unutmayınız.  Harç paralarını 2 eylülden itibaren herhangi bir banka şubesine yatırabilirsiniz. Ne kadar harç ücreti yatıracağınızı bankaya gittiğinizde kimlik numaranızı vererek ve üniversitenizi belirterek öğrenebilirsiniz. 

4.Üniversiteler fakülteler için ayrı kayıt tarihlerini belirleyebilirler. Bu tarihleri sınav sonuç belgenizin alt tarafında yazmaktadır. İsterseniz üniversitenizden de öğrenebilirsiniz.

5.Kayıtlar için istenmese de ikematgah belgesini,nüfus cüzdanı fotokopisi ve nüfus kayıt örneğini yanınızda bulundurun.Bu belgelerden 4-5 örnek alın. Bu belgeleri hem burs başvurularında ve yurt kayıtlarında kullanacaksınız.

6.Kaydınızı tamamladıktan yurt başvurusunu yapınız. Yurt kayıtları için gerekli belgeler KYK tarafından duyurulacaktır. Eğer devlet yurdu çıkmamışsa özel yurtlara da başvurabilirsiniz.
********************************************************************************

ÖSYM'nin 2016 ÖSYS Tercih ve Yerleştirme Sonuçlarını açıklamasıyla beraber şimdide adaylar için, kazandıkları Üniversitelere kayıt işlemleri dönemi başlıyor? Peki, 2016-2017 ÖSYM Üniversite kayıtları ne zaman?
Üniversiteye yerleşen adaylar, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı için elektronik kayıt işlemlerini 12-16 Ağustos, normal kayıtlarını ise 15-19 Ağustos'ta yapacak.

ÜNİVERSİTEYE ADIM ADIM KAYIT
2016-2017 LYS Üniversite Kayıt Tarihleri Açıklandı İlgili Üniversiteye bizzat şahsi veya noter onaylı vekaletçisi tarafından gerçekleştirilecek.2016 Yılı Üniversite Kayıtları İçin hangi belgeler gerekli, Kayıtlar nasıl ve nereden yapılıyor? 2016-2017 ÖSYM Üniversite kayıtları ile ilgili tüm merak edilenler...
Not: Üniversite E Kayıt Nasıl Yapılır? Detaylı Bilgi Almak için Buraya Tıklayınız

ÜNİVERSİTE KAYITLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?
a) Adayın ÖSYS Sonuç Belgesi
b) Adayın mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz) Aday ek puandan yararlanarak yerleşmiş ve alan/kol/bölümü diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, ek puan esas olan okul ve alan/kol/bölümden mezun olduğunu gösterir resmi belge
c) Nüfus cüzdanının onaylı örneği
d) İkametgâhı ile ilgili beyanı
e) Askerlik çağına gelmiş veya daha yukarı yaştaki erkek adaylar için ilgili askerlik şubesinden alınacak “bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığı”na dair belge
f) 12 adet 4.5 x 6 (cm) ebadında fotoğraf (fotoğraflar son altı ay içinde, önden, başı ve boynu açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.)
g) Kayıttan önce belirlenip ilan edilecek diğer belgeler
Yükseköğretim öğrencileri, kılık kıyafet ile ilgili olarak yüksek yargı organları tarafından verilmiş kararlarla oluşmuş bulunan hukuki mevzuata uymak zorundadırlar.
Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de ÖSYM Üniversite rektörlüklerine veya Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.
Anadolu ÖSYM Üniversitesi Merkezi Açıköğretim programlarını kazanan adayların, kayıt işlemleri ve kayıt tarihi için Anadolu ÖSYM Üniversitesi Rektörlüğüne başvurmaları gerekmektedir.
Kazanan adayları gösteren fotoğraflı sınav sonuç listeleri adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu ÖSYM Üniversite rektörlüklerine gönderilecektir.

BAZI ÜNİVERSİTELER VE KAYIT İŞLEMLERİ
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KAYIT İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ İÇİNBURAYA TIKLAYINIZ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ KAYIT İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ
GAZİ ÜNİVERSİTESİ KAYIT İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ
ODTÜ KAYIT İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ KAYIT İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ BURAYA İÇİN TIKLAYINIZ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KAYIT İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ İÇİNBURAYA TIKLAYINIZ
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KAYIT İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ
EGE ÜNİVERSİTESİ KAYIT İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KAYIT İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ İÇİNBURAYA TIKLAYINIZ
İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KAYIT İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ İÇİNBURAYA TIKLAYINIZ
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ KAYIT İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

ADAYLARA UYARILAR
Adayların kayıt için bizzat kazandıkları ÖSYM Üniversiteye başvurmaları gerekiyor. Postayla kayıt yapılmayacak. Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmeyecek. Belgeler eksikse kayıt yapılmayacak. Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemeyecek. Yükseköğretim kurumları kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilecek. ÖSYM Üniversitelere kayıtlardan sonra boş kalacak kontenjanlar ile merkezi yerleştirme sırasında boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak.
Not: ÖSYM Ek Yerleştirme 2016 Ne Zaman Yapılacak? Detaylı Bilgi Almak için Buraya Tıklayınız

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo