wb_sunny

8.Sınıf Semih Ofset T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı 94.Sayfa Cevapları

8.Sınıf Semih Ofset T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı 94.Sayfa Cevapları


8.Sınıflar
Ders ve Çalışma Kitapları
Cevaplarının Tümü İçin
Tıklayınız

2014-2015 ders ve çalışma kitaplarının cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. Bu yıl da ödevlerinizde size yardımcı olacağız. 
 Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz

8.Sınıf Semih Ofset T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı 94.Sayfa Cevapları

☛ Mustafa Kemal, Türk çocuklarının tarihlerini öğrenmelerini neden istemektedir? Açıklayınız. Sizce insanların tarihlerini öğrenmeleri niçin önemlidir?


CEVAP: Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, yaşamı Türk Milletinin refahına adamıştır. Ömrü süresince  Türkiye ve Dünya tarihine katkılar sağlamıştır. Ölümünden birkaç yıl evvel 1931 yılında ise Türk Tarih Kurumunun açılmasını sağlamıştır.
Türk tarihine gereken büyük özeni gösteren Ulu Önder Atatürk, geçmiş tarihimizi ileri ki nesillerimize aktarmak için bu kurumu kurmuştur. Atatürk'ün tarihe verdiği önem geçmişte birçok konuşmasından anlaşılmaktadır.  Bu söylemlerinden bazıları şunlardır;
"Tarih ne güzel aynadır. İnsanlar, özellikle ahlakla gelişmemiş kavimler, en büyük kutsal kavramlar karşısında bile kötü duygulara tabi olmaktan nefislerini terk edemiyor. Tarihin sinesine geçen büyük hadiselerde bu hadiseler içinde uygulayıcı ve etkili olanların hal hareket ve davranışları onların ahlak seviyelerini ne açık gösterir."
1915 senesinde ise şöyle bir cümle etmiştir; "Tarih bir milletin kanını, hakkını, varlığını hiç bir zaman inkar edemez."
Yine 1919 senesinde; "Tarih yapan akıl, mantık, muhakeme değil, belki bunlardan çok hasiyâttır. "
15.03.1923 yılında Adana'da Halka hitaben konuşmasında ise şunları sarf etmiştir; "Efendiler, tarih, milletlerin yükselme ve gerileme sebeplerini ararken bir çok siyasi, askeri, sosyal sebepler bulmakta ve saymaktadır. "
17.11.1923 yılındaki İzmir İktisat Kongresini Açış Söylevinde ise tarihle ilgili şu sözlerine yer verilmiştir; " Tarih yazmak, tarih yapmak kadar önemlidir ve yâzan yapana sadık kalmazsa, değişmeyen gerekçe insanı şaşırtacak bir nitelik alır.
1931 senesindeki sözleri ise şöyledir; "Tarih; hayal mahsulü olamaz. Tarih yazarken gerçek olayları bulmaya çalışmalıyız. Eğer bunları bulamazsak meçhuliyeti ve bu noktadan cehlimiz'i itiraf etmekten çekinmeyelim"
Türkler'in geçmiş soyunun belirlenmesi Mustafa kemal Atatürk'ün en büyük hedefiydi. Cumhuriyetin ilk yıllarının ardından Türklük akımlarına dair  araştırmalar bulunmuş ve buralardan bilgiler edinilmiştir. Atatürk'ün hedefi genç bilim adamlarına vasiyet kalmıştır. Sonuç olarak birçok bilim adamı ve araştırmacı bu kapsamda incelemeler yapmıştır.
8.SINIF İNKILAP TARİHİ SEMİH OFSET DERS KİTABI DİĞER SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ

Tags

E-Posta Abonelik

Yayınlarımızdan haberdar olmak için abone olunuz.

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR