468x60

SON YAZILAR

latest

Tıp Fakültesi İçin İlk 10 Bine Girmek İçin YGS ve LYS'de Kaç Net Yapmak Gerekir?

2/16/2014

/ by okulsoru
SORU: yusuf402  15 Şubat 2014, 20:16 
merhaba ben ygs ve lys de ilk 10000 istiyorum vehayırsıyla tıp ygs de kaç et yapmalıyım en az

CEVAP:Burhan Demir
TIP GEÇEN YIL EN DÜŞÜK 454 PUANLA ALMIŞTI. 10 BİN SIRALAMA İÇİN 470 CİVARINDA PUAN ALMALISIN. 470 PUAN İÇİN YGS DE 125 LYS DE 140 CİVARINDA NET YAPMALISIN.


( Hide )
  1. Hocam merhabalar ben Bilge. 12. sınıfa geçtim hedefim Tıp ya da Diş Hekimliği. 3 yıl boyunca okul puanlarımı hep yüksek tuttum. Şuan ortalamam 87 küsur. YGS de hedefim için ya da 10000 için kaç net yapmam lazım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BİLGE;
      Bir hedef doğrultusunda çalışman çok iyi. Motivasyonunu kaybetmesen mutlaka başarıyı yaklrsın. Okul puanın da çok iyi. Tıp en fazla tercih edilen bölüm olduğu için ilk 10 bine girmek de kolay değil. Bunun için sadece sayısal dersler değil sözel derslerde de başarılı olmalısın. Bunun için YGS de 130 netin altına düşmemelisin. Lys de 140 net civarı başarıya ulşamasnı sağlar

      Sil
    2. Teşekkür ederim hocam. :)

      Sil
  2. hocam mrb ben esma üniversitede1.sınıf okurken sınava girsek puanda nekadar kırılma oluyor birde kaç bin gerileme olur sıralamada ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ESMA;
      Okul puanın yarıya düşer. Etkisi fazla olur

      Sil
    2. Hocam merhabalar özel bir sorum olacak ve kısa özelde nasıl ulaşacağım size mümkün mü?

      Sil
    3. Şu linke yazabilirsiniz:
      http://www.okulsoru.com/p/iletisim_29.html

      Sil
  3. Hocam merhabalar ben Bilge. Okul puanı aldığımız tüm puanlara ayrı ayrı ekleniyor mu ? Ya da nasıl oluyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BİLGE;
      Okul puanıyla ilgili tüm ayrıntıları şu yazıda bulabilirsin:
      http://www.okulsoru.com/2013/06/okul-puannz-ve-ayrntlar-ogrenmek-icin.html

      Sil
  4. Hocam merhaba ben Esra eskişehir tıp için kaç bine girmeliyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ESRA:
      Eskişehir Osmangazi Başarı sırası yaklaşık 7000

      Sil
  5. Hocam Merhabalar Ben elif ben ODTÜ matematik istiyorum ygs ve lys de kaçar net yapmam gerekiyor

    YanıtlaSil
  6. Hocam ankarada odyoloji bölümüne girmek için lys ve ygs de kaç net yapmam gerekir

    YanıtlaSil
  7. Hocam ben Bahadır 11sinifa gidiyorum fen lisesi ogrencisiyim daha önce hic YGS konularına calismadan YGS denemesine girdim ve 94 net yaptim ders ortalamam 92 tıp kazanabilmem için kaç net yapmaliyim ilk kaç bine girmem gerekir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AHMET BAHADIR:
      11.sınıf için netlerin çok iyi. Okul ortalaman da yüksek sayılır. YGS çalışmaya başlayınca netlerin artacaktır. Net sayını 120'nin üzerine çıkarırsan LYS'de de bu civarda net yaparsan tıp kazanabilirsin.

      Sil
  8. Hocam merhabalar ben Melisa 12. sınıf öğrencisiyim, diş hekimliği istiyorum. Sizce ygs de kaç net yapsam yeterli olur? Bir de okul puanının ygs-lys puanına nasıl etki ettiği hakkında bilgi verebilir misiniz? Mesela benim ortalamam 85-86 civarı. Bu bana kaç puan kazandırır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MELİSA;
      En düşük diş hekimliği için YGS 100-110 LYS 120 civarında net yapmalısın. Okul puanı diploma notunun önce 5 sonra 0,12 ile çarpılmasıyla oluşur ve ham puanın üzerine eklenir.

      Sil
  9. Hocam çok teşekkürler peki iyi bir diş hekimliği mesela Hacettepe diş için kaç net yapmalıyım ygs de ? Bir de son bir sorum olacak bu okul puanının okuldaki başarı sıramızla bir ilgisi yok değil mi yani mesela ben son sene özel okula geçtiğim için ortalamam 85 fakat 9 dan beri orda okuyan arkadaşlarımın ortalamaları 97-98 hatta 100. Okulda başarı sırasında sonlarda olmamın bana bir zararı olur mu? Sbs doneminde öyleydi yanlış hatırlamıyorsam ortalama 50 bile olsa okul 1.si olunca daha çok puan geliyordu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MELİSA;
      Hazettepe için YGS'de 120 netin altına düşmemen gerekir. Okul puanı için önemli olan diploma notu. Okul ortalaması hiç önemli değil. Yukarıda verdiğim formüle göre hesaplanıyor

      Sil
  10. Hocam merhaba ben burcu. 11. Sinif ogrencisiyim ortalama bir anadolu lisesindeyim (442 puanla girdim) her donem takdir belgesi aldim. Ama sadece gunu kurtarmak icin calistigimin farkina vardim. Su anda ygs netim en fazla 70 geldi. Tip istiyorum. Sizce bir umut var mi??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BURCU:
      Tıp için çalışman gerektiğinin farkına varman çok iyi. 70 şimdilik iyi olsa da 120 netin altına düşmemen gerekir. Bence öncelikle 9-10.sınıf konularını büyük oranda tamamlamalısın

      Sil
  11. Hocam ben Eda;
    11. Sinif ogrencisiyim. Suanda ygs netlerim 60 civari. Oncelikle hangi derslere onem vermeliyim. 11 konularina mi yoksa ygs konularina. Eger ygs calismaliysam once hangi dersten baslamaliyim. Yazin ygs kursuna da gidicem. Simdiden tesekkur ederim hem cevaplar icin hem ilginiz icin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EDA:
      YGS için en az 120 net seviyesine çıkmalısın. Şu anda idare eder. YGS'yi önce hallletmeni ben de öneririm. Yazın 9. ve 10.sınıf konularına çalışmalısın. Tıp için sayısal derslerin hepsi önemli olduğu için tüm derslere çalışmalısın.

      Sil
  12. Hocam Ben rasit liseme ilk 10 binde girdim fakat lise 1 2 de dersleri bosladim son 1 ayda onem.vermeye basladim ilk ygs denemesinde 75 net yaptim matematik ve fenim kotu hedefim 5 bin neler yapmaliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. REŞİT:
      5 bine girmen için ciddi çalışman gerekir. Sınavlarda 3-4 yanlış yapma hakkın olacak. Sana tavsiyem acilen ve yoğunluklu olarak 9. ve 10. sınıf konularını halletmendir.

      Sil
  13. Hocam ben beyza denemelerimde hep derece yaparken buyuk bir talihsizlikle 33 bine dustum.uzun sure toparlayamadim.ben tip istiyorum hocam ilk 5 bine cekebilmem icin kac net yapmam gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BEYZA:
      Aslında sıralaman iyi olsa da tıp kazanmak ve hele de 5 bine girmen kolay olmuyor. İşin doğrusu fule yakın yapıp beklemek gerekir.

      Sil
  14. Hocam ben yigit ilk 10 bine girmek icin nasil calismaliyim kac net yapmaliyim ve her dersten kacar tane yanlis yapmaliyim yardimci olursaniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KADİR:
      MF-3'ten 10 bine girmek çok ciddi bir çalışma gerektirir. YGS ve LYS'de soruların %90'ını yapmak gerekir. 9.sınıf konularından itibaren çok yoğun çalışmak şart. Ayrıca bol soru çözmelisin. Okul puanın da 50'nin altına düşmemelidir.

      Sil
  15. Hocam merhaba ben Öykü. Fen lisesinde okuyorum ,9 dan 10 a geçtim. 9. sınıf Ortalamam 96,5. Ege Üniversitesi tıp istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim sizce? Netlerim nasıl olmalı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÖYKÜ:
      Ortalaman çok iyi. Eğer ortalamanı yüksek tutarsan işini kolaylaştırırsın. Tıp tercih eden arkadaşlarımızın sayısal sözel demeden tüm derslere çalışmaları gerekir. Bu yüzden sözel derslerini okulla eş zamanda çalışıp soru çözmeni öneririm. Burda soru soran bir çok arkadaşa tavsiye ettiğimiz gibi yazın 9.sınıfla ilgili eksikliklerini tamamlamanı ve soru çözmeni öneririm.

      Sil
    2. Teşekkür ederim :)

      Sil
  16. hocam meraba benim adım furkan ygs deneme netlerim 90 ile 110 arasında değişiyo okul ortalamamda 95 falan ege tıp istiyorum ama sosyali yetiştiremiyorum sizce kazanabilirmiyim nasıl çalışmalıyım ve süre sıkıntısını nasıl atlatabilirim şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. FURKAN:
      Netlerin fena görünmüyor. 130 netin üzerine çıkarsan LYS için işin kolaylaşır. Bu kadar net için sözeli de yapman şart. Eğer sosyalde konu eksiiğin yoksa soru çözerek ve deneme yaparak yıl içerisinde daha da hızlanırsın.

      Sil
  17. Hocam Merhaba ben tugce. Hocam ben esogu tip istiyorum ama ygs denemelerinde en fazla 90 falan yapiyorum okul puanimda 47 ne yapmam lazım tatilde konulari bitirsem olur mu. Bi de dersaneye de gidemiyorum sizce ne yapmam gerekiyor nasil çalışmalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TUĞÇE:
      Tıp gibi yüksek puanlı bir bölümü hedefliyorsan yazı boş geçirmemelisin. Anladığım kadarıyla konu eksiklerin var. Bunları yazın halletmen gerekir.

      Sil
  18. Merhaba hocam ben yeşim tip iiçin nasıl calisayim ilk 7-8000 hedefim .karne ortalamam 3 yilinki 90
    11.sinif derslerim gayet iyiydi karne Ort 95.64ydi 11'de 12'e geçtim sayısalim bu yaz ygs bitti sayılır sayısal dersler ben sözel dersleri yapamıyorum türkçe hariç ne yapayım sözelderslerde netlerimi nasıl yükseltebilirim iyi bir Anadolu Lisesi nde okuyorum
    Cevap bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YEŞİM:
      *Karne ortalamaların tıp için çok iyi sayılır. Şu anda okul puanı olarak 54 puan gelecek.
      *Aslında sayısal dersler için nasıl çalışacağını biliyorsun. Anladığım kadarıyla sayısal dersleriyle ilgili çok büyük sorunun yok.
      *Sözel dersleri için kafanda oluşan bir önyargı olduğunu düşünüyorum. Bir çok öğrenci de yapamam duygusu başarıszlığa neden ouyor. Her sözel dersi için ayrı bir strateji izleyebilirsin. Örneğin türkçe için konu çalışman gerekmez. Bol bol soru çözmeni öneririm. Sosyal dersleri için günde yarım saat de olsa çalışıp bol bol soru çözmen işini kolaylaştırır. Daha pratik olmasını istiyosrsan ders desteği de alabilirsin. Sözel de eğer istikrarlı olarak çalışırsan az zamanda yapabileceğini göreceksin.

      Sil
  19. Merhab ben muratHocam 11 e gectim tip istiyorum9.sinif 91 10. Sinif 96 ortalamam var ama ilk iki sene sinav gunu calisiyordum sadece su an derscalismam gerekirmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MURAT:
      Yazılı notları başarı göstergesi olsa da sadece yazılı çalışmak tıpı kazanmaya yetmez. Tıpı kazanmak için tüm dersleri çok iyi çalışmak ve bol bol soru çözmek gerekir. Ayrıca sürekli seviyeni ölçmelisin. Sana tavsiyem bir YGS denemesi çözerek kaç net yapabildiğini hemen ölç. Çıkan sonuca göre de çalışmanı ayarlamalısın. Mesela tıp için YGS'de en az 120 net yapmalısın.
      Ayrıca yıl sonu notlarının iyi olması okul puanı açısında işini kolaylaştıracaktır.

      Sil
    2. Çok tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin

      Sil
  20. Hocam merhaba ben Selçuk 12 ye geçtim. Ygs ve lys de okul puanının etkisi son senenin diploma puanına mı alınıyor? Yoksa tüm lise dönemi boyunca diploma puanları ortalaması mı alınıyor ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SELÇUK:
      4 yıllık lisenein aritmetik ortalamasına göre hesaplanır. Diploma notu önce 5 sonra 0,12 ile çarpılır.

      Sil
  21. Hocam 9ve 10 ortalamam 82lerde denemelerde de 120 net felan çıkıyor. Erciyes Üniversitesi Tıp istiyorum nasıl çalışmalıyım. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HASAN:
      120 net çok iyi sayılır. Tıp için alt sınırımız 120 net. Okul puanını biraz arttırman iyi olacak. Eğer 9. ve 10. sınıf konularını halletmişsen daha çoksoru çözmeni öneririm. Konu açıkların varsa 11.sınıf konularıyla birlikte yürütebilirsin. Günlük 3 saatten az çalışmamanı öneririm. Zaten ne yaptığının farkında olan çalışan bir öğrenci olduğun için planlı çalışmaya devam edersen kazanmaman için hiç bir engel olmaz.

      Sil
  22. adım ibrahim hocam okul puanım 60 civarı son snedeyim ve temel liseye yazıldım 70 net civarı yaptım ilk denenmede son sne hazırlanarak ilk 10.000 e girebilme imkanım var mı ? Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  23. hocam ben 9. sınıfım dis hekimligi yada tip istiyorum. ortaokul temelim çok iyi değil. Matematikle aram hic ama hic iyi değil. Calissam bile sorulari yapamiyorum. Buda beni telaslandiriyor. ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EZGİ:
      Diş hekimliği veya tıp sayısal alanda olan bölümler. Bu yüden mutlaka matematik ve fen yapmak gerekir. Hatta iyi dercede yapması gerekir.. Mdem bu iki bölümü kazanmak istiyorsan öncelikle yapamam ön yargısam kurtulmalısın. Daha 9.sınıfta olduğuna göre işlenen derslerle birlikte sen de sıkı çalışmalısın. 9.sınıf YGS demek. Konularla birlikte bol bol soru çözersen işini kolaylaştırırsın

      Sil
  24. Hocam ben murat gazı üni. Eczacılık kaç net yapmam gerek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MURAT:
      YGS 90, LYS 115-120 NET

      Sil
    2. Hocam biraz acarmisiniz mesela YGS mat 30 net YGS fen 25 net gibi

      Sil
    3. MURAT:
      YGS mat 25-30, Fen 30, Türkçe 25 sosya 10 gibi, LYS mat+geo 50-60 fiz+kim+biy 60-65

      Sil
    4. 11 sınıftayim şimdi 9 ve 10 sınıf derslerinemi çalışayım yoksa 11 sınıf konularami ve nasıl Çalışmamı önerirsiniz

      Sil
    5. MURAT:
      Bir an önce 9. ve 10. sınıf konularını tamamlamalısın. Çünkü YGS konuları 9. sınıftan geliyor. 11.sınıf konularını günlük işlediğin derslere göre soru çözerek çalışıabilirsin.

      Sil
  25. Merhaba hocam dediginiz gibi deneme cozdum 100 net yaptim ygs denemesinde 11.siniftayim suan kendime nasil bir yol cizmeliyim ilk 5000hedefliyorum sayisal alanda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MURAT:
      11.sınıf için 100 net iyi sayılır. planlı ve günlük ders çalışmanı sürdürürsen netlerin daha da yükselecektir. 9. ve 10. sınıfta konu açıkların varsa onları kapatmanı tavsiye ederim.

      Sil
  26. Merhabalar. Ben 10. Sınıf öğrencisiyim. Hedefim çocukluktan beri tıp. Nasıl bir yol izlemeliyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ELİF:
      Tıp için iyi bir çalışma gerekir. Öncelikle her gün çalışmanı sağlayacak bir progrm uygulamalısın. 9.sınıf konularını bireysel, 10.sınıf konularını derslerle paralel bir şekilde çalışabilirsin.

      Sil
  27. Hocam merhaba ben 11.sınıf oğrencisiyim 9 ve 10da ortalamam 83.28 89.38 ygsye baslamak istiyorum rehber hocasiyla konustum program yaptik pek ise yaramadi hafta içi okuldan gelip 11.snıf tekrarı yaparken ve test cozerken hafta sonuda calisiodum calisamadim bugun olduğumuz sınav 160 dkydı coğrafya vardi ygsmi değilmi bilmiyorum ama 11.sınıf konularida vardı 105 net cikardım hedefim ilk 10000 sizce nasi bi calisma izlemeliyim basarirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. JİMMY:
      Öncelikle YGS denme sınavı yapmışsınız. 105 net iyi sayılır. Günü saat saat planlayarak çalışma yerine günlük ortalama çalışma süreni berlirle. Kaç saat çalışacaksan her gün o kadar çalışmaya dikkat et. Örneğin günde 2 saat çalışacaksan mutlaka 2 sat çalışmaya dikkat et. Ama saati önemli değil. Anladığım kadarıyla başarılı bir öğrencisin. 10 bin hedefi yüksek olsa da iyi bir çalışmayla başarılı olabilirsin. 9.sınıf konularından başalayarka her gün çalışmanı öneririm. Günlük çalışmanın yarısını da 11.sınıf konularını ayırmalısın.

      Sil
  28. kolay gelsin hocom benim 11. sınıfa giden kızımın 9.sınıf not ortalaması 84.56 10. sınıf not ort 88 ve bu sene ise şimdilik 94 lerde gibi geçen hafta deneme olmuşlar 160 soruda 115 net çıkarmış ilk 10.000egirebilirmi ege tıbbı istiyor orası kaçlarda ki bilmiyorum bir anne olarak kızıma nasıl yardımcı olabilirim şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herşeyden önce isminiz yazmanız gerekiyor. Ama bir veli olduğunuz için sorunuza cevap vereceğim.
      Kızınızın yıl sonu ortalamalar ve denemeleri oldukça iyi. Bu demektir ki kızınız iyi çalışıyor. Sizin yapacağınız tek şey onu desteklemek. Sürekli sınavdan veya üniversiteden bahsetmek yerine başka şeylerden bahsedin. Hem ilgilenin hem de sıkmayın kısacası. Zaten ne yapacağını bilecek olgunluktadır.

      Sil
  29. Hocam ben meryem ilk 10000 e girmek istiyorum 11. Sınıf öğrencisiyim ygs denemelerine giriyorum ama hala tam çalışmaya başladım okul puanım 86 87 civarında nasıl bir yol izlemeliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MERYEM:
      Tıp kazanmak ciddi çalışma gerektirir. Gelecek yıl son sene olduğu için yazın sonuna kada 9. sınıf konularından başlayarak bitirmelisin. 12.sınıfa geldiğinde en azından 9. ve 10. sınıf konularını büyük oranda bitirmelisin. Bu yıl da dersler birlikte 11.sınıf konularına çalışmalısın. planlı ve günlük çalışırsan başarılı olursun.

      Sil
  30. Merhaba hocam 11.sinif sayisal ögrencisiyim. Hedefim diş hekinlimliği okul puan ortlamam 75.
    Ilk 20 bine girebilmek icin kac net yapmam lazim. ? Yazin ozel ders alsam ne kadar fayda saglar. ?
    Son olarak. Gunluk kac soru cozmem gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KAAN YİĞİT:
      Soru sayısına bağlı olarak çalışmaktan çok saat olarak ne kadar çalışacağına odaklanmalısın. Soru sayısını gelecek yıl arttırarak çalışırsan. Konu açıkların varsa özel hocanın yararı olur. 20 bin için YGS 110 net civarı LYS 120-130 civarı.

      Sil
  31. Adım Onur . 12. Sınıf öğrencisiyim ilk 8bini hedefliyorum kaç net yapmam gerekiyor ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ONUR:
      Okul puanına bağlı olarak değişir ama YGS 125-130 NET LYS 130 NET ÜSTÜ

      Sil
  32. Mrb ben hakan.mezunum 2015 ygs1 65000 ygs2 55000 deydim. Dip puanım 73.8 tip istiyorum.meb kursuna gitmeyi düşünüyorum. Ne önerirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HAKAN:
      Bu yılki başarın da önemli. Ama tıp isteyen tüm arakadaşlara dediğimiz gibi YGS en az 120 net olmalı. Zaten tecrüben de olduğuna göre özellikle açıklarının olduğu konulara yönelmeni öneririm. MEB kursundaki hocalar iyiyse etkili olur.

      Sil
  33. merhabalar hocam ben mert 11.sinifım hedefim kocaeli tıp ilk ygs denememde 110 net yaptım bu sene amacım yaz sonuna kadar ygsyi halletmek ve 11.sınıf konularının genelini halletmek okul ortalamam 95 bu sene sizce ygs ve lysde kaç net lazım yaklaşık biraz açarsanız cok mutlu olurum yani ör:lys: mat 45 biyo 28 vb şimdiden çok saolun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YİĞİTMERT:
      Hem not ortalamaların hem de YGS deneme netlerin çok iyi. YGS yaklaşık 120 net üstü. LYS mat 40, geo 20, fiz+biyo+kim 75 net. Tabi bu yıl puanlarına göre.

      Sil
    2. çok saolun hocam ama biraz ygs yide açar mısınız ? eğer yaparsanız çok teşekkür ederim

      Sil
    3. YİYĞTMERT:
      Mat 33-35, fen 30-35 Türkçe 30+, sosyal 25-30

      Sil
  34. Hocam meraba ismim Murat 12. Siniftayim 4 seneninde ortalamasi 82 civari hedefim 20.000 su an ygs de 95-110 arasi yapiyorum sizce yeterli mi yeterli degilse kac yapmaliyim bide istanbul medipol odyoloji hakkinda bilginiz var mi mezun olsam ordan bosta kalir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MURAT:
      MF-3'te 20 bin için 110 net civarı yeterli olur. Sağlık alanlarında mezun olanlar için iş sorunu olmaz. Zeten ülkemizde ciddi oranda odyolog sıkıntısı var.

      Sil
  35. Hocam merhabalar, ismim Nurhan. 30 yaşında matematik öğretmeniyim. Bu yıl mesleği bırakıp tıp ya da diş hekimliği için uğraşmaya karar verdim (10 aylık bebeğimden fırsat buldukça) . Maalesef cok zamanım olamıyor ama şu ana dek kimya ve biyoloji yi bitirmiş bulunmaktayım. Fizik için de artık ne kadarı yetişirse. Sorum şu; mat geo full, Fen 30, Türkçe 32- 33 yapsam sosyal E çalışma fırsatım ne yazıkki olmadı fakat 4-5 net ordan çıkarsam hadi diyelim az cok genel kültür le 10 çıkarsam, lys de mat 75 yaptığımda Fen den kaç yapmam gerek bolu aibü tıp için? Ya da diş hekimliği için ? Bu Arada okul puanı Nasıl hesaplanıyor bilmiyorum, 2003 te diploma notum : 4.98 idi.. Kolay gelsin, şimdiden tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. NURHAN:
      Önceliikle kararınız vecesaretiniz için sizi tebrik ederim. Yüzlük sistemde diploma notunuz 95 üstü olur. Size 57-58 gibi çok iyi bir okul puanı gelir. Yaklaşık bir hesaplama abant izzet baysal tıp için:
      YGS 40 mat, 30 fen, 30 türkçe, 10-12 sos
      LYS 40 mat, 20 geo, 20 fizik, 25 kimya, 25 biyoloji

      Sil
  36. Teşekkür ediyorum cevaplama nezaketini gösterdiğiniz için. Yalnız şöyle bir sorunum var fiziği lys de bitirememe ihtimalim olabilir , fizikteki açığımı mat: 48, geo: 25 kimya:25, biyo:25, fizik 17 şeklinde yapsam matematik le fizik açığını kapatmam mümkün mü acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. NURHAN:
      Matematik netlerini bu şekilde artırırsan yeterli olur.

      Sil
  37. Merhabalar hocam ygs de ilk 3000 e girmek istiyorum Netlerim
    Tukce 30
    Matematik 35
    Sosyal 32
    fen 33 civarinda sizce bu netlerle ortlama kac bine girilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HAKAN:
      Bu netlerinle geçen yılın verilerine göre 3000 de yer alırsın.
      YGS 1 YGS 2
      3233 3124

      Sil
  38. Hocam merhaba ben Miray 12. Sınıfım denemelrde 100 net yapıyorum tıp veya diş hekimliği iştiyprum özel üniversite de olabilir ama ben devlet üniversitesinde kazanmak istiyorum sizce bu netle oluru var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MİRAY:
      YGS'de 100, LYS'de 140 net yapabilirsen bir tıp fakültesi kazanabilirsin.

      Sil
  39. Alperen:
    Merhaba hocam,
    Şu an 12. sınıftayım ve ygs netlerin ortalama 110-120 arası. İlk tercihim Akdeniz Tıp ama alternatif olarak 9 Eylül veya Osmngazi de olabilir. Bu üniversiteler için kaçar net gerektiğini yazabilir misiniz? Şimdiden çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ALPEREN:
      Akdeniz için YGS 115, LYS 140 net.

      Sil
  40. 11. sınıfım hazırlık olsun diye ygs kitabı alacağım basım yıllarına dikkat etmem gereklimidir ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ALPEREN:
      2013 sonrası olmasına dikkat et. Çünkü soru şeklinde değişiklik oldu

      Sil
  41. Hocam ben adil 12. Sinif ogrencisiyim ygsde 110 net civari yapiyorum ilk 20 bine girmem icin yeterl midir sizce ayrica yapmam gereken netleri ayri ayri soylerseniz(mat 30 fen 35 vs) sevinirim tesekkur ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ADİL:
      Eğer YGS de 110 net yaparsan 20 bine girmek için LYS DE mat 40, geo 20, fizik 20, biyo 20, kimya 20 net yapmalısın

      Sil
  42. Hocam ben sema mf-3 ilk on bin için ne yapmam gerekir? şuan 11. sınıfım ve ortalamam 96 ygs denemelerinde 100 civarı yapıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SEMA:
      ilk 10 bine girmek için;
      YGS mat 30, fen 35, türkçe 25, sosyal 20
      LYS mat 40, geo 20, fiz 25, kimya 25, biyo 25

      Sil
  43. Hocam ben Furkan yil sonu ortalamam 96-97 falan gelicek. Ege tip istiyorum ve netlerim 100-110 civari hep. Ege tip icin kac yapmam gerek neler yapmam gerek guzelce aciklarsaniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. FURKAN:
      Eğer YGS de 105 net yaparsan ege tıpı kazanman için LYS'de 150 netin üstüne çıkman gerekir.

      Sil
  44. Hocam ben asli . 12. Sinifim yil sonu diploma ortalamam 94 civari gelicek. Akdeniz tip, ege tip , gazi tip yada hacettepe dis hekimligi istiyorum. Yalniz netlerim 95-115 arasi degisiyor ve bir turlu 120 ustune cekemedigim icin cok uzuluyorum zaman problemim yok ama sanirim matematigi daha iyi yapmam gerekiyor. Yalniz umudumu kaybetmeye basladim sizce ne yapmaliyim? Simdiden tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ASLI:
      Sınavın iki aşamalı olduğunu unutma. 120 nete çok yakınsın. Yerleşme şansının yüksek olduğunu unutma. Yaklaşık 140-150 net civarı yapmalısın.

      Sil
  45. Hocam ben izzet 9.sınıf ogrencisiyim fen lisesinde ortalamam 95.1 tıpı 12.sınıfa kadar garantilemek istiyorum matematikte biraz geri kalıyorum 12. Sınıfa kadar çok iyi bir seviye cekmek istiyorum bunun icin yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İZZET:
      Daha başında olduğuna göre günde 2-3 saat sistemli bir şekilde çalışabilirsin. 9.sınıf konularını derslerle eşdeğer götürerek ve bol soru çözerek çalışmalırını sürdürmelisin. Planlı ve günlük çalışma seni başarıya götürecektir.

      Sil
  46. Hedefim 10bin mf3 36 türkçe 28mat 28 sosyal 33 fen geliyor ortalamam 89 civarı matematik yapamıyorum sosyali kaç yaparsam matematik açığını kapatır ya da bu netlerle hangi diş hekimlikleri olur yardımcı olursanız çok sevinirim adım zehra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ZEHRA:
      YGS için netlerin yeterli sayılır. Önemli LYS matematik. Telafi etmek için sosyalden yararlanmayacağına göre daha çok LYS matematiği düşünmeni öneririm.
      YGS de bu netleri yaparsan LYS de mat 35, geo 17, fizik 20, kimya 25, biyo 25

      Sil
  47. Hocam merhaba 11.sinif ogrencisiyim okul ortalamam 75 civarinda ilk 10 bine girmek istiyorum ancak ygs ve lys denemelerine hic girmedim sadece ygs matematikten 2 konu falan bitirdim bir hevesle biyolojide de aynı sekilde..ayrica paragraf sorusu cozuyorum agirlikla iyi olmadigim icin .sizce 10 bine girmem icin nasil bir yol izlemem gerekir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ŞERİFE:
      Öncellikle okul ortalamanı yükseltmen gereki. Her güm 3 saat civarında sürekli çalışırsan başarıya ulaşırsın.

      Sil
  48. hocam merhaba ben şeymanur fen lisesi öğrencisiyim ve meslek seçimi konusunda çok kararsızım bunun için size birkaç özel soru sormak istiyorum nerden ulaşabilirim

    YanıtlaSil
  49. hocam iyi günler ben 11.sınıf öğrencisiyim şu anda ygsden 80 net yapıyorum lys fizik dersim hariç diğer derslerim iyi sizce ilk 10 bin tıp için nasıl bir yol izlemeliyim nasıl çalışmaalıyım okul ortalamam 85

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YASİN:
      İlk 10 bine girmek istiyorsan netlerin 40-50 civarı arttırmalısın. Bunun için yeterli süre var. 9'dan başlayarak konu açıklarını büyük oranda kapatıp daha çok soru çözmeni öneririm. Son sınıfta soru ağırlıklı çalışman daha iyi olacaktır.

      Sil
  50. Hocam merhaba Ben Tuğçe
    11. Sınıfım. İlk mf3 10 bin hedefim.
    Ygs denemelerinden sadece 40-60 net yapıyorum.
    Ve bu netleri tabi ki en az 120 nete kadar artırmam gerektiğini biliyorum.Bunun için şuan yaza kadar 4 aylık süreçte ygs den hangi derse çalışırsam netlerimi artırabilirim (okul puanım: 88 ). Alanım sayısal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TUĞÇE:
      İlk 10 bin için 130 net civarında yapman gerekir. Öncelikle yazın tüm 9.sınıf derslerini çalışmanı önerim. 9.sınıfları tamamladıktan sonra 10 sınıf derslerinde açıklarını kapatmalısın.

      Sil
  51. Hocam merhaba ben Merve.Ege tıp istiyorum.Ygs deneme netlerim 110 civarı.Okul ortalamam 88 falan.Lys de kaç net yapmam gerek ?

    YanıtlaSil
  52. Hocam ben 11. Sinif ogrencisiyim suan ygs mat turkce ve kimya calisiyorum yavas havas ilerluykrum ve Ygs den alan bir universitede beslenme ve diyetetik istiyorum en az ygs2 30.000 le aliyor kac net yapmaliyim nasil calisaym



    YanıtlaSil
  53. Hocam iyi günler ben merve nur. Töder türkiye genelinde 200 bin kişi içinde 4.bininci oldum. 2 haftada biraz daha kendimi geliştirğimi düşünüyorum. Sizce ygs de kaçıncı olurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MERVE NUR:
      Her sınavın kendine göre farklı durumları olduğunu bilmek gerekir. Basit mantıkla 200 binde 4000. isen 2 milyonda 40000. olursun.

      Sil
  54. Hocam merhaba ben neslihan 11. Sınıf öğrencisiyim ygs denemelerinde 115 125 civarı yapıyorum . ilk bine girmek için nasıl bir çalışma devam ettirmeliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. NESLİHAN:
      11. sınıfa göre net ortalamalrı oldukça iyi. İlk bine girmek için 20-25 net arttırman gerekir. Bunun için konu eksikliklerini gidermen ve daha önemlisi mümkün olduğu kadar çok soru çözmen gerekir.

      Sil
  55. (selin taskin)
    Hocam merhaba,
    415 aldim 33 bin kusuruncuyum.Uzuldum ve motivastonum dustu daha yuksek bekliyordum.
    Okuldan 50-55 arasi bir puan bekliyorum.
    Kac net yaparsam kac bine yukseltebilirim.
    Bilgilendirirseniz sevinirim.Tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SELİN TAŞKIN:
      Geçmiş olsun. Sıralamalar hakkında tahmin yapmak biraz zor. Geçen yılla bu yıl arasında çok büyük farklar var. LYS'de soruların kalitesi belirleyici olacak. Tıp kazanman için yaklaşık yapman gereken net sayısı 130 civarı.

      Sil
  56. Hocam benim ygsem 15 bin geldi tıp istiyorum kac bine kadar cekebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SEVDA İÇER:
      Eğer 150 net yaparsan ve iyi okul puanın varsa 10 bin altına çekebilirsin

      Sil
  57. Hocam merhabalar, Ben teogtan 370 puan alarak sıradan bir Anadolu lisesine yerleştim ve çalışmadığım için pişmanım. Sonradan fark ettim ki emek verilmeden hiç bir yere gelinmiyor. 9. sınıf ortalam 84,05 , 10. sınıf 1. dönem ortlamam 89.67. 9 ve 10. sınıf ortalamamı hesapladığımda okuldan 52,116 puan alıyorum.Yakında 11. sınıfa geçiceğim. 11 sınıfta ygs'yı bitirmeyi 11. sınıfın 3 ay tatilinde lys'ye başlamayı düşünüyorum bu arada sayısalı tercih ettim. Günlük en az 120 soru çözmeyi planlıyorum. Sizce bu şekilde çalışırsam Gazi Üniversitesi Eczacılık fakültesine (ilk 27.000) girebilir miyim? Ne kadar net yapmam lazım (Sayısal öğrenciyim)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KEREM:
      Üniversite hedefin için nasıl çalışpacağının farkındasın. Net sayıların ve okul notların olukç iyi. YGS'de 120 ner, LYS'de de 120 net yparsan hedefine ulaşırsın.

      Sil
  58. Hocam merhaba ben özgür ygsde 457 puanla 5104. oldum okul puanim 49.5 siralamami korumak ya da tıp için kac net yapmalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÖZGÜR ŞEN:
      Yaklaşık 135 net civarında yapmalısın

      Sil
  59. Hocam ben Hatice. 11. Sınıfa geçtim. İki yıl önce özel bir fen lisesini tam burslu kazandım. Puanım 490 civarıydı. 9 ve -10. Sınıfta tamamen boşladım. Ders dinlemedim, derse girmedim. Yazılı akşamı ezber yapıp yazılıdan sonra unuttum. 9 10 karne ortalamam 96 civarı fakat netlerim 70'lerde sürünüyor. Tıp istiyorum. Çok geç kaldım, herkes çok çalışıyor. Önümde koca bir yaz tatili var. Herkes 9 10 bitir diyor. YGS çalışsam olmaz mı, zaten 9 ve 10 YGS. Sadece matematik 10'u da eklerim programa. Bir de sizce ne yapmalıyım? Nasıl çalışmaya başlamalıyım? Daha çok var diyorlar ama çok korkuyorum. İnanılmaz boşladım. Nasıl çalışayım, nerden başlayayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HATİCE:
      Aslında sınava 2 yıl gibi uzun bir süre var. Ayrıca bol bol çalışabileceğin 2 yaz tatili var. Eğer iyi çalışırsan en geç 5-6 ay sonra kafanda var olan bir çok sorunu unutursun.
      TEOG puanının iyi olması ve yıl sonu ortalamalarının yüksekliği alt yapının iyi olduğunu gösteririr. Bu yaz tatili yapacağın en iyi şey belli bir program dahilinde öncelikle 9 ve daha sonra 10.sınıf konularını çalışmaktır. Son iki tavsiyem:
      1. Kendine güven
      2. Kimin ne dediğine takılma

      Sil
  60. Hocam ben Gaye.mf-3 de ilk 3000 e girebilmem için ygs ve lys de hangi derslerden yaklaşık kaçar net yapmalıyım bilgilendirir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. GAYE:
      Her iki sınavda da soruların %90'nını yapman gerekir. Okul puanın da iyi olmalıdır.

      Sil
  61. hocam merhaba adım dilara. bu sene 11. sınıfa geçtim şuanda bir kolejde okuyorum ve notlarım iyi fakat 10. sınıfın ikinci dönemine kadar oldukça zorlayıcı soruları olan çok iyi bir anadolu lisesinde okuyordum. haliyle okul puanımda düşük oldu.diplomadan tahmini olarak 51-52 puan gelecek gibi görünüyor. hedefim ise istanbuldaki özel üniversitelerde tam burslu tıp okumak örneğin acıbadem gibi. ygs ve lys de kaçar net yapmam gerekiyor? yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü okul puanımdan dolayı oldukça endişeliyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. DİLARA ÜNLÜ:
      Okul puanın düşük sayılmaz. Üstelik daha 11. ve 12. sınıf var. Acıbadem geçen 490 ile almış. Neredeyse fule yakın yapman gerekecek. Bence diğer alternatifleri de düşünmelisin.

      Sil
  62. Hocam biraz daha açar mısınız? Kaç net yapmam gerekiyor ygs lys bazında değerlendirince? Birde %50 burslu kazanabilmem için diğer üniversitelerde yine kaç net yapmam gerekiyor? Cevabınız için şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. DİLARA ÜNLÜ:
      YGS ve LYS'de en fazla 10-12 yanlış yapabilirsin.

      Sil
  63. ŞAHSENEM
    Hocam 11e geçtim sayısal seçtim.9ve 10.sınıf ört 86,25-86,90.9ve 10.sınıfta yeteri kadar çalıştım.tıp veya diş hekimligini düşünüyorum.bu yaz ygs konularını kapatmaya çalışıyorum.ygs denemesi olmadık .sadece 10. Sınıf denemesi olduk.nasıl bir program izlemem gerektiğini söyler misiniz ?Şimdide teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ŞAHSENEM:
      Tıp gibi yüksek bölümleri tercih eden öğrencilerin çok fazla soru çözmeleri gerekir. Bunun için öncllikle konularını tamamlamalıdırlar. Tavsiyem öncelikle 9. sonra 10 konularını planlı çalışmak, 11.sınıf konularını derslerle eşdeğer çalışman ve 12.sınıfta daha çok zoru çözmendir

      Sil
  64. hocam ben beyza anadolu öğretmen lisesinde okuyorum bu yıl 12. sınıfa geçtim tıp istiyorum bu yıl baktığıma göre cerrahpaşa 500 puan ile alıyor üç yılki okul puan ortalamam 93 cerrahpaşa için ygs lys puan ortalaması 450 civarında yapsam okul puanı ile birlikte kazanabilirmiyim ve fizik dersine nasıl çalışmalıyım tavsiye verirmisiniz ? şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BEYZA NUR:
      Okuldan 54-55 puan gelecek. 450 yaparsan yerleşme şansın olur. Fizikte konuları anlamama sorunun varsa öncelikle iyi bir öğretmene ihtiyacın var. Sayısal derslerde mutlaka hocaların konuları iyi anlatması ve sorularının cevabını alman gerekir. Konu sorunu yoksa bol bol soru çözmelisin

      Sil
  65. Hocam ben muhammed.gecen sene mezun oldun ve gecen sene mf3 te 19 binde idim.bu sene özellikle ilk 8 bine girmem için ygs ve lysden kaçar net yapmam lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MUHAMMED:
      YGS 140-145, LYS 150-160 civarı net yapman ve okul puanının iyi olması gerekir

      Sil
  66. hocam,merba ben ilk kendi durumumdan bahsedeyim meslek lisesine gidiyorum ve bizde 11-12 mat fizik biyoloji butür dersler yok bende kendi çabalarımla bu yıl 12.sınıfa gidicem bu yazdan bir ay önce ders çalışmaya başladım kısacası temelim yok malesef şöyleki çok yüksek imkansız gözüksede hayalim aklımdaki tıp onun içinde ilk 10 bin lazım günlük 120-100 soru çözüyorum şimdilik başlangıç ve 80 net felan çıkıyo benim ygs lys ye ne kadar çalışmam lazım ve sizce on bin mümkün mü _ cevaplarsanız çok sevinirim :) okul puanım ortalama 70-72 arası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TUĞBA ÖZTÜRK:
      Senin de bildiğin gibi tıpı kazanmak çok zor. Temelinin olmaması ve okul puanının üşük olması işini daha da zorlaştırıyor. Bu açığı gidermek için günlük çok fazla ders çalışman ve mutlaka ders desteği alman gerekir.

      Sil
  67. merhaba hocam ben ali diploma notum 85 ygs netlerin türkçe:28-35 matematik:35-40 fen:30-35 sosyal:15-22 arasında geliyor bu netlerle ilk 15 bine girlirm?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ALİ:
      Bu netlerle yaklaşık 20 civarında sıralama gelir.

      Sil
  68. Merhaba hocam ben Esra 11. sınıfım ve hedefim Bezm-i alem diş hekimliği fakültesi hocam 11. sınıf ortalamam 87.7867 önceki seneler bu kadar iyi değildi fakat bu sene bir şeylerin farkına vardım ve çalıştım ikinci dönem 95 inşallah YGS'eyede çalışmaya çalışıyorum şu an temel eksiklerimi antrenman kitapları ile kapatmaya çalışıyorum ve 11. sınıf matematiğim 90 dil anlatım 94 biyolojim 90 fakat fizikte zorlanıyorum kimya olucak inşallah benim kaç net yapmam gerek ve umut varmı çünkü 9. sınıf 68 10. sınıf 72 ortalama yaptım fakat imam hatip lisesindeydim şu an anadolu lisesindeyim ygseyemi yoksa 11. sınıfamı ağırlık vermeliyim 2. dönem şimdiden ve okul puanı dört sene ortalamasımı yosa son sene notumu ekleniyor ekleniyorsa 95 ortlama ne kadar puan eder çok teşekkürler umarım cevaplarsınız iyigünler hocam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ESRA:
      Bir çok soru sorduğun için sorularına tek tek cevap vereyim
      1. Bezm-i Alem diş hekimliği tam burslu için YGS 120 LYS 120 net, %50 burslu için YGS 100, LYS 110 NET.
      2. Okul puanı 4 yıl ortalamasına göre hesaplanır. Eğer 11. ve 12. sınıfta ortalaman 95 olursa okul puanın yaklaşık 50 olur.

      Sil
    2. bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler hocam umarım dediklerinizi yapabilirim :)

      Sil
  69. Hocam iyi günler ben asude koc Üniversitesi tam burslu moleküler biyoloji ve genetik bölümünü istiyorum yani ilk 7 bine girmem gerekiyor netlerimi nerde tutmalıyım hangi derslere ağırlık vermeliyim (fizik dersinde zorlanıyorum biyolojim ve kimyam iyi) nasil calismaliyim 11.sınıfım. 9.sinif ortlamam 90 , 10.sinif ortalamam 92 notlarim iyi ama yine de kendimi kazanamayacak gibi hissediyorum ayrica bir sorum daha olucak sizce moleküler biyoloji nasil bir bolum herkes is olmadığını söylüyorlar hevesim kırılıyor sorularımı cevaplarsanız sevinirim tesekkur ederim şimdiden

    YanıtlaSil
  70. ASUDE:
    Geçen yılın verilerine göre yaklaşık net sayısı:
    YGS: 115 net LYS: 135 net
    Bu netleri yapman imkansız değil. Ortalamaların da iyi. Moleküler biyoloji türkiyede iş alanı az olan bir bölüm. Ama yurt dışı imkanları fazla. Eğer böyle bir idealin varsa kimin ne dediğine takılma. Önemli olan mutluluğun. Başarılar dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam cevapladiginiz icin cok teşekkür ederim yurt dışı istiyorum zaten inşallah dediğiniz netlere çıkabilirim yardiminiz icin teşekkür ederim

      Sil
  71. Merhaba hocam ben Derya mezun öğrenciyim.Malatya İnönü üniversitesinde diş hekimliği ya da tıp istiyorum.sınava 1 ay var biraz fizikte elektrik optik ve dalgalarda eksiğim var.Diğer derslerde konularımı bitirdim.Netlerim 100-120 arası çok kaynak bitiremedim.Lys de daha başlayamadım. sizce bu ay biraz yüklenirsem başarabilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. DERYA:
      Eğer YGS'de 120 net civarı yaparsan LYS'de işin kolaylaşacaktır. Bir ay boyunca mümkün olduğu kadar çok soru çözersen başarıya ulaşırsın

      Sil
  72. Hocam ben duygu. 9. ve 10. Sınıfta takdir aldım. Hedefim Marmara Tıp benim kaç net yapmam gerek? Ve benim dört yıl ortalamam 93 olursa bana okul puanım kaç olabilir Şuan 11. Sınıfım ve düzenli bir şekilde çalışıyorum ama tarih ve coğrafya da çok eksiğim var ve bu derslere çalışmaya vakit bulamıyorum 1 yıl gibi az bir zamanım kaldı sizce kazanabilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. DUYGU:
      Marmara tıp için YGS'de 120-125 net, LYS'de 140 net yapmalısın. Düzenli ve günlük çalıştıktan sonra kazanırsın. Günlük yarım saat olsa da sosyal çalışmanı öneririm

      Sil
  73. Hocam ben Esra.Ankarada iyi bir anadolu lisesinde okuyorum.
    11.sınıf öğrencisiyim.9.sinifta ortalamam 93.22
    10.sinifta ortalamam 95.99
    ankarada TIP kazanmak istiyorum.Sosyalde eksiğim var.ygs denemelerinde 100-110 net yapiyorum.simdiye kadar hic dershane vb kuruma gitmedim 12.sinifta gitmem gerekir mi? Tip icin okula destek bir kuruma ihtiyac var midir? Simdiden cok tesekkur ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ESRA:
      11.sınıflar için 110 net civarı iyi sayılır. Gelecek yıl daha da artar. Tam olarak seviyeni bilmediğim için dershaneye gidip gitmeyeceğini de bilmem zor

      Sil
  74. Hocam merhaba ben Burak. 10. sınıfım. 9. sınıf ortalamam 80 civarı geldi. 10. sınıftada 85 hedefliyorum ve sanırım gelecek. İnönü tıp istiyorum. Daha denemelere başlamadım ama yaz tatilinde 9 ve 10. sınıf konularını bitirip 11'e eksiksiz girmek istiyorum. 2. dönemden itibaren çalışmaya başladım. Sizce nasıl bir performans gösterirsem başarırım. Ayrıntılı anlatırsanız sevinirim. (Mat 35, Fen 33) gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BURAK:
      Şu andaki verilere göre İnönü tıpı kazanmak için YGS mat 36, fen 35, türkçe 32, sos 24. LYS mat 45, geo 24, fiz 20, kimya 25, biyo 23

      Sil
  75. Hocam merhaba ben Ahmet.Teogda 456 puanım vardı. 9.sınıf ortalamam 81.24 ve 10.sınıf ortalamam 84.86 denemelerde 65-70 civarı net yapıyorum.11.sınıfa geçtim ve ilk 2000'e girmek istiyorum.Kaç net yapmam gerekir,nasıl çalışmalıyız ve sizce kazanırmıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AHMET:
      İlk 2000 bin için soruların tamamına yakınını yapman ve okul puanının yüksek olması gerekir. Net sayın şimdilik fena görünmüyor. 9. sınıfta başlayarak çalışmanı ve çok fazla soru çözmeni öneririm

      Sil
  76. Hocam merhaba ben Şevval 11.sınıfa geçtim ege tıp istiyorum okul ortalamam pek iyi değil ilk 10.000 için neler yapmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ŞEVVAL:
      İlk 10 bin için soruların yüzde 90 nını yapman ve not ortalaman yüksek olmalı. 9. sınıfta başlayarak çalışman ve çok soru çözmen gerekir.

      Sil
  77. Hocam ben 11.sınıf öğrencisiyim ve 12.sınıfa geçtimyaz tatilinin sonuna kadar ygs ve okul açıldıktan sonra lys çalışmayı düşünüyorum.konularım yetisir mi? Uludağ üniversitesi tıp fakültesini istiyorum ygs ve lys de kaç net yapmam gerekir ayrıntılı bir şekilde açıklar mısinız?(fen:35 vb.gibi)
    Samsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÖZLEM YILMAZ:
      YGS 30-35 türkçe, 25 sosyal, mat 35, fen 37
      LYS 45 mat, 25 geo, 23-25 fizik+kimya+biyo

      Sil
  78. hocam merhaba ben gökçe onikinci sınıfa geçtim. şuan için okul ortalamam doksanbeş civari ygs netlerimde seksen istanbul içi bir tıp fakültesi istiyorum.netlerim nasıl olmalı.Neler yapmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. GÖKÇE:
      İstanbulda tıp kazanmak için fule yakın net yapmak gerekir. Son sınıfa geçtiğine göre konu açığını hızla kapatman gerekir. Daha sonra bol bol soru çözmelisin. Deneme ve sorularla pratik hale gelmelisin

      Sil
  79. hocam merhaba ben ayşe 9. sınıf ortalamam 79 larda 10. sınıf 85 lerde şimdi 11 okuyacağım. hedefim ilk 15 bin. sizce nasıl bi yol izlemeliyim ve ygs lys de kaç net yapmalıyım ? şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AYŞE:
      En düşük tıp için YGS 120, LYS 130 net yapmalısın. Son iki yıl okul puanını daha da arttırmalısın. Önce 9. sınıfta başlayarak çalışmalısın. 11. sınıfta olduğuna göre derslerle eş zamanlı olarak 11. sınıf konularını da halletmelisin. 12. sınıfa geldiğin zaman daha çok soru çözerek pratik olman gerekiyor.

      Sil
  80. Merhaba hocam ben Koray 10.sınıf öğrencisiyim tip istiyorum fizik ve biyolojim iyi ama matematik sikinti yaşıyorum bunu nasıl düzeltirim birde günlük kaç saat ders çalışmak zorundayım ve kaç soru cozmeliyim 9.sınıf ortalamam 63 ortalama kaç olması gerekiyor yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KORAY:
      Matematik sayısal bölümlerin yarısı demek. 9. sınıftan başlayarak çalışman gerekir. Eğer hedefin tıpsa 10. sınıf konularını iyi takip edip bol bol soru çözmelisin. Ayrıca not ortalamanı 85 civarına çıkarmalısın

      Sil
  81. merhaba hocam ben 11. sınıfa geçtim okul ortalamam 9 ve 10, 90 civarı. ege üniversitesi tıp fakültesinini çok çok fazla istiyorum 11 ve 12 de nasıl çalışmam gerekir. şu anda 9. sınıfa dair hiçbirşey bilmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İREM KOÇAK:
      Not ortalaman iyi sayılır. Ege tıp gibi bölümler için çok yüksek sayıda net gerekir. Bu yüzden 9. sınıf konularından başlayarak çalışmalısın. 11. sınıfta dönüşümlü olarak 9. sınıf konularından başlayarak çalışma ve 11. sınıf konularını derslerle eş zamanlı olarak çalışmalısın.

      Sil
  82. Merhaba hocam ben Hatice 12.sınıfım .9 sınıfım tamamen boş geçti.10 sınıfım orta.11.sınıfım idare eder. Daha yeni YGS çalışmaya başladım.Sizce tıp fakültesi veya dış hekimliği kazanabilirsiniz ve neler yapmam lazım. Hocam şimdiden çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HATİCE:
      1. Çok sıkı çalışmalısın
      2. 9.sınıf konularından başlamalısın
      3. Konu açıklarını kapatmak için destek almalısın
      4. Bol bol soru çözmelisin

      Sil
  83. Mereba hocam ben sedef.MF 11. ogrencisiyim normal bir anadolu lisesi ogrencisi yim.4 senelik güzel bir bolum istiyorum.Ve kafam çok karışık.Sizce şimdiden nasıl bir yol izlemeliyim.

    YanıtlaSil

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo