468x60

SON YAZILAR

latest

Nabi Avcı: Mevcut Okul İdarecelerinin Büyük Çoğunluğu Görevlerine Devam Edecek

2/24/2014

/ by okulsoru
Okul ve kurum müdürlerinin, il milli eğitim müdürünün teklifi üzerine, müdür başyardımcısı ve yardımcıların ise okul veya kurum müdürünün inhası ve il milli eğitim müdürünün teklifi ile vali tarafından dört yıllığına görevlendirilmesini öngören kısmın kanun tasarısından çıkarılmasına ilişkin yaptığımız değerlendirmeyi komisyonda da dile getirdik.
 

Kanun tasarısının gerekçesinde bu düzenlemenin amacı net bir şekilde ifade edilmediği için, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Komisyon görüşmelerinde, düzenlemenin, mevcut eğitim kurumu yöneticilerinin görevlerinin sona erdirilip yerlerine başkalarının görevlendirileceği şeklinde bir uygulamaya gidilmeyeceğini, mevcut yöneticilerin büyük çoğunluğunun görevlerine devam edeceğini ifade etti. Bakan Avcı, amaçlarının, gerçekte 657 sayılı Kanun'un 88. maddesi kapsamında ikincil görev niteliğinde olan eğitim kurumu yöneticiliklerinin Danıştay tarafından kazanılmış kadro unvanı gibi değerlendirildiği için beklenen performansı gösteremeyen yöneticilerin görevden alınarak yerlerine bir başka yöneticinin görevlendirilmesi sürecinde idari yargı mercilerince verilen kararlar nedeniyle böyle bir düzenlemeye gittiklerini söyledi.

Her ne kadar rotasyon uygulaması olsa da, tükenmişlik duygusu içerisinde olan bazı yöneticilerin görev yerleri değişse bile yöneticiliğe devam etmeleri önemli bir sorundur fakat bazı sendikaların, öğretmenlik yapacak salahiyetlerinin kalmadığı ön kabulünden hareketle yönetici olarak devam etmelerinin daha doğru olacağı anlamına gelen değerlendirmeleri de kabul edilebilir değildir.

Eğitim-Bir-Sen olarak, okul yöneticiliklerinin eğitimin kalitesine etki eden en önemli unsurların başında geldiğini, “Bir okul, müdürü kadardır” yaklaşımını doğru bulduğumuzu belirtmek isteriz. Yıllardır tartışma alanı içerisinde olan okul yöneticilikleriyle ilgili düzenlemelerin yargı, MEB ve sendikalar arasında gidip gelmesinden sonra sınav+müktesebat+mülakat üçlemesiyle kısmen rayına oturmuş olmasının göz ardı edilmemesini içeren değerlendirmelerimizi Milli Eğitim Komisyonu'nda da paylaştık. 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo