468x60

SON YAZILAR

latest

YGS'ye 4 Ay Kala Amacıma Ulaşmak İçin Nasıl Çalışmalıyım? (2014-Günün Sorusu)

11/26/2013

/ by okulsoru
SORU  26 Kasım 2013 17:51
hocam ben ceylin tmciyim sözelden de sınava gricem 2 sene ara vermiştim 21yasındym grcem sınava 115 gün kaldı sözel cıkıslı olmadğmdan soruorum iletişim iyimidir meslek olarak ygsde hangi dersler ağrlık vermem gerek ..lys sözel konularına pek zaman kalmıyor napmam lazım iletişimden iyi bir ün gtmek için marmara ankara ün için ara vermiş olmam sözelci olmamda işn içinde nasıl br çlsma gütmeliyim çok özür dilyerk brde dermatolog hangi bölmden olnur ygs lys netleri...hocammm çok önemli cevabınızı beklicem

CEVAP:  Burhan Demir 26 Kasım 2013 19:06
BİR ÇOK SORU SORDUĞUN İÇİN SORULARINA TEK TEK CEVAP YAZACAĞIM:
1. İletişim fakültesi sözel bölümünde olduğu için türkçe ve sosyal derslerine ağırlık vermelisin. Kendine güveniyor ve kişizel becerin varsa ileride meslek sahibi olabilirsin.
2. Öncelikle YGS sözel konularını hallet. YGS'den sonra 2,5 ay zamanın kalacak. Çalışman için yeterli bir zaman. Zaten YGS'ye çalıştığında LYS sözel konullarının da yarısına çalışmış olursun.
3. YGS ye 4 ay gibi bir zaman kaldı. Bu zaman dilimi sıkı bir çalışma olursa yeterli bir süre. Her gün aksatmadam en az 3-4 saat çalışmalısın.
4. Dermatolog diğer ismiyle cildiye doktoru anlamıma geliyor. Bunun için tıp fakültesini okumalısın. Sayısal alanına giriyor.

BURHAN DEMİR/OKULSORU.COM
( Hide )
  1. hocam mehaba derya ben.evli bir çocuk annesiyim.13 aradan sonra ygs hayalimi gerçekleştirmek istiyorum trkçe sosyal düz lise mezunuyum.Erzurum Atatürk Üni.AÖF çocuk gelişimi önlisans okuyabilirimiyim?kaç net yapmam gerekir hangi konulara çalışmalıyım şimdiden teşekürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Programı tercih edecek adayların 2013 yılı YGS puan türlerinin en az birinden 140.000 ve daha yukarı puan almış olmaları gerekmektedir.
      Programa yerleştirilme işlemleri öğrencilerin YGS puanları esas alınarak merkezi yerleştirilme yolu ile ÖSYM tarafından yapılacaktır.
      Programa aşağıda yer alan ortaöğretim programlarından mezun olan öğrenciler Sınavsız Geçiş Uygulaması kapsamında ÖSYM tarafından yerleştirilebilirler. (YGS müracaatında Sınavsız Geçiş Uygulamasından yararlanmak için müracaat eden öğrenciler için geçerlidir.)
      a) Çocuk Gelişimi
      b) Çocuk Gelişimi ve Bakımı
      c) Çocuk Gelişimi ve Eğitimi
      Kontenjan sınırlaması bulunmamaktadır.
      YUKARIDAKİ AÇIKLAMAYA GÖRE 140 BARAJINI GEÇEMNİZ GEREKİ,YOR. BUNUN İÇİN EN AZ 16 NET GEREKİR. ANCAK DAHA ÖNDEMLİ BİR SORUN VAR. MESLEK LİSELİLER SINAVSIZ GEÇEBİLDİĞİ İÇİN ONLARDAN GERİYE KALIRSA GİREBİLİRSİNİZ.

      Sil

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo