468x60

SON YAZILAR

latest

TEOG Sınavının Öğretmenler Açısından Olumsuz Yönleri

11/23/2013

/ by okulsoru
Liseler giriş için yapıalan TEG sınavının olumsuz yönlerini şöyle sıralayabiliriz: 

Bazı okullarda öğretmen eksikleri var, sene başında o eksikleri ücretli, görevlendirme v.b. yollarla kapatmaları bazen 2 haftayı bile geçiyor. yani 2 hafta (matematik için boş geçen 10 saat) dersler boş geçiyor.
diyelim ki bu okula (özellikle doğuda çok alakasız bölüm mezunları ücretli öğretmenlik yapıyor, imkansızlıktan tabi) gelen ücretli öğretmen acemi, daha hiç derse girmemiş. Bunun yanında KPSS'ye hazırlanıyor ve haliyle kafası aslında KPSS'de ve okula bir kaç kuruş para kazanmak için geliyor. Hatta bunlardan bazıları, kafası attığı anda, okula gitmeyi bırakıyor, malum bağlayıcı hiçbir şey yok ücretli öğretmeni.
Şimdi boşa geçen 2 haftaya mı yanarsın, çocukları, kafası KPSS'de olan, okula gündelik ihtiyaçlarını kazanabilmek için gelen ücretli öğretmene mahkum ettiğine mi yanarsın, ücretli öğretmenin acemilik dönemi olmasından kaynaklanan kayıplara mı yanarsın, istediği zaman anında okula gelmeyi bırakabilir, neye yanarsan yan artık yani...(ücretli çalışan arkadaşlar yanlış anlamasın, çok iyi niyetli, gariban arkadaşlar çoğunlukla fakat bu işin acemiliğinin olduğu, kafalarında kpss kaygısının had safhada olduğu ve kadrolu, tecrübeli bir öğretmen kadar fayda vermeyecekleri çok açık bir gerçektir, tabi istisnalar her zaman olacaktır.)
hamile bayan öğretmenler var, zaman zaman rapor almak zorunda kalabiliyorlar, bu öğretmenler rapor aldığında, atıyorum 10 gün rapor aldı. öğrenciler kesinlikle konulardan geri kalacaklar  veya bayan doğum iznine ayrıldığında, özellikle köy okullarında ücretli öğretmen bile bulmak bazen imkansız oluyor.(düşünün mayısta doğum iznine ayrıldı, köy okulu, merkeze 45dk. uzaklıkta, hadi oraya 1ay için ücretli bulun bakalım bulabilirseniz!)
Bunun yanında çeşitli kronik hastalıklar, ailevi sebepler, psikolojik sebepler v.b. gibi nedenlerden dolayı zaman zaman rapor almak ""zorunda"" olan öğretmenler var. Rapor aldıklarında geçecek boş dersler, sınıftaki öğrencilere hiç görmedikleri konularla başbaşa bırakacaktır. buyrun burdan yakın!
özellikle köy okullarında , diyelim ki matematik öğretmeni yok ve ücretli de veremiyor MEM noluyor orda peki? Fen dersi öğretmeni matematik derslerine giriyor, tamam fen öğretmenleri boş değiller, gayet donanımlı arkadaşlar fakat, diyorum ya her şeyin acemiliği vardır. bunun yanında sürekli matematik dersine giren bir öğretmen kadar faydalı olabileceği tartışılır. Bunun tersi de var, matematik öğretmeni olupta fen derslerine girenler var, sosyal öğretmeni olup türkçeye girenler, türkçe öğretmeni olup sosyale girenler v.b...
tamam bunlar belki her zaman ki standart sorunlar, fakat bu sistemde daha belirgin şekilde etkileri ortaya çıkacaktır bana göre.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo