468x60

SON YAZILAR

latest

Eyvah Yine 24 Kasım Öğretmenler Günü Geldi

11/23/2013

/ by okulsoru
Her meslek grubunun bir günü olduğu gibi öğretmenlerin de 24 Kasım Öğretmenler Günü var. Acaba öğretmenler bu günü ne kadar önemsemektekteler? Kaç öğretmen için özel bir gün anlamı taşıyor? 24 Kasımda öğretmenlerin o günü nasıl  kutlamak istedikleri soruldu mu hiç?

Ülkemizde 24 Kasımlar öğretmenler için kutlanması zorunlu günler haline getirildi. Özel gün kuru tören havasına sokuldu. Bir sürü konuşma,nutuk,zorunlu bekleyiş özel gün anlamının yitirilmesine neden oluyor. Bu yıl da pazar kutlanacak 24 Kasım'a öğretmenlerin gelmesi zorunlu hale getirildi. Öğretmenler tatil gününde bir sürü nutuk dinlemek zorunda kalacaklar.

24 Kasımlarda öğretmenler için süslü cümleler kurulacak ve tanımlamalar yapılacak. Mesela öğretmenler için yapılan tanımlamaları şöyle sıralayabiliriz:
*Eli öpülesi öğretmenler.
*Cefakar öğretmenler
*Gelecek nesilleri yetiştiren bahçıvanlar
*Fedakar öğretmenler

Öğretmenlerden her bahseden kişi öğretmenliğin fedakarlık anlamına geldiğini söylemeye başlar. Öğretmenlik para için değil, fedakarlık için yapılırmış. İyi de fedakarlık öyle muğlak bir şey ki sınırı yok. Aslında fedakarlığın tek taraflı olması eşitliğe aykırı değil midir? Öğretmenlerin duygularının en fazla sömürülmesine neden olan kelime fedakarlık kelimesidir. Bir iş yaptırıp karşılığında para vermeyeceksen öğretmenin vicdanını depreştiren fedakarlık kelimesini kullanmak yeterli olur. 

Ayrıca öğretmenliğin fedakarlık mesleği olduğunu daha trajik hale getirmek istiyorsanız daha sihirli bir kelime var:Vicdan. Öğretmenliğin vicdanla yapılan bir meslek olduğu vurgusu öğretmenler için söylenebilecek en can alıcı tanımlama.

Bu kadar kuru sözün yanında parayı kullanmadan geçmek olmaz. Para konusundan çok enteresan bir uygulama yapılıyor ve genelde başarı sağlanıyor. Öğretmenlerin maaşına zam yapılacak,ek dersler arttırılacak veya ek zam yapılacak haberlerini yapıp daha sonra vermemek uygulaması oldukça başarılı oluyor. Bu enteresanlığın en önemli yanı verip gibi yapıp vermemek. Öğretmenler yıllardır her 24 Kasımda bu tatlı yalanlarla avutuluyor. 

Her öğretmen mesleğini en güzel şekilde yapmak istiyor şüphesiz. Bizim temennimiz öğretmenlere hak ettiği değerin ve emeklerinin karşılığının verilmesidir. Tüm öğretmen arkadaşlarımızın özel gününü gönülden kutlarız
BURHAN DEMİR
kaynak: okulsoru.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo