AÖF Sınavsız İkinci Üniversite Kayıtları Başladı
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde ikinci üniversite kayıtlarının başladığı ve 25 Ekim’e kadar süreceği bildirildi.
Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi’nde (AÖF) ikinci üniversite kayıtlarının başladığı ve 25 Ekim’e kadar süreceği bildirildi.Konuyla alakalı İHA’ya açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sinan Aydın, günümüzün
hızla değişen ve gelişen dünyasında kendini yetiştirmiş bireylere
ihtiyaç olduğunu ve artık bir hayat içinde birden fazla mesleği edinerek
bireylerin farklılık oluşturması gerektiğini söyledi. Anadolu
Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin ikinci üniversite olanağı
ile insanlara yeni kariyerler ve fırsatlar sunduğunu aktaran Aydın,
“Başarılı olmak için daha fazla öğrenme ve daha fazla diploma bir
gerekliliktir. Anadolu Üniversitesi ikinci üniversite olanağı ile
bireylere yeni meslekler ve kariyer fırsatları sunuyor. Hiçbir önkoşul
olmadan herhangi bir önlisans veya lisans programından mezun olmuş ya da
okumakta olan bireylerin kayıt olabileceği Anadolu Üniversitesi
Açıköğretim Sistemi’nde yer alan önlisans ve lisans programları bireyin
eğitim hayatına devam ederken ya da iş hayatını aksatmadan bir meslek
daha kazanmasına imkan vermektedir” dedi.
İKİNCİ ÜNİVERSİTEYE NASIL KAYIT OLUNUR?Yrd. Doç. Dr. Aydın, ikinci üniversiteye nasıl kayıt olunacağı konusunda da bilgi vererek, “İkinci Üniversiteye kayıtlar 30 Eylül - 25 Ekim 2013 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Kayıt olmak isteyenler ‘http://kayit.anadolu.edu.tr’ internet adresine yer alan ikinci üniversite linkini tıklayarak kayıt formunu dolduracaklar. Daha sonra da kendi illerindeki Anadolu Üniversitesi Açıköğretim bürolarına giderek gerekli belgeleri teslim edip kayıtlarını tamamlayıp kitaplarını bürolardan teslim alarak ikinci bir üniversite eğitimine adım atmış oluyorlar” ifadelerini kullandı.
“ÖĞRENCİLER TASARLANMIŞ ÖĞRETİM MATERYALLERİYLE FARKLI BİR ÖĞRENİM DENEYİMİ YAŞAYACAKLAR”
Açıköğretim Sistemi’ne kayıt olan öğrencilere nasıl ders çalışacakları konusunda da yol gösteren Aydın, şöyle devam etti:
“İkinci üniversite kapsamında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sistemine kaydolan öğrenciler kendi kendine öğrenmesi ilkesine göre tasarlanmış öğretim materyalleriyle farklı öğrenim deneyimi yaşayacaklardır. Türkiye’de alanında uzman öğretim üyeleri tarafından hazırlanan kitapların yanında internet üzerinden ulaşabilecekleri birçok öğrenme hizmeti sunulmaktadır. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sistemine katılan öğrenciler TRT okulda ve internet ortamında yayınlanan televizyon programlarını izleyebilir, canlı olarak sunulan ve etkileşimli olarak yürütülen E-seminerlere katılabilir ya da dilediği zaman izleyebilir, E-öğrenme portalında yer alan konu anlatımları, danışmanlık sistemine ve etkileşimli E-kitaplara ulaşabilirler. Tablet bilgisayar ya da kişisel bilgisayarlardan ulaşılabilen etkileşimli E-kitaplar, bireylerin daha etkin öğrenmelerine yardımcı olan ses, video, görsel öğeleri barındıran yenilikçi öğrenme malzemeleri olarak öğrencilere sunulmaktadır. Öğrencilerin daha etkin öğrenmelerini sağlamak amacıyla hazırlanan bu öğrenme malzemelerine iTunes U, Google Play, Apple Store ve Açıköğretim E-öğrenme portalı gibi her türlü ortamdan erişebilmektedirler.”
ÖĞRENCİLER İKİNCİ ÜNİVERSİTE İÇİN HANGİ BÖLÜMLERİ TERCİH EDEBİLİR?
Açıköğretim Fakültesi ikinci üniversiteye kayıt olacak öğrenciler için ‘Önlisans’ bölümleri; Adalet, Bankacılık ve Sigortacılık, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Çağrı Merkezi Hizmetleri, Dış Ticaret, Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı, Emlak Ve Emlak Yönetimi, Ev İdaresi, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İlahiyat, İnsan Kaynakları Yönetimi, İşletme Yönetimi, Kültürel Miras ve Turizm, Laborant ve Veteriner Sağlık, Lojistik, Marka İletişimi, Medya ve İletişim, Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Özel Güvenlik ve Koruma, Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi, Radyo ve Televizyon Programcılığı, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Sosyal Bilimler, Sosyal Hizmetler, Spor Yönetimi, Tarım, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Yerel Yönetimler’, ‘Lisans’ bölümleri ise; “Felsefe, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, İşletme Fakültesi, İşletme, Konaklama İşletmeciliği, İktisat Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkiler olarak belirlendi.
Yorum Gönder
1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR