468x60

SON YAZILAR

latest

Zorunlu Hizmeti Bitmeyen Öğretmenler İçin Son Gün

Zorunlu hizmeti bitmeyen öğretmenler belgelerini bugün teslim etmemliler.

7/25/2013

/ by okulsoru
Zorunlu Hizmet Yükümlüsü Öğretmenlerin ve Bağlı Bulundukları Okul Müdürlerinin Dikkatine (Bugün Son Gün)!!!



Zorunlu çalışma yükümlülüğü nedir? Ya da zorunlu hizmet nedir?

Zorunlu hizmet ya da zorunlu çalışma yükümlülüğü : Öğretmenlerin, 4, 5 ve 6. hizmet alanlarında belirli bir süre ile zorunlu olarak görev yapmalarını ifade eder. Öğretmenlerin görev yaptıkları okullar 6 hizmet alanına ayrılmıştır. 1, 2 ve 3. hizmet alanları zorunlu olmayan hizmet alanlarıdır. 4, 5 ve 6. hizmet alanları ise zorunlu hizmet alanlarıdır. Ayrıca yönetmeliklere boğulmadan Zorunlu Hizmet Alanları ve Zorunlu Hizmet Süreleri ile ilgili detaylı yazımızı okuyabilir. Özlük haklarınızdan haberdar olabilirsiniz.

Zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme nedir? Zorunlu hizmete bağlı yer değiştirme nedir?

Zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme ya da zorunlu hizmete bağlı yer değiştirme ; öğretmenlerin 4, 5 ve 6. hizmet alanlarına kendi isteğiyle ya da resen atanmalarını içerir. Eğer bir öğretmen 1, 2 ve 3. hizmet alanında görev yapıyorsa ve buradaki görev süresi 3 yıl ile tamamlanmışsa, zorunlu hizmet görevini yapması gerekecektir. İşte Milli Eğitim Bakanlığı her sene zorunlu hizmete bağlı yer değiştirme ya da zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme duyurusu yayımlamaktır. Eğer hizmet bölgesi nedir? Hizmet alanı nedir? Hizmet süresi nedir? bilmiyorsanız, özlük haklarınızın tanımlandığı bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme nasıl yapılır?

Öğretmenlerin zorunlu hizmetlerini ya da zorunlu çalışma yükümlülüğünü yerine getirmeleri veya resen yapmaları hususunda yönetmelik maddeleri mevcuttur. Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 43 maddesi bu konu ile ilgilidir. Zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmeler nasıl yapılır? Zorunlu hizmete bağlı yer değiştirmeler nasıl yapılır? Maddeler ve özet şeklinde aşağıda belirtilmiştir.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo