468x60

SON YAZILAR

latest

ÖSYM Üniversite Yerleştirme Sonuçlarını Neden Açıklamıyor?

ÖSYM Üniversite Yerleştirme Sonuçlarını Neden Açıklamıyor?

7/24/2013

/ by okulsoru
ÖSYS YERLEŞTİRME
Üniversite tercihi yapan 1 milyon 112 bin 045 kişi yerleştirme sonuçlarının açıklanmasını tabiri caizse dört gözle bekliyorlar. Gerek ÖSYM ile yapılan görüşmelerde gerekse TRT'nin edindiği bilgiye göre yerleştirmlerin tamamlandığı ancak incelemenin devam ettiği yönünde bilgiler geldi.
Peki yerleştirme işlemi tamamlanmışken ÖSYM'nin sonuçları bir türlü açıklamamasının altında yatan neden ne olabili?  Kamuoyunun da yakında takip ettiği SBS sonuçlarında MEB çok büyük bir hata yapmıştı. 718 öğrencinin yabancı dil testlerini yanlış değerlendirmişti. Gerçi hatasının farkına varıp 24 saat tamamlanmadan sonuçları düzeltmişti. Ancak bu hatadan dolayı CHP tarafından iptal davası açıldı. MEB'in yaptığı hatadan ders alan ÖSYM aceleci davranmak istemiyor. Normalde ÖSYM her bir kağıdı 2 veya 3 defa inceler. Galiba bu defa 4-5 defa inceleyecek. Bu gidişle de sonuçlar 25-26 Temmuz günü açıklanabilir.


Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo