468x60

SON YAZILAR

latest

Ek Yerleştirmede Tercih Yapabilmek Veya Bir Bölüme Yerleşebilmek İçin Puan Şartı Var mı?

7/28/2013

/ by okulsoru
Ek yerleştirmeye başvuru yapmanın birinci şartı lisans programları için 180, önlisans programları için 140 almak gereklidir.

2013 LYS ilk yerleştirmede kontenjanı boş kalan programların minimum puanları oluşmaz. Minimum puanları olmadığı için ek yerleştirmede bu programları barajı geçen herkes tercih edebilir.. Mesela bir programın 50 kişilik kontenjanı varsa burada 1 kişilik boş yer bile kalsa minimum puanı oluşmadığı için ek yerleştirmede barajı geçen herkes tercih edebilir.

Ek yerleştirmede minimum puan kontenjanı dolan programlarda oluşur. Eğer bir programın kontenjanı 50 ise, oraya 50 kişiyi yerleştirmişse ve oraya 1 kişi kayıt yaptırmadıysa, o 1 kişilik kontenjan için ek yerleştirmede tercih yapabilmek için o programa son yerleşen adaydan daha yüksek puana sahip olmak gerekir.

Tercih hakkına sahip olmak yerleşmek demek değildir. O bölümü tercih eden tüm öğrenciler arasında puan sıralaması yapılacak, kontenjan sayısı kadar aday yerleşecektir.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo