468x60

SON YAZILAR

latest

2013 Üniversite Kayıtları Sırasıyla Nasıl Yapılır? Mutlaka Okuyun

7/26/2013

/ by okulsoru
Üniversite yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra 2 Eylülden itibaren kayıtlar başlayacak.ÖSYM kayıt tarihlerini ve kayıtlar için gerekli belgeleri yayınladı. Bu yazımızda amacımız: kayıtlar öncesinde adaylara yardımcı olmak için sırasıyla ne yapılması gerektiğini anlatmak.

1.ÖSYM'nin belirlediği belgeleri önceden hazırlayın.Bu belgelerden birden fazla örnek yanınızdan bulundurmayı unutmayın.Özellikle diplomanızın aslı gibidir örneğini ya da  noterden tasdikli birkaç örneğini almayı unutmayın.

ÜNİVERSİTEYE ADIM ADIM KAYIT
KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
b) Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
d) Harç ücretinin ödenmesi ile ilgili belge
e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri  ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr İnternet adresinde görülebilecektir.
Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.
Anadolu Üniversitesi merkezi açık öğretim programlarını kazanan adayların, kayıt işlemleri ve kayıt tarihi için Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne başvurmaları gerekmektedir.

Kazanan adayları gösteren fotoğraflı sınav sonuçları adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.
- Harç ücretini ödediğinize dair banka dekontu.
- Sizin kazandığınız üniversite tarafından belirlenip kayıtlardan önce ilan edilerek istenen belgeler.

2.Yukarıdaki belgeler dışında üniversitenizin sitesinde ya da iletişim numaralarını arayarak başka belge istenip istenmediğini öğrenin.

3. İkinci öğretimler için HARÇ parasını bankaya yatırdıktan sonra dekont almayı unutmayınız.  Harç paralarını 2 eylülden itibaren herhangi bir banka şubesine yatırabilirsiniz. Ne kadar harç ücreti yatıracağınızı bankaya gittiğinizde kimlik numaranızı vererek ve üniversitenizi belirterek öğrenebilirsiniz. 

4.Üniversiteler fakülteler için ayrı kayıt tarihlerini belirleyebilirler. Bu tarihleri sınav sonuç belgenizin alt tarafında yazmaktadır. İsterseniz üniversitenizden de öğrenebilirsiniz.

5.Kayıtlar için istenmese de ikematgah belgesini,nüfus cüzdanı fotokopisi ve nüfus kayıt örneğini yanınızda bulundurun.Bu belgelerden 4-5 örnek alın. Bu belgeleri hem burs başvurularında ve yurt kayıtlarında kullanacaksınız.

6.Kaydınızı tamamladıktan yurt başvurusunu yapınız. Yurt kayıtları için gerekli belgeler KYK tarafından duyurulacaktır. Eğer devlet yurdu çıkmamışsa özel yurtlara da başvurabilirsiniz.
OKULSORU.COM/ÖSYS ÖZEL YAZI SERİSİ
( Hide )
  1. hocam katkı parası nı herkes ödeyecek mi ? benim bildiğim sınıf tekrarı yapanlar vs. ödüyordu bir de 2. öğretimler ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4. MADDEDE İKİCİ ÖĞRETİMLER İÇİN DİYOR. DOLAYISYLA İKİNCİ ÖĞRETİMLER ÖDEYECEK

      Sil
  2. hocam merhaba ben merve sakarya tarih i.ö yerleştim. yukarıdaki maddeleri okurken 3. maddede katkı payından bahsediyor i.ö için ve aynı zaman da katkı kredisi çıkarsa ödeme yapılmaz gibi bir cümle geçiyor. hiçbir şey anlayamadım hocam yardımcı olur musunuz ne demek bu

    YanıtlaSil
  3. İKİNCİ ÖĞRETİMLER İÇİN KATKI KREDİSİ OLMAZ. ESKİDEN BİRİNCİ ÖĞRETİMLRE VERLİYORSU. O İBAREYİ YAZIDAN ÇIKARALIM

    YanıtlaSil
  4. merhaba hocam ben meltem ankara kimya bölümüne yerleştim üniversite kaydı yapılırken her bölüm için bir gün kayıt varmış dogru mu mesela fen fakültesi p.tesi tıp salı gibi kayıt tarihleri varmış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HER BÖLÜM İÇİN 1 VEYA 2 GÜN VERİLİR. KAYIT TARİHLERİNİ ÖĞRENEREK GİDİN

      Sil
  5. Merhaba hocam ben Aslı. Lise diplomam biraz parçalanmış ikiye bölünmüş yazılarda herhangi bir siliklik yok ancak üniversitenin yayınladığı kılavuzda tahrif olmuş belgeler kabul edilmeyecektir yazıyor. Yapıştırıp götürsem herhangi bir sorun olur mu yada yenisini nasıl çıkartabilirim bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YA BİTİRDİĞİN LİSEYE GİDİP EŞDEĞER BİR BELGE ÇIKAR AMA ASLINI İSTERLER. YA DA FOTOPOSİNİ ÇEKİP OKULDA VEYA NOTERDA ASLI GİBİDİR DAMGASINI VUR. MUTLAKA OKUDUĞUN LİSYE DANIŞMANI ÖNERİRİM

      Sil
    2. Okuduğum liseye danıştım telefonla görüştüm ikiye bölündüğünü söyledim ancak müdürümüz mühürde siliklik yoksa bir problem olmaz yapıştır götür biz herhangi bir işlem yapamayız yetkimiz yok dedi ama dediğim gibi kılavuzda tahrif olunmuş belge kabul edilmeyecektir diyor. Bu durumda noterden damga vurdurmam daha mı mantıklı?

      Sil
    3. FOTOKOPİSİNİ ÇEKİP NOTERDE ASLİ GİBİDİR YAPTIR. KAYIT SIRASINDA DİPLOMA İÇİN ASLI GİBİDİR YAPTIRMANI İSTERSE YAPARSIN. BENCE DE YAZILAR GİTMEDİĞNE GÖRE SORUN OLMAZ

      Sil
    4. Teşekkür ederim hocam hakkınızı helal edin uğraştırıyoruz sizide :)

      Sil
    5. SENİN SORUNUN ÇÖZÜLSN. GERİSİ ÖNEMLİ DEĞİL

      Sil
  6. hocam. bu sene üniversiteler hangi sıralama ile kapatmış nasıl öğrenebiliriz. ne zaman internete düşer bilgiler ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÖSYM PUANLARI YAYINLADI AMA SIRALAMALRI YAYINLAMADI. İLERİDE YAYINLAYACAKTIR

      Sil
  7. hocam ben elif adnan menderes işletme kazandım.kayıtlar 2-6 eylül arası yapılacak fakat akademik takvimde ders için kayıt tarihleri 26-27 ağustos yazıyor.Biz kaydımızı yaptırmadan ders mi seçeceğiz ayrıca sisteme giriş için okulla alakalı bir şeyimiz(şifre...) yok...ne yapacağım konusunda bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 26-27 AĞUSTOSTAKİ ÖN KAYIT OLABİLİR. ÖN KAYITSA ELEKTRONİK YAPILIR. BUNU ÖĞRENMEK İÇİN MUTLAKA ÜNİVERSİTENİZİN TELEFONLARINI ARAYIN. ÇÜNKÜ HER ÜNİVERSİTENİN FARKLI BİR UYGULAMASI OLUYOR. ASIL KAYITLAR 2-6 EYLÜLDE

      Sil
  8. KYK Öğrenim kredisine başvurdum hocam Özel bir durumum vs yok Öğrenim kredisi çıkarmı kesinlikle çıkması lazım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. GARANTİ ÇIKAR EREN. ÖZEL BİR DURUMUN OLMASA BİLE BAŞVURAN HERKESE YA BURS YA DA ÖĞRENİM KREDİSİ ÇIKAR

      Sil
  9. hocam şöyle bir şey var. burs basvurusu yaptım ama bıldıgınız gıbı kesın cıkacak dıye bır sey yok. diğer özel burslara veya öğrenım kredısıne basvuru yapabılır mıyım aynı zamanda. çunku bı yerden alan dıger yerden alamıyor anlamadım ben pek ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BURS VE ÖĞRENİM KREDSİNİN HER İKİSİNİ DE BAŞVUR. BURS ÇIKMAZSA ÖĞRENİM KREDİSİ KESİN ÇIKAR

      Sil
    2. öğrenım kredısıne basvurmam burs cıkıp cıkmamasını etkıler mı peki ?

      Sil

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo