468x60

SON YAZILAR

latest

Bütün Genel Liseler Anadolu Lisesine Dönüştü

6/18/2013

/ by okulsoru
Önümüzdeki eğitim ve öğretim dönemi, genel lise olmadan başlatılacak. Son genel liseler de Anadolu ve meslek lisesi oldu
Kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen 12  yıllık  kademeli ve zorunlu eğitim sistemiyle birlikte bazı ilköğretim okullarını ilkokula, bazılarını ise ortaokula dönüştüren Milli Eğitim Bakanlığı, şimdi de düz lise olarak bilinen genel liseleri tamamen tarihe karıştırdı.
Liselerdeki kalitenin artırılması ve mesleki ve teknik ortaöğretime daha fazla öğrencinin yönlendirilmesi hedefiyle genel liseleri 2010 yılından itibaren Anadolu lisesine veya mesleki ve teknik ortaöğretime dönüştüren MEB, bu konuda sona geldi.
Son 3 yıldır genel liseleri kademeli olarak kapatarak kontenjanı ve yabancı dili belirlenen Anadolu lisesine veya mesleki teknik ortaöğretim kurumuna dönüştüren Bakanlık, bu yıl artık genel lise uygulamasını son erdirecek, Buna göre 2013-2014 eğitim öğretim yılını genel lisesiz başlatılacak.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo