468x60

SON YAZILAR

latest

2013 LYS SAYISAL BÖLÜMLER İÇİN SORULARINIZI BURAYA YAZIN-1

6/17/2013

/ by okulsoru
2013 LYS'nin de sonuna geldik artık. Önümüzde hayati önem taşıyan tercih sürecine giriyoruz. Bu süreçte sitemize binlerce soru gelecektir. Bu yüzden soruları alanlara göre ayırarak cevaplandıracağız. 

Sizden ricamız LYS öncesi sayfalara soru yazmamanız. Ayrıca sitemizde abonelik sistemi olmadığı için facebooktan yazıları takip etmenizi sağlıyoruz. Bu yüzden soru yazan arkadaşların FACEBOOK BEĞEN sekmesini tıklamasını istiyoruz.

Sevgili adaylar bize her gün gelen onlarca soruya canla başla cevap vermeye çalışıyoruz. Adayların çok değişik sayfalara sorularını yazmalarından dolayı karışıklıklar meydana gelmektedir. Bu yüzden bundan sonra sorularınızı OKULSORU.COM adresinde  belirlediğimiz aşağıdaki sayfalara yazmanız gerekmektedir. Aksi takdirde sorularınız sistem tarafından otomatikmen silinecektir. Sorularını yazan adaylardan şu bilgileri istiyoruz:


200 SORU LİMİTİ DOLDUĞUNDA DİĞER SAYFALARIMIZA YÖNLENDİRECEĞİZ


( Hide )
  1. hocam benim diploma notum 50 ama gecen sne okul puanı 22 geldi cogu sitede 50 diploma notuna 30 puan gosteriyo bir yaanlışlıkmı oldu acaba ) bu soruyu bikezdaha sormuştum ama bulamadım)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BU YIL OKUL PUANININ HESAPLAMA SİSTEMİ DEĞİŞTİ. DİPLOMA NOTUN 50 OLDUĞUNA GÖRE OKUL PUANIN 30 OLUR

      Sil
  2. teşekür ederim hocam gecen sene farklımıydı peki

    YanıtlaSil
  3. merhaba hocam ben ezgi .
    ygs2 puanım obp ile 330 yapıyor. van hemşirelik geçen sene en son 330 ile almış vanı çok istiyorum gelme ihtimali nedir ? kars hemşirelikte 318 ile almış . karsıda yazacağım . hemşireliğe gider miyim sizce ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. LYS SONUÇLARINDAN SONRA SIRALAMALRI GÖRMEK ÖNEMKLİ. PUANINIZ UCU UCNA YETİYOR. KARS HEMŞİRELİK İÇİN BÜYÜK BİR OLASLIKLA YERLEŞİRSİN

      Sil
    2. hocam lys zor olduğu için ygs puanları yükselir mi ? hemşirelik puanlarının yükseleceğini söylüyorlar siz ne düşünüyorsunuz ? ben ezgi .

      Sil
    3. MANTIKEN SINAV ZOR GEÇTİĞİNE GÖRE NET SAYILARI VE PUANLAR DA DÜŞÜK GELİR. DOLAYISIYLA BÖLÜM PUANLARI DA DÜŞER.

      Sil
  4. hocam ben ceren puanımız tutuyorsa mutlaka tercıhte yerlesırız dımı en cok bundan korkuyorum 30 tercıh yapıcam ben puanıma göre hatta dusuk yerlerıde yazarım gelır dımı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KESİN GELİR DEMEK YANLIL OLUR. ANCAK PUANINDAN DAHA DÜŞÜK YERLER DE YAZMAN GELME OLSILIĞINI ARTTIRIR

      Sil
  5. Hocam ben Gözde. Bir yazıda 2011 puanlarına göre tercih yapılacak denilmiş fen edebiyatlar için. Bu mümkün mü? 2011'de en düşük fen edebiyat bölümü 380 puanla alıyodu. Bu sene 230lardan 380'e kadar çıkar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ŞU ANDA HERKES TAHMİNDE BULUNUYOR. ASLINDA HERŞEY MÜMKÜN. ANCAK YÜKSELMENİN NE KADAR OLACAĞINI BİLMEK İMKANSIZ.

      Sil
  6. slm hocam ben hüseyin diploma notum 72 bana geçen sene 33 puan verilmişti bu sene değişirmi ?

    YanıtlaSil
  7. bu yeni puanlama sistemi sözelciler için dezavantaj mı hocam sizce ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YENİPUANLAMA SİSTEMİNDE EN DEZAVANTAJLILAR SÖZELCİLER. ÇÜNKÜ SÖZLDE HEM BÖLÜM AZ HEM DE SAYISALCILAR VE TM CİLER TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ GİBİ BÖLÜMLERİ TERCİH EDİYORLAR. SÖZELCİLER GENELDE MATEMATİK YAPAMADIĞI İÇİN DİĞER ALANLKARI DA TERCİH EDEMİYORLAR

      Sil
  8. Hocam ben Gözde. Şimdi ben neye inanacağımı şaşırdım bu puanlar en fazla 40-50 puan mı yükselecek, yoksa 2011 gibi mi olacak? Ve puanların 2011 gibi olması birden 100 küsür puan yükselmesi bir haksızlık değil mi? Bunalıma sokuyorlar insanları. Sayelerinde üniversiteyi ulaşılması çok zor bir hayal olarak görmeye başladık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ŞU ANDA KİMSENİN GARANTİ BİR ŞEY SÖYLEMESİ İMKANSIZ. SONUÇTA PUANLAR TERCİH EDENLERE BAĞLI OLARAK DEĞİŞİYOR. BU YIL SINAVLAR ÇOK PARLAK GEÇMEDİĞİ İÇİN 2011 SEVİYESİNE GELMEZ. ÇÜNKÜ 2011 SINAVLARI KOLAYDI.BU YÜZDEN DE PUANLAR YÜKSEKTİ.

      Sil
    2. Anladım Hocam teşekkür ederim. Bir kez daha rahatlattınız beni. İnanın dershanedeki rehber hocama bile sormuyorum kafama takılanları tek muhattap'ım sizsiniz şu son dönemde. Her soruma cevap verip içimi ferahlattığınız için çok çok teşekkür ederim. Allah sizden razı olsun.

      Sil
    3. hocam sabah kalkıyorum sizin yorumlarınızı okuyorum koşa koşa edebiyat çalışıyorum ezberlerimi pekiştiriyorum sonra artık boğulucak gibi oluyorum bilgisayara açıyorum yine siteye bakıyorum ne var ne yok dye sonra burda motive oluyorum bir ilham geliyor ki sormayın kapatıp çalışmaya devam ediyorum. her şey için teşekkürler müthiş bir iş yapıyorsunuz..

      Sil
    4. MAALESEF Kİ SİSTEM ÖĞRENCİLERİ BOĞUYOR. AYRICA HER KAFADAN DA SES ÇIKIYOR. EN AZINDAN BU DÖNEMDE SENİN GİBİ ADAYLARI MOTİVE ETMEK,RAHATLATMAK VE SONUÇLARDAN ÇOK YAPABİLDİĞİNİN MAKSİMUMUNU YAPMANI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUM. SONUÇ İTİBARİYLE BU BİR YARIŞSSA BİR ADIM ÖNDE OLMANI SAĞLIYORSAM NE MUTLU BANA. SÖYLENENLERE TAKILMADAN KENDİNE GÜVENEREK SINAVA GİRERSEN SONUÇ BAMBAŞKA OLUR.

      Sil
  9. hocam ben tugce dıploma notum 61.26 kac puan gelır?

    YanıtlaSil
  10. hocam ben bahadır özel okulların puanında cok artıs olur mu bu yıl mesela bı 250 puanla alan turkçe öğretmenlıgı 350 puanla almaz dımı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÖZEL OKULLARIN PARALI BÖLÜMLERİNİN PUANLARININ PEK DE YÜKSELECEĞİNİ SANMIYORUM. BELKİ 20-30 PUAN YÜKSELLİER

      Sil
  11. hocam ben soner. bu sene puanların ne kadar düşeceğini tahmin etmek tabii ki zor ama en azından tecrübelerinize dayanarak bi rakam söyler misiniz? sınavın zorluğuna bakarak ilköğretim mat. öğretmenliği bölümlerinde acaba 10-20 puan düşüş olur mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. LYS-1 MATEMATİK SINAVININ BEKLENENDEN ZOR GEÇMESİ İSTER İSTEMEZ PUANLARI ETKİLEYECEKTİR. BU YÜZDEN PUANLAR 20-30 PUAN DÜŞEBİLİR. AMA ŞUNU UNUTMAMAK GEREKİR sonuçta sıralaması iyi olan yerleşeceği için önemli olan ortalamanın üzerinde net yapmak ve daha iyi bir sıralamaya sahip olmaktır

      Sil
  12. merhaba aylin ben. ygs1 :403 puan lys mat:32net geo:18 net bekliyorum. acaba 422 puan olan gazi ilköğretim matematik öğretmenliği gelir mi? gelme ihtimali yüksek mi düşük mü hocam lütfen tahmin edin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÖNCELİKLE YERLEŞME İHTİMALİNİN YÜKSEK OLDUĞUNU BELİRTEYİM. LYS-2 DE YAKLAŞIK 60 NETLE KAZANIRSIN

      Sil
  13. hocam ben mümtaz ygs1-198 ve ygs2-191 puan aldım okul puanım 44 ve ziraat fakultesine girebilmem için lysde mf4 türünden en az 180 yapmam gerekiyormus benim merak ettiğim lysde en az kaç net yapmalıyımki 180ı geçeyim

    YanıtlaSil
  14. hocam ben gökhan sözel bölümlerde puanlarda düşüş olur mu özellikle halkla ilişkiler ve tanıtım bölümünde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÜNİVERSİTELERE GÖRE DÜDÜŞÜ OLABİLİR AMA GENEL OLARAK BÜYÜK BİR DÜDÜŞ OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM

      Sil
  15. Hocam bu sene matematik sınavının zorlugundan dolayı acaba matematikte soru başına 1.7 puan gelırken bu sene 2.0 yada 2.5 arası gbı bır puan gelme durumu varmı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TESTLERİN STANDART SAPMALARINDA DEĞİŞİKLİK OLABİLİR. AMA EN ÖNEMLİSİ SIRALAMALAR OLACAK. ÖRNEĞİN GE.EN YIL Kİ 370 PUANIN SIRALAMAYLA BU YILIN 350 PUANININ SIRALAMASI AYNI OLABİLİR

      Sil
  16. hocam ben şeyma ygs puanım 410. matematik toplam 46 fen kısmını 66 netle kapattım sizce fizyoterapi şansım var mı ya da 20 bine gelme şansım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. NETLERİNE GÖRE YAKLAŞIK OLARAK MF-3 PUANIN MF3: 384.930
      OKUL PUANIYLA BİRKİKTE 430 CİVARI OLUR. FİZİK TEDAVİYLE 25-30 PUANLIK FARK KALIYOR. SIRALAMALARI GÖRMEK GEREKİYOR

      Sil
  17. hocam ben aylin mf 4 puanım 370 gelecek tahminim. sıralamam nasıl olur sizce? yorumumu sayfada göremeyince tekrar yazdım kusura bakmayın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SIRALAMALRLA İLGİLİ ÇOK FAZLA SORU GELİYOR ANCAK BİZİM SIRALAMALRLA İLGİLİ SORULARA CEVAP VERMEMİZ İMKANSIZ

      Sil
  18. hocam merhaba ben vuslat. geçen haftaki matematik sınavında "soru kitapçık numaramı doğru kodladım" kısmını doldurduğumu hatırlamıyorum. tedbir amaçlı ösym ye dilekçe yazdım sonuçlar açıklanmadan. durumumu anlattım. bir sorun olmaz değil mi? cevaplarsanız sevinirim içim içimi yiyor çünkü. teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BU GÜNE KADAR Kİ UYGULAMALARDA ÖSYM'YE DURUMLARINI BİLDİRENLERİN SINAVLARI İPTAL EDİLMİYORDU. SEN DİLEKÇE GÖNDERDİĞİNE GÖRE İÇİN FERAH OLSUN. SINAVIN İPTAL OLMAZ. YİNE DE ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA ÖSYM Yİ ARAYIP DURUMU SOR DERİM

      Sil
    2. zaten ben de dilekçe göndermeden önce arayıp sordum ne yapmalıyım diye ondan sonra göndermiştim ama bir de size danışayım dedim. cevabınız için çok teşekkürler bu arada içim rahatladı.

      Sil
  19. merhaba hocam ben pınar lys'de bir baraj puanı var mı?varsa kaç netle geçmemiz gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4 YILLIK BÖLÜM TERCİH ETMEK İÇİN 180 BARAJI VAR. YGS VE LYS NETLERİ ALINARAK HESAPLANIR. DAHA NET BİLGİ İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKTEKİ YAZIYI OKUMANI TAVSİYE EDERİM
      http://www.okulsoru.com/2012/06/lysde-tercih-yapmak-icin-180-baraji-var.html

      Sil
  20. meraba hocam. ygs sıralamam 4bin. matematik 42,25 geo 17 fizik 21,25 kimya ve biyoloji 26,25 netim var. okul puanım 55,5. hesaplayınca puanım yaklaşık 495 civarı geliyor. geçen senenin ege tıp puanıyla girmem çok zor gözüküyor ama puanların düşmesi ve kontenjanlarla bi şansım olabilirmi? teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YGS PUANLARINI YA DA NETLERİNİ YAZAR MISIN

      Sil
    2. ygs1 463 ygs2 459 hocam. (türkçe 37,5 mat 39 sosyal 27civarı fen 33,75.)
      sıralama 4000

      Sil
    3. BENİM HESAPLAMAMA GÖRE DE 495 CİVARI OLUYOR. EGE TIP 513 PUAN 3270 SIRALAMAYLA ALMIŞ. SENİN PUANIN GEÇEN YILA GÖRE 7600 CİVARI OLUYOR. BU YIL MATEMATİKTEN DOLAYI SIRALAMALR DEĞİŞİR BİEAZ. AMA 4000 SIRALAMA DEĞİŞMES. BELKİ 6000 CİVARINDA BİR SIRALAMA GELEBİLİR.

      Sil
    4. olması çok zor yani. teşekkür ederim yardımınız için.

      Sil
  21. merhaba hocam ben aylin. ygs 1 puanım 245 diploma notum 77. ankara üniversitesi jeoloji yada jeofizik mühendisliği istiyorum. hesaplama motorlarına göre yaklaşık 246 oluyor puanım. istediğim bölümlerin gelme sansı nedir acaba. cevap verirseniz çok seviniirm tesekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HER İKİ BÖLÜME YERLEŞME ŞANSIN YÜKSEK GÖRÜNÜYOR

      Sil
  22. Merhaba hocam ben gamze. YGS 2 puanım 281 sıralamam 155.000 di. Diploma notum eklenince 334 puan oluyor. YGS 2 puanıyla beslenme ve diyetetik bölümünden 83.000 sıralama ile alan okulun gelme olasılığı nedir? Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BESLENME VE DİYETETİK PUANLARI 450 CİVARINDA. SIRALAMADA DA 2 KAT FARK VAR. GELME OLASLIĞINI ÇOK ZAYIF GÖRÜYORUM

      Sil
  23. hocam ben alper ösym nin yayınladığı tercih klavuzunda istanbul üniversitesi halkla ilişkiler bölümünün ikinci öğretimi yazmıyor kapatılmış olabilir mi teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KILAVUZDA GÖRÜNMEDİĞİNE KAPATILMIŞTIR.

      Sil
  24. hocam ben merve namık kemal üniversitesi ne bu yıl ilahiyet açılacaktı ama klavuzda yazmıyor acaba bir yanlışlık olmuş olabilir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YA ASIL KILAVUZ YAYINLADIĞINDA YER ALACAK YA DA KURULUŞNU TAMAMLAYAMADI

      Sil
  25. hocam merhaba ben evrim puan hesaplama motorlarına göre okul puanımla birlikte yaklaşık 228 puanım oluyor tahminime göre.sdü imalat müh istiyorum sdü imalat müh 253 puan 2.öğretim 237 puan ile kapatmış geçen sene.tutma ihtimali nedir,hayalmi kuruyorum .Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÖNCELİKLE HAYAL KURMUYORSUN. MATEMATİKTEN DOLAYI SIRALAMALR ÇOK FARKLI OLABİLİR. ÖZELLİKLE İKİNCİ ÖĞRETİM GELEBİLİR

      Sil
  26. merhabalar ben ömer ygs 3 te 320 puanla 171 bindeyim ts 2 de ortalama 365 puan bekliyorum geçen sene yıldız teknik üniversitesi edebiyat bölümünü 328 puanla kapamış sıralaması da 89 bin civarı.formansyon geri geldiğinden dolayı puanlar yükselir diyorlar sizce ne kadar yükselir benim bu bölüme yerleşme şansım nedir. teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EDEBİYAT BU YIL DURUMU EN BELİRSİZ BÖLÜM. GENEL OLARAK 50 PUANLIK ARTIŞLAR BEKLENİYOR. O YÜZDEN YERLEŞMENİN GARANTİSİ YOK

      Sil
  27. merhaba hocam ben büşra. ygs1 370puan 58 bin ygs2 364puan 60 binde. lys mat 34 net .geo 16.75.fizik 12.5. kmya 23.75.biyoloji21.25 netler var fizyoterapi tutma olasılığı nedir teşekkürler .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YAKLAŞIK OLARAK PUANIN MF3: 358.240. OKUL PUANIYLA BİRLİKTE 400 PUANI BULUR.DEVLET ÜNİVESİTELERİNDE EN DÜŞÜK FTR 460 PUAN

      Sil
  28. hocam ben merve namık kemal ilahiyat ile ilgili soru sormuştum asıl klavuz demişsiniz acaba asıl klavuz ne zaman yayınlanır teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BU KILAVUZ 2 TEMMUZDA KALDIRILACAK. 15 TEMMUZDA TERCİHLER BAŞLAMADAN ASIL KILAVUZ YAYINLANACAK

      Sil
  29. MERHABA HOCAM BEN SEZER YGS1 PUANIM 230 LYS MAT 5 GEO 2.25 NET FIZIK 3 KIMYA 2 BIYOLOJI 3 NET VAR OKUL PUANI 34.45 ACABA BU PUANLA SELÇUK MADEN MÜHENDISLIĞI OLUR MU CEVAP VERIRSENIZ SEVINIRIM SAYGILAR ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. OKUL PUANIYLA BİRLİKTE 220 PUANIN OLUYOR. BU PUANLARLA KOLAYLIKLA SELÇUKA YERLEŞİRSİN

      Sil
  30. merhaba hocam ben pınar puanımı hesapladığıma göre puanım 230'larda geliyor ben (jeoloji ,çevre mühendisliğini veya peyzaj mimarlığı) düşünüyordum. sizce (ankara bolu konya veya amasya da) yerleşe bileceğim bir üni. olur mu? yada sizce ben seneye tekrar mı denemeliyim.bana bir fikir verir misiniz? şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİNE RAHATLIKA YERLEŞİRSİN. ÇEBRE VE PEYZAJ MİMARLIĞINDA BAZI YERLERE YERLEŞİRSİN. İSTEDİĞİN BÖLÜM GELMİYORSA ŞANSINI BİR DAHA DENEYEBİLİRSİN

      Sil
  31. merhaba hocam ben mert mf4 puanım 360 civarı afyon elektrik elektronik mühendisliğine yerleşme ihtimalim nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AFYON KOCATEPE 327 PUANLA ALMIŞ. RAHATLIKLA YERLEŞİRSİN

      Sil
  32. Merhaba hocam ben elif mf3 puanım 485 civarı Ankara'da bir dişçilik kazanabilir miyim?

    YanıtlaSil
  33. hocam ne olur cevap verin artık. ben ygs 4 ten 285 aldım. ygs 4 sıralanam da 300 bin. lys de toplam 109,75 netim var lys 4 ten de 52,79 netim var. okul puanım 40 sıralamam coğrafya bölümünü tutar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1. LYS NETELERİNİ DERSLERE GÖRE DAĞILINI YAZ
      2. SORUNU ÜST MENÜDE SÖZEL TERCİH SORULARI BAŞLIKLI YERE YAZ

      Sil
  34. hocam ben gamze. sml mezunuyum.ek puanlı puanım ygs 2 365 oluyor. matematikte puanların düşeceği söyleniyor ve sıralamalarında geçen senekine göre daha yüksek geleceği söyleniyor. eğer konuşulduğu gibi olursa beslenme ve diyetetiklik bölümüne yerleşme şansım olur mu en azından yeni açılan yerler için.yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BESLENME VE DİYETETİK GEÇEN YIL EN DÜŞÜK 450 SEVİYESİNDEYDİ. PUANLAR NE KADAR DÜŞSE DE 365 E KADAR DÜŞMEZ.

      Sil
    2. anladım hocam peki samsun hemşirelik geçen sene 370 ile kapatmış orası olabilir mi acaba. yardımcı olursanız sevinirim.

      Sil
    3. 370 PUANLIK BİR YRİN GELME OLASLIĞI YÜKSEK

      Sil
  35. mrb adım cenk İstanbul Avrupa yakasında oturuyorum. Bu yıl lys sınavlarına girdim ve TS-2 puanım 377 ve sanat tarihine girmeyi düşünüyorum diploma notum 73. şu anki taban puanlara göre girme olasılığım nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. PUANIN SANAT TARİHLERİNE YERLEŞMENE YETER. İSTEDİĞİN ÜNİVERSİYETİ SEÇEBİLİRSİN

      Sil
  36. sinem kefeli hocam merhaba benım ygs2 poanım obp ile 300 gelıyor herhangı bir devlet universitesınde hemşirelık veya ebelık gibi saglık branşlarına yerleşme olasılıgım var mı ?

    YanıtlaSil
  37. hocam ben muhammed ygs1 385 ygs2 382 lysden mat 34 geo 15 fizik 14 kimya 14 bio 19 net yaptım ben devlet üniversitelerinde iç mimarlık bölümüne yerleşmek istiyorum ama araştırdığıma göre yetenek sınavları varmış iç mimarlık bölümüne yerleşmek için. hocam ssadece puanımla yerleşebilirmiyim iç mimarlık bölümüne lütfen yardımcı olabilir misiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÖNCELİKLE İÇ MİMARLIK TM-1 PUANIYLA ÖĞRENCİ ALIYOR. AYRICA MÜLAKTA ESKİDEN VARMIŞ. ARTIK UYGULANMIYOR

      Sil
  38. Merhaba hocam ben Ahmet sıralamam 3810 Ankara ya da Gazi'de tıp kazanabilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. GAZİ 3770, ANKARA 3140 İLE ALMIŞ. GAZİ İLE ARANDA 40 SIRA FARK VAR. GAZİŞ GELEBİLİR. AMA GARANTİ DEĞİL

      Sil
  39. hocam merhaba aylin ben. mf4 puan 250,83 sıralamam 170.521 ankara jeoloji mühendisliği gelme sansım nedir acaba ? cevaplarsanız sevinirm. tesekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ANKARA 176 BİNLE ALMIŞ. BÜYÜK İHTİMALLE GELİR

      Sil
  40. hocam ben ahmet mf4 te sıralamam 56.752 .odtünün jeoloji mühendisliği ise tam 56.000 yerleşme ihtimalim var mı sizce? çok üzülüyorum kıl payı kaçırcam diye. bir de itünün ingilizce bölümleri kapatılmış. ingilizce jeoloji ile türkçe jeoloji birleşmiş kontenjan 20 kişi azalmış itü jeoloji 92 bin ile almış. sizce kontenjan azalmasına rağmen bu sıralamayla yerleşme ihtmalim nasıl ? cevaplarsanız sevinirim teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ODTÜ FEOLOJİ İÇİN ÇOK KRİTİK BİR NOKTADASIN. AMA YİNE DE KAZANMA İHTİMALİN YÜKSEK. İTÜ JEOLOJİNİN KONTENJANI AZALSA DA EN FAZLA 10 BİNLİK BİR GERİLEME OLUR.

      Sil
    2. yardımınız için çok teşekkür ederim. odtü olmazsa en azından itü olacak yani içim rahatladı. tekrar teşekkürler

      Sil
  41. hocam ben cem gelecek yıl üniversite sınavına gireceğim sözel öğrencisiyim son günlerde halkla ilişkiler ve tanıtım ve diğer iletişim fakültelerinin tm 2 puan türü ile öğrenci alacak diye bir söylenti duyuyorum sizce bu doğru mu cevaplarsanız çok memnun olurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HALKLA İLİŞKİLERİ DUYMADIM AMA İLETİŞİM FAKÜLTELERİNİN TM YE GEÇMESİ YÖK TARAFINDAN DÜŞÜNLÜYORMUŞ. HALKLA İLİŞKİLER DE TM YE GEÇECEKSE SÖZELİ KAPATSINLAR.

      Sil
  42. gamze.ygs 2 ek puanlı sıralamam 452 puanım 365 diyetisyenlik olur mu hocam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EN DÜŞÜK BESLENME VE DİYETETİK 36 BİN SIRA VE 445 PUANLA ALMIŞ. GELMESİ İMKANSIZ

      Sil
    2. hocam yorumlarınızı okudum sıralaması 1508 olana yerleşirsin demişsiniz bana imkansız dediniz nasıl olur bu.

      Sil
    3. SIRALAMANI 45 BİN OLARAL ALDIM. ZATEN VERDİĞİM RAKAMLARDAN ANLAMALIYDIN. RAHATLIKLA YERLEŞİRSİN

      Sil
  43. hocam ben büşra. mf3 sıralamam 32 binde fizyoterapi tutma olasılığı var mıdır ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. FİZYOTERAPİ GEÇEN YIL EN DÜŞÜK 20900 İLE ALMIŞ. GELME İHTİMALİ ZOR

      Sil
  44. hocam ben hilal ygs 2 430 puan 46 bin diyetisyenlik için umut varmı sizce? ve tm sıralamam 30 binlerde hangi bölümleri önerirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SIRALAMAN GÖRE BESLNME VE DİYETETİKİN GELME İHTİMALŞİ DÜŞÜK. EBELİK,HEMŞİRELİK GİBİ BÖLÜMLŞERİ TERCİH EDEBİLİRSİN

      Sil
  45. hocam benım ygs 2 sıralamam 95 bın osmangazı hemsırelık 88 bınden alıyo yazsam gelme ıhtımalı kac sızce yerlesebılırmıyım ? mf 3 88 mf4 86 bındeyım onerdıgınız ıyı bı unv. ve ıyı bı bolum var mı ? yada bu sıralamayla su hemsırelıge gıt dıyebıldıgınız? sımdıden tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. OSMANGAZİ %50 DEN FAZLA GELİR. HEM SIRALAMALR YAKIN HEM DE KONTENJAN ARTIŞLARI OLDU. KIRIKKALE,SÜLEYMAN DEMİREL. İZMİR KATİP ÇELEBİ HEMŞİRELİK BÖLÜMLERİ YAZABİLİRSİN

      Sil
  46. ben nisa.ygs 2 ek puanlı başarı sıralamam 512 geldi diyetisyenlik olur mu hocam sizce.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. DİYETİSYENLİK EK PUANLI BÖLÜMLER 4000 LERDE BAŞLIYOR. YERLEŞMEN ÖNÜNDE BİR ENGEL YOK

      Sil
  47. hocam ben betül mf3 24 bin istanbul üniversitesi eczacılık olur mu birde devlette diş şansım var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İSTANBUL ECZACILIK 19 BİNELE KAPATMIŞ. YÜKSEK OLMASA DA GELME İHTİMALİ VARİ. DİŞ HEKİMLİĞİ ÇOK ZOR

      Sil
  48. Hocam ben Gamze. Ygs 2 sıralamam 141.000 puanım 334 istediğim okul 334 puanla 142.000 sıralama ile kapanmış geçen sene.Gelme olasılığı nedir? Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SIRALAMAN İSTEDİĞİN BÖLÜMÜN SIRALAMASINA GÖRE DAHA İYİ OLDUĞU İÇİN BÜYÜK İHTİMALLE GELİR

      Sil
  49. hocam ben kadir. öncelikle bize zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. benim bu yıl ygs 2 ek puanlı başarı sıralamam 1508 lys ye girmedim.samsun ondokuz mayıs diyetisyenliği çok istiyorum acaba yerleşme şansım nedir yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ONDOKUZ MAYIS EK PUANLI 5200 SIRALAMAYLA ALMIŞ. REHATLIKLA YERLEŞİRSİN

      Sil
    2. çok teşekkür ederim.ilk tercihime yazsam yerleşebilirmiyim acaba.

      Sil
    3. BÜYÜK OLASLIKLA YERLEŞİRSİN. DÜŞÜNDÜĞÜN DAHA İYİ YERLER VARSA ONLARI ÖNE YAZ

      Sil
  50. hocam ben mert mf4 sıralamam 75000 izmir katip çelebi elektrik elektronik müh. istiyorum gelme ihtimali nedir nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KATİP ÇELEBİ 51800 SIRALAMAYLA ALMIŞ. GELME İHTİMALİ ÇOKDÜŞÜK GÖRÜNÜYOR

      Sil
    2. hocam ben mert izmir katip çelebi mekatronik bu sene öğrenci alacakmış orayı tercih edebilir miyim, gelme ihtimali nedir?(sıralamam 75000)

      Sil
    3. YAZMANI ÖNERİRİM. SIRALAMASI 70 BİN SEVİYESİNE ÇIKABİLİR

      Sil
  51. iyi günler hocam ben umut MF-4 sıralamam 76841 celal bayar elektrik-elektronik mühendisliği istiyorum gelme olasılığı nedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CELAL BAYARIN 1.ÖĞRETİMİ GELMESE DE İKİNCİ ÖĞRETİMİ BÜYÜK OLASLIKLA GELİR

      Sil
  52. nisa. hocam sml hemşirelik bölümünden mezun olanlara fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümüne ek puan veriliyor mu yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HEMŞİRELİKTEN MEZUN OLANALARA SADECE EBELİK VE HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULLARI İÇİN EK PUAN VERİLİR. FTR İÇİN VERİLMEZ

      Sil
    2. teşekkürler hocam ayrıca diyetisyenlik içinde veriiyor.

      Sil
  53. hocam ben aylin.ea öğrencisiyim ama bilg.mühendisliği istiyorum.mf4 sıralamam 156.000 fırat üniversitesinin 2.öğretim bilgisayar mühendisliğine girme şansım var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. FIRAT 138 BİNLE ALMIŞ. GELME İHTİMALİ VAR

      Sil
  54. merhaba hocam ben esra ygs2 sıralamam 690.000 sizce iki yıllık amasya veya konyadan bir bölüm yazmalımıyım böülmüm sayısal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SIRALAMANA GÖRE KAYDA DEĞER BİR BÖLÜM GELMEZ. YA DİĞER PUANLARINLA TERCİH YAP YA DA GELECEK YIL ŞANSINI DENE

      Sil
  55. Merhaba hocam ben emre mf4 yerleştirmeli puanim 276 sıralamam 134847 elektrik elektronik mtok , mekatronik mtok yada enerji sistemleri mtok tan birini istiyorum.KOntejanlari geçen seneye göre yarı yarıya düşmüş gelme olsailigi nedir cevaplarsaniz sevinirim.Üniversite olarakta Gazi yada Marmara dişinda bir yer istemiyorum.Şimdiden teşekkürler kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. GAZİ ENERJİ SİSTEMLERİ GELİR. MARMARMARA ELEKTRİK-ELEKTRONİK DE YENİ AÇILMIŞ.

      Sil
  56. Merhaba hocam ben Gamze. Ygs-2 sıralamam 141.000 puanım 334 . ygs-2 ile alan sıralaması 107.000 puanı 362 olan beslenme ve diyetetik bölümü olan okuulun gelme ihtimali nedir ? Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BESLENME VE DİYETETİK EN SON 33 BİNLE ALMIŞ. EK PUANLI 7 BİN CİVARINDA. BU YÜZDEN GELMESİHEMEN HEMEN İMKANSIZ

      Sil
  57. merhaba hocam ben gülşen size bir sorum olacaktı mühendisliklerde üniversitenin çok önemi varmı cevaplarsanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İTÜ,ODTÜ,YILDIZ GİBİ BAZI ÜST DÜZEY ÜNİVERSİTELER HARİCİNDE PEK FARK YOK

      Sil
  58. hocam ben gülşen yine tokatta gıda mühensliği yazmamı tavsiye edermisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İŞ BULUNABİLECEK BİR MESLEK OLDUĞU İÇİN TERCŞH EDEBİLİRSİN

      Sil
  59. hocam ben gülşah sıralamam 188 bin tokatın gıda mühendisliği 163 bin szce galir mi?teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 25 BİN KİŞİLİK KAPANABİLİR BİR FARK AMA KESİN GELİR DE DİYEMEYİZ

      Sil
  60. hocam ben gülşah size sorum olacak fen bilgisi öğretmenliğini mi yoksa çevre mühendisliğini tercih edersiniz cevap verirseniz cok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İŞ BULMA AÇISINDA FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ DAHA AVANTAJLI

      Sil
  61. merhaba ben meltem mf3 sıralamam 190.000 . moleküler biyoloji ve genetik bölümü kilis 158.binle kapatmış. yeni açılan yerler var . herhangi bir şehirde bu bölüme yerleşme ihtimalim var mı?

    YanıtlaSil
  62. gamze. hocam lütfen bana da cvp verin lütfen... Eskişehir hemşirelik 12,500 samsun hemşirelik 13,200 ile almış ben 1. tercihime samsun u yazarsam Eskişehir ölü duruma düşer mi benim ygs-2 ek puanlı başarı sıralamam 452.lütfen hocam cvp bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TERCİHLERDE ÖNCELİK SENİN İSTEKLERİN ZATEN SIRALAMALRI ÇOK YAKIN. BU YÜZDEN ÖLÜ TERCİH OLMAZ

      Sil
  63. hocam ben nuri yarın tercih yapcam sizce gıda müh mi yoksa fen bilgisi öğr mi hangisini tavsiye edersiniz. lütfen yardımcı olun.

    YanıtlaSil
  64. mrb hocam bn dılan mf 4 sıralamam 103 bın elektrık elektronık müh ve insaat arasında cok kararsızm szce hangisi daha ıyı ve tercıhlerımın arasında 79.000 ile necmettın erbakan üniv. var sizce gelme ihtimalı varmı? sımdıden saolun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bİ,R BAYAN İÇİN ELEKTİRK ELEKTRONİK DAHA İYİ GÖRÜNÜYOR. AMA YİNE DE İSTEĞİN DAHA ÖNEMLİ

      Sil
    2. inşaat diyince pek kımse soğuk bakmıyo tercıhlerıme ınsaat ve elektrık yazcağım ama herkes şantiyede zorlanırsn dıyo acıkcası benıde o korkutuyo pekı hocam 103 bındeym istedığım yer 80 bın gelme ıhtımalı varmı sızce cevabınız ıcn saolun

      Sil
    3. SENİN TERCİHLERİN VE NE DÜŞÜNDÜĞÜN DAHA ÖNEMLİ. 20 BİNLİK FARK KAPANABİLİR AMA İHTİMALİ YÜKSEK DEĞİL

      Sil
    4. anladım saolun hocam

      sakarya i.ö E.E müh. 67.800
      selçuk i.ö E.E müh. 72.200
      selçuk i.ö inşaat 73.300
      necmettin erbakan E.E 79.000
      necmettin erbakan inşaat 79.900
      erciyes i.ö E.E 80.200
      afyon inşaat 93.000
      aksaray inşaat 102.000
      kırıkkale üniv. i.ö 103.000
      dumlupınar i.ö 104.000
      aksaray i.ö 117.000

      tercih listem bu hocam sızce hangisinin gelme ihtimali daha yüksek mf4 103.000 deym

      Sil
    5. AFYON İNŞAATTAN İTİBAREN GELEBİLİR. BEN AKSARAY İNŞAATI GÖZÜME KESTİRDİM

      Sil
    6. peki hocam sızce aksaray ınsaat mı kırıkkale elektrık elektronık mı ben terch yaparken 2 sinin yerını değıstırdım elektrık elektronık daha avantajlı diye

      Sil
    7. ELEKTİRK ELEKTRONİK DAHA İYİ GÖRÜNÜYOR

      Sil
    8. pekı hocam cok saolun zaman ayırdığınız için.

      Sil
  65. mrb hocam ben ece mf3 sıralamam 195.000 tarla bitkilerine girmek istiyorum fakat sıralamalara baktığımda her yıl yükselmiş sizde bu yıl durum ne olur yerleşme imkanım var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TARLA BİTKİLERİ 2017 BİNE KADAR VAR. AYRICA FEÇEN YIL KONTENJANI DOLMAYANLAR DA VAR. YERLEŞME ŞANSIN VAR

      Sil
  66. hocam ben nurşah dünde sormuştum anestezinin puanları çok garip 100 lerde puanlar var onlar noluyo anlamadım lütfen yardımcı olun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ANESTEZİ BÖLÜMÜNE SADECE SAĞLIK LİSESİ MEZUNLARI GİREBİLİYOR. BU YÜZDEN PUANLAR DÜŞÜK. DİĞER LİSE MEZUNLARI İSE EĞER SAĞLIÇILARDAN BİRİ İSTEMEZSE ANCAK GİREBİLİRLER. BU YÜZDEN SAĞLIK MESLEK LİASESİ MEZUNU DEĞİLSEN GİREMEZSİN

      Sil
  67. Hocam merhaba ben Ahmet sıralamam 3810 gazi tıp gelme olasılığı var mı?kontenjanlar arttı lütfen cevap verin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. GAZİ 3790 İLE ALMIŞ. BENCE YERLEŞİRSİN

      Sil
    2. Hocam Türkçesi 3770 ile almış ona yerleşebilir miyim?

      Sil
    3. ÇOK DA FARKI U-TOK ONUN DA GELME İHTİMALİ VAR

      Sil
  68. mrb hocam bnm ygs2 puanım 321 hemşirelik istiyrm yazdığım yerler 327 331 336 ve bitanede yeni acılan var gelebilir mi ne dersiniz ? ayrıca insaat ve haritada ne kadar düşüş olablir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SIRALAMAYA GÖRE TERCİH YAPMAN DAHA SAĞLIKLI OLUR

      Sil
  69. Meraba hocam oncelikle bize zaman ayirdiginiz ici. Tesekkurler ben bu yil 11.sinifa gectim sayisal ogrencisiyim ve aklimdaki hedef bilgisayar muhendisligi istanbuldaki ortalma bir uniye girmek icin kac puan yapmam lazim ornegin istanbul aydin unisine 360 ile girebilir miyim bide diploma notumu 75 yapar isem okul kac puan verir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SEVGİLİ AJMET ÖNCELİKLE AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÖZEL. ÖZELLERDE PUANLAR DAHA DÜŞÜK. DEVLETTE EN DÜŞÜK İSTANBULDAKİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ YAKLAŞIK 40 BİN SIRA VE 400 PUAN ÜSTÜ. YGS DE 100 NET CİVARI LYSDE DE 120 NET KAZANMANBI SAĞLAR. OKUL PUANIN 45 OLUR

      Sil
  70. hocam ben mert mf4 sıralamam 76800 celal bayar üniv. elektrik elektronik mühendisliği 1.öğretimi yazacağım da gelme ihtimali nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1. ÖĞRETİMİNE DE GİREBİLİRSİN ANCAK 2. ÖĞRETİM GARANTİ GİBİ

      Sil
  71. merhaba hocam ben musa sıralamam 158 bin nozok makine 149 2.öğretim 163 bin gelme ihtimali nedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1. ÖĞRETİM GELMEZSE BİLE 2. ÖĞRETİM GELİR

      Sil
  72. nisa. hocam sizce ondokuz mayıs üni. mi yoksa Osmangazi üni.mi daha iyi bir üni. ben ikisininde hemşirelik bölümünü tercih ettim sizce hangisinin eğitimi daha iyidir.fikrinizi öğrenmek istiyorum.cevaplarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ONDOKUZ MAYIS HEM KÖKLÜ HEMDE TÜRKİYENİN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİNDE BİRİ.

      Sil
  73. merhaba hocam .. ben mehmet. Mf4 sıralamam 49053.

    1. tercihim dokuz eylül endüstri 33.100
    2. ege bilgisayar 34.100
    3. gazi bilgisayar 35.200
    4. gazi endüstri 35.200
    5. eskişehir osmangazi elektrik elektrnik 36.800
    6. anadolu endüstri 37300
    7. uludağ endüstri 38.200
    8. gazi makine 39000
    9. dokuz eylül bilgisayar 39600
    10. ege makine 39900
    11. anadolu bilgisayar 42.100
    12. dokuz eylül makine 44.300
    13. osmangazi endüstri 44.200
    14. kocaeli endüstri 41000
    15. osmangazi bilgisayar 47400
    16. uludağ makine 51600
    17. kocaeli bilgisayar 50100
    18. osmangazi makine 57900
    19. kocaeli makine 59400



    bu sene 450 bin aday tercih yapmadı birde tıp kontenjanları 2 bin kişi arttı diyorlar buna göre bana hangi üniversite gelir hocam?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 111. TERCİHTEN İTİBAREN GFELME İHTİMALİ VAR. EN JÖTÜ İHTİMALLE 15 VEYA 16 GELİR.
      TÜRKİYENİN EN İYİ 5 ÜNİVERSTESİ
      BOĞAZİÇİ
      ODTÜ
      İTÜ
      ANKARA
      HACETTEPE

      Sil
    2. 10. tercihin gelme olasılığı var mı hacam??? çok istiyorum

      Sil
    3. 10 BİNLİK FARK KAPANABİLİR. MADEM O KADAR ÇOK İSTİYORSUN İNŞAALLAH GELİR

      Sil

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo