468x60

SON YAZILAR

latest

YGS'DEN SIFIR ÇEKENLER SOMALİDEN MEZUN OLDU!!!

4/04/2013

/ by okulsoru
YGS sonuçları açıklandı, hem de o kadar hızlı açıklandı ki bu konuda ÖSYM'yi kutlamak lazım.
Ayrıca ben ÖSYM Başkanı Ali Demir hocaya lütfen basın toplantısı yapın demiştim. Sağ olsun bunu da yaptı ve sonuçları basın toplantısıyla açıkladı. Peki, YGS sonuçları bize ne söylüyor. 


  Bu öğrencilere sınıfı geçiren, geçer not veren öğretmene, okula, sisteme soruyorum, siz bu öğrencilere sınıf geçirirken öğrenip öğrenmediğini sormuşsunuzdur, neyle sınavlarla, bu sınavlarda bu çocuklar kopya mı çekti? Veya siz bu çocuklar soruları yapmasa da sınıfı geçirdiniz mi? Ne karşılığında bu çocuklar bu okullardan mezun oldu? Bunun hesabı sorulmalıdır. En önemlisi ise "0" çekenler sorunu. Bu sorunu kimse derinden sormuyor ben sorayım; bu öğrencileri kim mezun etti. Bu öğrenciler sanırım Türk liselerinden mezundur. Düşünün bu 6 bin öğrenci 12 yıl boyunca okula gitti. Bu okullarda bu dersleri gördü bu derslerden en az geçer not aldı. Sınıfı geçti, hatta bazıları belki de takdir teşekkür aldı. Sonra üniversite sınavına kadar geldi. Sınavda "1" soruya dahi doğru yanıt veremedi. Şimdi adama sormazlar mı? Bu çocukları buraya kadar kim getirdi? Bunlar nasıl sınıfı geçti?

Bence YGS bu ülkeyi boşuna oyalayan öğrencilerin sadece zaman ve enerji kaybına uğramasına yol açan bir sınav. Düşünün 1.8 milyon öğrenciden sadece %5'ini elemiş yani eleme yapamıyor. 1.6 milyon öğrenciyi o kadar küçük aralıklarla dizmiş ki sıralama yapamıyor. Öğrencilerin yerleştirme puanına kolaylığından dolayı sadece %30 puansal katkı yapabiliyor ki. Bunun alanına göre %20'si zaten alan testleri, bu soruları LYS'de de sorabilirsiniz. Kısacası 1,8 milyon öğrenciyi, aileyi, sistemi, milli kaynakları, parayı YGS için harcamak sadece israftır. Bence ya gerçekçi olarak yeniden yapılandıralım olgunluk sınavı gibi ya da yapmayalım.

KİM GETİRDİ?

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo