468x60

SON YAZILAR

latest

2013 YGS'YE KİMLİKSİZ GİREN ADAYLAR DAHA BAŞARILI

4/06/2013

/ by okulsoru
2013 YGS sonuçları gündemdeki yerini koruyor. YGS sonuçlarıyla ilgili yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor...

Ankara Valiliği tarafından Yüksek Öğretime Geçiş (YGS) sınavlarına kimliksiz gelip sonradan kimlik çıkartılan 263 öğrenciden 222'sinin başarılı olduğu belirtildi. Valiliğin son 3 yıldır uyguladığı 'Nüfus Müdürlüklerinin sınav günleri açık tutulması' uygulaması başarılı sonuçlar getirdi.

Valiliğin; sınav heyecanıyla nüfus cüzdanını evde unutanlar, sınava gelirken vasıtalarda veya yolda düşürenler ile muhtelif sebeplerle nüfus cüzdanını kaybedenler, nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası veya fotoğrafı bulunmadığı gibi nedenlerle sınava katılamayacak durumda olan 263 öğrenciye, açık tutulmasını sağladığı ilçe nüfus müdürlükleri tarafından, nüfus cüzdanı veya nüfus kayıt örneği tanzim edilerek sınavlara girmeleri sağlandı.

Bu şekilde sınava girenlerinden 222'sinin YGS'de başarılı olduğu hatta 6 adayın da değerlendirmelerde üstün başarı gösterdikleri kaydedildi.

Vali Alâaddin Yüksel, konuyla ilgili değerlendirmesinde, "Uygulamanın doğruluğunun işbu sonuçlarla görüldüğünü belirterek, "Küçük bir dikkatsizlik ya da tedbirsizlik nedeniyle gençlerimizin uzun ve yorucu çalışmalarının değerlendirildiği, gelecekleri bakımından önem taşıyan bir sınava girememelerine esasen hiçbir gönül razı olamazdı." dedi.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo