468x60

SON YAZILAR

latest

2013 İl İçi ve İl Dışı Yer Değiştirme Başvurularını Geciktirecek Nedenler

4/30/2013

/ by okulsoru
Her yı Mayıs ayı geldiğinde öğretmenler büyük bir heyecanlı yer değiştime başvurularının başlamasını beklerler. Çünkü yönetmelikte en geç 15 mayısta il içi, 25 mayısta il dışı başvurularının başlaması gerektiğini yazılıdır.

Yer değiştirme başvurularının geçen yıl yaklaşık 2 ay gecikmesi  öğretmenlerın bu yıl da tedirgin olmalarına yol açıyor. Henüz herhangi bir açıklamanın yapılmaması tedirginliği arttırıyor.  Yer okulsoru.comdeğiştirme işlemlerinin başlamasının önündeki engelleri ÖĞRETMENLERİN İL İÇİ VE İL DIŞI YER DEĞİŞTİRME BAŞVURULARI GECİKEBİLİR ve Öğretmenlerin İl İçi ve İl Dışı Yer Değiştirme İşlemleri Ağustos'ta mı Yapılacak? başlıklı yazılarımızda belirtmiştik. Öğretmenlerin yer değiştirme işlemlerinin mayısta olmasını engelleyecek etkenleri maddeler şeklinde sıralayalım:

1.4+4+4 eğitim sisteminden dolayı okul dönüşümlerinin henüz tamamlanmamış olması. Gerçi bazı il milli eğitim müdürlükleri bu konuda uyarılarda bulundular. İlgili yazı için tıklayınız

2. 2013'ten itibaren tüm generl liselerin anadolu liselerine dönüştürülmesi gerekiyor. Ancak henüz liselerde de dönüşümler tamamlanmadı. Bu yüzden de norm kadrolar belirlenemedi.

3. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değimesi bekleniyor. Memurlar okulsoru.comhakkında yapılacak geniş çaplı değişiklikten doğal olarak öğretmenler de etkilenecektir. Hükümetin kanun değişiliğinden sonra yer değiştirmeleri gerçekleştireceği söyleniyor.

Gönül ister ki bu engellerin hepsi kalksın ve öğretmenlerin beklediği yer değiştirme işlemleri bir an önce yapılsın. Öğretmenlerin bir yaz tatilini daha kimsenin zehir etmeye hakkı yok.

BURHAN DEMİR
okulsoru.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo