468x60

SON YAZILAR

latest

ALAN DEĞİŞİKLİĞİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ KONTENJANLARINI ARTTIRDI MI?

3/30/2013

/ by okulsoru
Bilindiği üzere 4+4+4 sistemi ile birlikte Sınıf Öğretmenleri 5.Sınıfları bırakarak 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3. Sınıf ve 4. Sınıf olmak üzere dört sınıfa girmeye başlamıştı. Bununla birlikte Sınıf Öğretmenliği branşında yaklaşık 30 bin öğretmen norm fazlası olmuştu. Norm fazlası olan Sınıf Öğretmenlerine Alan değişikliği hakkı ile diğer branşlara geçme hakkı verilmiş, yaklaşık 21.500 Sınıf Öğretmeni alan değiştirerek başka branşlara geçmişti.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Haziran ayında, alan değiştiren ve geri dönmek isteyen öğretmenlere geri dönüş hakkı tanınacağını açıklamıştı. Şu anda ise 7 bin civarında Sınıf Öğretmeni norm fazlası durumunda.


Alan değişikliği'nde geri dönüş hakkı verilirse ne olur?
Öncelikle Alan değişikliği yapan 21.500 Sınıf öğretmeninden ne kadarının eski alanına geri dönmek istediğini tahmin etmek gerekir. Alan değiştirenlerden mutlu olanların yanında mutsuz olanların da var olduğu biliniyor. Şu anda 7 Bin Sınıf Öğretmeni norm fazlası var. Eğer dönüş olursa bu sayı artabilir ve yeni mesleğe başlamış öğretmenlerden bazıları norm fazlası olabilir.

Atamalar Nasıl Olur?
Sınıf Öğretmenliğinde her yıl 5-10 Bin arası öğretmen alınırken 4+4+4 sisteminden dolayı bu alımlar geçen yıl 341'e kadar düştü. 87 puan alan öğretmen adayları açıkta kaldı. Binlerce yığılma oldu. 2013, 2014 ve 2015'te Sınıf Öğretmenliğinden mezun olacak öğrenci sayısı her yıl için yaklaşık olarak 11 Bin. 2016'dan sonra ikinci öğretimlerin kapatılması sebebiyle bu sayı 6 Bin'e düşüyor.
 Alan Değişikliği, Öğretmen atamaları konusunda çok dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyor, yıllarca atanmayı bekleyen öğrencilerin umutları ile oynanmaması gerektiğini ve öğretmen olanların haklarının çiğnenmemesi gerektiğini düşünerek bu süreci sonuna kadar takip edeceğimizi belirtmek istiyoruz.
Melih Öztürk /
mebpersonel.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo