468x60

SON YAZILAR

latest

YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİ OBJEKTİF ŞARTLAR TAŞIYOR MU?

2/28/2013

/ by okulsoru
28 Şubat 2013 itibariyle yönetici atamanın bütün şartları değişti. Daha önce yönetici atama duyurusunda bulunan iller yeni yönetmeliğe göre yönetici atayacaklar. Yeni yönetmeliğin objektiflik şartını ortadan kaldıran en önemli unsur sözlü sınav zorunluluğunun olmasıdır. Ayrıca subjektif şartlar taşıyan Yönetici Değerlendirme Formunu da unutmamak gerekir.

OKULSORU.COM olarak maddeler şeklinde yönetmelikte yer alan şartları sıralayacağız. Bu şartlara göre yönetmeliğin objektif olup olmadığına herkes karar verebelir.
1. Yazılı sınavın son başvuru tarihi itibariyle müdürlük için en az beş yıl ve müdür yardımcılığı için en az üç yıl öğretmen kadrosunda görev yapmış olmak gerekir.

2.Atanmak üzere başvurulacak eğitim kurumuna alanı itibariyle öğretmen olarak atanabilmek veya bu eğitim kurumunda aylık karşılığı okutabileceği ders bulunmalıdır.

3.Yöneticilik yazılı sınavı, sınav tarihinden en az bir ay önce Bakanlıkça, sözlü sınav ise en az on gün önce atamanın yapılacağı eğitim kurumunun bulunduğu il valiliğince duyurulur.

4.Müdür ve müdür yardımcılığı atamaları hem sözlü sınav hem yazılı sınav hem de Ek I Yönetici Değerlendirme Formuna göre yapılacak. Sözlü sınava girmek için yazılı sınavda en az 70 puan almak gerekiyor. Yazılı sınav puanının %50’si, sözlü sınav puanının %30’u ve Ek I Yönetici Değerlendirme Formuna göre hesaplanan puanın %20’si alınarak atama puanı oluşturulacak.

5.Her boş eğitim kurumu yöneticiliği için yazılı sınav puan üstünlüğüne göre ilk altı aday sözlü sınava çağrılır. Son sıradaki adayla aynı puana sahip adaylar da sözlü sınava çağrılır.Her eğitim kurumu yöneticiliği için valiliğe sunulmak üzere üç aday belirlenir.

6. Sözlü sınavda 100 tam puan üzerinden 70 puan alan adaylar başarılı sayılır.

7. Adaylar, sadece kadrosunun bulunduğu ildeki eğitim kurumları yöneticiliklerine başvurabilir.

8. Müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak görev yaptıkları eğitim kurumunda sekiz yıllık çalışma süresini tamamlayan yöneticilerin görev yerleri, hizmet puanlarının %70’i ile Ek I Yönetici Değerlendirme Formuna göre hesaplanan puanın %30’u alınarak belirlenen yer değiştirme puanı üstünlüğüne göre, tercihleri alınarak il içinde 5 inci maddenin birinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen şartı taşımak kaydıyla değiştirilir.

9. Görevli oldukları eğitim kurumlarında fiilen en az iki yıl görev yapan yöneticiler, istekleri halinde il içinde belde ve köylerde bulunan eğitim kurumlarına 5 inci maddenin birinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen şartı taşımak kaydıyla, her yıl Ağustos ayında atanabilirler.

10. Soruşturma sonucu görev yerlerinin değiştirilmesi teklif edilen yöneticilerin görev yeri, getirilen teklife göre il içinde veya iller arasında değiştirilebilir.
Kaynak: OKULSORU.COM

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo