468x60

SON YAZILAR

latest

ÖZEL OKULLAR SINAVLARINI MERKEZİ OLARAK YAPACAKLAR

2/28/2013

/ by okulsoru
Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Başkanı Cem Gülan, Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) kaldırılarak yerine getirilmesinin planlandığı belirtilen liselere geçiş sistemine ilişkin konuştu. 

Gülan, ''İlla SBS kaldırılacak ve bu sistem yapılacak denirse özel okullar tek bir sınav yapmak zorunda kalacak. Biz merkezi sınavımızı yaparız. SBS kaldırılmazsa dahi biz artık kendi sınavımızı yapmayı düşünüyoruz'' dedi.

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Başkanı Gülan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın, bu yıl son kez yapılacak SBS yerine liselere geçiş için yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını, sistemde belli bir okula talebin çok olması halinde o okulun kendi sınavını yapabileceğini söylediğini hatırlattı.

Bu konuda Bakan Avcı'ya görüşlerini aktarmak istediklerini ifade eden Gülan, Galatasaray gibi okullara kriterler belirleyip bunlara göre öğrenci alımı için sınav hakkını vermenin uzun vadede doğru görünebileceğini dile getirdi.

Gülan, ''Önümüzdeki 5-10 yıl içinde son derece yanlış olur. Toplumu buna yavaş yavaş hazırlamak gerekir. Merkezi bir sınavın mutlaka olması gerekir'' değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de tarihi geçmişi bulunan, çok iyi olduğuna tüm toplumun inandığı okulların olduğunu vurgulayan Cem Gülan, çağ nüfusunun yüzde 2'sine denk gelebilecek kadarının bu okullarda gitmesini sağlamak gerektiğini belirtti.

Gülan ''Mesela İstanbul Erkek, Galatasaray, Kabataş, Vefa, Kadıköy Anadolu gibi. Bu okulları bir anda diğer Anadolu liseleriyle aynı statüye getirmek bunlara kayıt adrese dayalı olacak, kendi sınavlarını yapabilirler demek, çeşitli kriterler getirmek çok yanlış olur'' dedi.

Böyle bir durumda bir özel okulun, ''Fransızca bilen, bir spor veya sanat dalı ile uğraşan ve okul notu 95 üzerinde olan'' öğrencileri sınava alacağı yönünde kriterler belirleyebileceğine dikkati çeken Cem Gülan, bu durumun ''okul notu''nun güvenilirliği gibi yeni tartışma konularını gündeme getireceğine işaret etti.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo